Bedrijven hebben vaak moeite met het innoveren en het verjongen van hun bestaande IT teams. Zelfs àls organisaties jongeren vinden die de uitdaging aan willen gaan, zien we vaak het volgende gebeuren:

“Als een jonge IT-medewerker aangeeft dat er zaken kunnen worden verbeterd, ervaren oudere IT-medewerkers dit vaak als een aanval op de huidige werkwijze. En zo worden jonge mensen binnen een mum van tijd een kopie van de oudere werknemers. Weg is de innovatie…”

Wij zeggen helemaal niet dat meer ervaren, oudere medewerkers niet in staat zijn om te innoveren, maar de balans in de teams is vaak niet ideaal. Young Coders helpt precies dat probleem op te lossen.  Wij doen dat door het implementeren van duurzame IT-teams en die vervolgens zó voor te bereiden dat ze kunnen innoveren.

Hoe? We doen dit volgens de lean startup-methode. We stellen teams samen, bestaande uit een combinatie van nieuwe verse IT-medewerkers en bestaande IT-medewerkers vanuit jouw organisatie. Door onze beproefde selectiemethode zorgen wij ervoor dat de teamleden complementair zijn aan elkaar. Dit voor de juiste balans binnen het team. Zo kunnen ze optimaal samenwerken en leren de junioren van de senioren, maar omgekeerd leren de senioren ook van de junioren. De nieuwe generatie medewerkers zijn tenslotte opgegroeid met technologie en hebben geen last van oude referenties en werkmethodieken. Ze zullen dus sneller in staat zijn om vanuit nieuwe, frisse gedachten en het gebruiken van de nieuwste technologie de projecten én de organisatie van nieuw elan te voorzien.

Het Young Coders Challengership

Het Young Coders Challengership is ons antwoord op de bestaande traineeships die we tegenwoordig op elke hoek van de straat tegenkomen. Een traineeship geeft eigenlijk aan dat iets een tijdelijke status heeft. Maar binnen de IT ben je nooit uitgeleerd en de technologische ontwikkelingen gaan tegenwoordig steeds sneller. Je leert elke dag wel iets nieuws en je wordt continu uitgedaagd. Daarom noemen wij onze mensen “Challengers”. Slimme, enthousiaste recent afgestudeerde talenten die klaar zijn om uitgedaagd te worden. Daarom heet ons traject ook een “Challengership”.

Hoe onderscheidt Young Coders zich?

Wat maakt Young Coders dan anders? Dat leggen we graag uit: Young Coders is letterlijk een springplank voor IT talent dat graag een goede start wil maken bij de ideale werkgever. Daarom zorgen wij ervoor dat de match tussen onze “Challenger” en jouw organisatie vanaf het begin optimaal is. Wij leggen onze focus op het vinden van de juiste mensen om deze vervolgens te voorzien van een goede IT basisopleiding en te koppelen aan jouw organisatie, zijnde de ideale werkgever voor de challenger!

Onze “Challengers” gaan door een streng selectieproces heen. Naast de verplichte cognitieve tests, brengen wij op basis van de PAPI3 persoonlijkheidstests, diverse interviews, observaties tijdens Design Thinking sessies en een teamspel een volledig profiel van onze “Challengers” in kaart. Daarnaast vragen wij ook aan jouw organisatie om een PAPI3 organisatieprofiel in te vullen zodat wij de juiste mensen met de juiste kerncompetenties kunnen selecteren voor jouw organisatie. Vervolgens zorgen we dat onze opleiding goed aansluit op de door jouw organisatie gebruikte technology stack.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Wij geloven in lerend werken. Het IT vak leer je niet op school, net zoals je nog niet goed kan autorijden als je je rijbewijs hebt behaald. Er is voldoende basiskennis aanwezig, maar “practice makes perfect”. Daarom gaan tijdens de opleiding de “Challengers” ook direct aan de slag bij de opdrachtgever, waar ze opgedane kennis direct kunnen omzetten in praktische oplossingen. Dit begint met kleine, eenvoudige opdrachtjes. Door deze aanpak kunnen de “Challengers” aan het eind van de basisopleiding al gelijk een stukje meerwaarde leveren. Na de basisopleiding is er de mogelijkheid voor onze kandidaten om zich te certificeren. Samen met jou bepalen we welke certificering het beste voor de organisatie is.

Hoe ziet de investering eruit?

Dit doet Young Coders ook net even anders. Wij geloven in een transparante werkrelatie met onze opdrachtgevers. Dan is het belangrijk dat de kostenstructuur en de afspraken die we maken glashelder zijn. Onze missie is geslaagd als onze “Challengers” bij jouw organisatie in dienst treden. Om dit te bewerkstelligen bieden we diverse interessante oplossingen waarvan we zeker weten dat er eentje tussen zit die goed aansluit bij de wensen van jouw organisatie. Meer weten over onze propositie? Plan direct vrijblijvend een telefonische afspraak in met onze consultant Challengerships Jelis Noom.

 

MEER WETEN?

Plan direct een telefonische afspraak in met onze consultant Challengerships Jelis Noom