Samen bouwen aan de toekomst

Wij zien dat organisaties steeds meer moeite krijgen met innoveren en verjongen. De vijver van IT-opleidingen wordt overbevist, terwijl het steeds lastiger wordt om talent voor lange tijd aan je te binden. Lukt dit wel, dan resulteert dit dikwijls in homogene IT-teams met veel dezelfde types en weinig creativiteit en vernieuwing.

En dat terwijl er ontzettend veel talent in Nederland zit te wachten op een mooie start van hun tech-carrière.

Wij helpen grote organisaties met het vinden, ontwikkelen en begeleiden van de tech-savvy professionals van de toekomst.

Omdat wij geloven dat zij de toekomst hebben. Jonge, gretige tech-talenten vanuit allerlei achtergronden. Geselecteerd op potentieel, in een team geplaatst als complementaire teamplayers. Klaar om elke afdeling op te schudden met frisse energie, technische onbevangenheid en innovatievermogen.

Wij noemen ze Challengers.

Onze Challengers

Challengers zijn mensen die dolgraag aan de slag willen in IT. High potentials die elke dag uitgedaagd willen worden, maar ook hun werkgever uitdagen. Omdat ze de intrinsieke drang hebben om elke dag een stukje beter te worden en zich nieuwe technieken in no-time eigen maken. 

Challengers doorlopen een strenge selectieprocedure. Belangrijke onderdelen van ons selectieproces zijn een cognitieve test, een wetenschappelijke persoonlijkheidstest, een videopitch, een kennismakingsgesprek en een selectiedag. Iedereen die onze selectie succesvol doorloopt kan het verschil maken. Dat weten we zeker. Deze psychologen, muzikanten en biologen zijn vaak nóg slimmer dan ze zelf weten. De tech-skills en soft-skills, die leren wij ze.

Dat doen we in ons Challengership.

Challengership

Het Challengership is ons antwoord op de klassieke IT-traineeships.

In deze ‘pressure cooker’ opleiding stomen we onze Challengers klaar voor het werk bij de opdrachtgever. Elk Challengership is maatwerk. Afgestemd op de wensen en technology stack van de opdrachtgever. Soft skills en teambuilding vinden we daarbij heel belangrijk.

Hoe we samen de maatwerkopleiding vormgeven en een team samenstellen dat precies bij jouw organisatie past, lees je in de 8 stappen naar succesvolle samenwerking.

8 stappen naar samenwerking

teams

Wij geloven in de impact van teams. Teams die complementair zijn, een afspiegeling van de samenleving zijn en een breed palet aan vaardigheden met zich meebrengen.

Daarom is onze opleiding en plaatsing van Challengers volledig gericht op teams. We stellen teams samen op basis van complementaire skills en plaatsen karakters bij elkaar die écht passen bij de opdrachtgever en de drive hebben om als team te opereren.

Meer weten over de impact van teams? Ontdek Waarom Teams Werken.

Lees meer