fbpx

START JOUW IT CARRIÈRE!

Challenge accepted? Mooi! Laten we beginnen!

Aanmelden voor het Young Coders Challengership!

Ben je enthousiast en wil je jezelf opgeven als Challenger bij Young Coders? Tof! Hieronder beschrijven de  de stappen die je moet doorlopen om in aanmerking te komen. Je kunt je direct inschrijven door gebruik te maken van het formulier aan de rechterzijde! Voordat we contact met je opnemen willen we je vragen om onderstaande procedure goed door te lezen en ook onze F.A.Q. goed door te nemen.

If you are an International candidate and/or don’t speak Dutch, then please be aware that, at the moment, we do not hire non-Dutch speaking candidates. If you are unsure, please contact us at bootcamp@youngcoders.nl

 

1. Aanmelden via de website

Doe de test en geef aan dat je graag contact met ons wilt. Je wordt op de dag van je aanmelding direct via het door jou gekozen medium benaderd om een afspraak te maken voor een kort online videogesprek.

2. Kort online videogesprek

In een kort online videogesprek (via Zoom) door één van onze recruiters leren we wat meer over je (studie)achtergrond en waarom jij graag als Challenger bij Young Coders aan de slag wilt. Ook heb je de gelegenheid om al je vragen te stellen natuurlijk. Aan het eind van het videogesprek besluit de recruiter of hij/zij je uitnodigt voor de eerste ronde.

3. Invullen onboarding formulier

Om er zeker van te zijn dat jij de ruimte en tijd hebt om actief deel te nemen aan ons Challengership, vragen we je om ons onboarding formulier in te vullen. Met deze informatie kunnen wij goed bepalen of jouw persoonlijke situatie het toelaat om deel te nemen. Ook vragen we je om een motivatie mee te sturen, waarom jij graag wil starten als Challenger.

4. Cognitieve vaardigheden test

Je krijgt inloggegevens toegestuurd voor onze cognitieve vaardighedentest waarin je rekenkundig, abstract en verbaal denkvermogen wordt getoetst. Je kunt deze test gewoon thuis maken achter je eigen computer of laptop. Maak je de test op een werkdag tijdens kantooruren? Dan krijg je meestal diezelfde dag nog de uitslag per e-mail. Heb je voldoende punten? Dan krijg je direct een uitnodiging voor de volgende ronde. Heb je onvoldoende punten? Dan danken we je hartelijk voor je deelname en eindigt jouw reis hier.

5. Video Pitch

We vragen je om een korte videopitch te maken. Dit mag je gewoon via je telefoon doen en ons versturen via WhatsApp. We vragen je om je kort voor te stellen, je motivatie toe te lichten en een innovatief idee te pitchen. Dit mag van alles zijn. Jij bepaalt of het innovatief is. De video mag maximaal 3 minuten lang zijn.

6. PAPI3 persoonlijkheidstest

Je krijgt inloggegevens om thuis de PAPI3 test te maken. Je beantwoord twee vragenlijsten waaruit wij vervolgens een werk-gerelateerd persoonlijkheidsprofiel kunnen samenstellen. Direct na het beantwoorden van de vragenlijsten krijg je van ons het feedback rapport. Je ontvangt van ons een uitnodiging voor een diepte interview bij ons op locatie in Amersfoort. 

7. Het diepte interview

Op basis van jouw PAPI3 rapportage nemen we een diepte interview bij je af. Dit gebeurt altijd met twee personen zodat we een objectief beeld van je kunnen krijgen. We stellen je allerhande vragen op basis van jouw PAPI3 persoonlijkheidstest. Het gesprek duurt doorgaans een uurtje. Dezelfde dag nog krijg je van ons te horen of we je uitnodigen voor de selectiedag.

8. Selectiedag

Als je je diepte interview goed hebt afgerond krijg je een uitnodiging voor de eerstvolgende selectiedag. Tijdens deze selectiedag combineren we een plezierige, gezellige dag met een stukje observatie. We leggen je meer uit over onze organisatie, wat je kunt verwachten van een Challengership. Ook geven we je interessante informatie over design thinking.

Na een lekkere lunch starten we een middagprogramma waar we in twee teams een competitief puzzel spel spelen. Tijdens dit spel word je geobserveerd door onze eigen mensen en onze foto- en videograaf. Naderhand kijken wij het materiaal terug om het totale plaatje van jou te kunnen bekijken. Binnen een week na de selectiedag krijg je van ons te horen of wij jou een Challengership aanbieden.

Je ontvangt vervolgens een mail met ons personeelshandboek, je krijgt je eigen Young Coders mailadres en we verschaffen je toegang tot ons intranet (WorkPlace) waar je allerhande informatie kan vinden en je mede Challengers kan leren kennen.

9. Plaatsing en arbeidsovereenkomst

Zodra je toegelaten bent als Challenger gaan wij op zoek naar een mooie plek voor jou om je carrière in de tech te starten in teamverband! Je gaat samen met een team van Challengers op gesprek en zodra we een match hebben bij één van onze opdrachtgevers, start jij samen met je team je opleiding en krijg je van ons een arbeidsovereenkomst aangeboden.

8. Let's learn!

Uiterlijk een week van tevoren krijg je een informatiemail met alle gegevens over de opleiding:

  • Locatie en aanvangstijden
  • Informatie over je docent(en)
  • Informatie over je medeleerlingen
  • Informatie over de eerste dag en wat je mee moet nemen.

Aanmelden?

Wil jij je aanmelden voor ons Challengership? Doe dan onze quiz en vul je contactgegevens in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op!