fbpx

In juni starten we weer met een klasje Young Coders waarvan de selectie van kandidaten voor een traineeship in volle gang is. In de tussentijd proberen wij deze trainees van te matchen op projecten bij onze klanten. Tijdens onze gesprekken met klanten valt ons een aantal zaken op, die ik in een aantal artikelen wil behandelen. Dit artikel gaat over de werving van kandidaten.

Hoe lukt het Young Coders om wél de juiste kandidaten te vinden?

We horen vaak dat bedrijven al geruime tijd zelf trainees proberen te werven maar dat vrijwel niemand zich aandient. Men vraagt zich dan terecht af hoe het Young Coders dan wel lukt om kandidaten te vinden. Het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel. Aan de ene kant hanteren wij een unieke wervingsmethode die specifiek is afgestemd op de doelgroep. Uiteraard moet de boodschap in de advertentie ook goed aansluiten, maar belangrijker nog is de vraag waar de kandidaten op letten als ze op zoek gaan naar een traineeship.

Young Coders begrijpt zijn doelgroep

Het begrijpen van hun achtergrond is dan natuurlijk van belang (is een no-brainer, maar toch……). Het zijn namelijk afstudeerders die geen ICT-studie hebben gevolgd maar bijvoorbeeld scheikunde, biologie of econometrie hebben gestudeerd. Tijdens hun studie zijn ze vaak in contact gekomen met programmeren in Python of Java waardoor hun interesse in programmeren is ontstaan of verder aangewakkerd. Als ze vervolgens besluiten om de gekozen studie te laten voor wat het is en programmeur te worden is het lastig om tegelijkertijd direct te kiezen voor een bepaalde werkgever.

Een traineeship bij Young Coders biedt dan uitkomst. Wij zeggen feitelijk: “ga een jaar bij ons aan de slag en wij zorgen ervoor dat je adequaat wordt opgeleid en kunt werken aan mooie projecten bij klanten die bij je passen”. Zo hoeft de trainee niet twee cruciale beslissingen te nemen met daarbij het nodige afbreukrisico, maar slechts één. Door onze jarenlange ervaring weten wij immers precies hoe onze klanten werken, welke projecten zij doen, wat de werksfeer is etc. De trainees hebben dan een jaar de tijd om te groeien naar medior developer niveau en tegelijkertijd kunnen ze bepalen of deze klant wat voor hem of haar is. Zo komt het voor dat een financiële instelling vaak niet het eerste is waar een kandidaat aan denkt, maar als ze eenmaal ervaren hoe het is om in die sector te werken, worden ze toch ineens heel enthousiast.

Interesse in de propositie van Young Coders?

Neem dan contact op met Arjan Dost, head of sales en mede-oprichter van Young Coders: 06 43379780 of stuur een mail naar arjan.dost@youngcoders.nl