fbpx

We leven in het tijdperk van de Bootcamps. De snelcursussen voor informatie waarbij intensieve inzet vereist is. Bootcamps voor coding zijn essentieel in een sterk digitaliserende wereld.

Momenteel is de druk op de banenmarkt het hoogst in de ICT sector. Dit jaar werd bekend dat grote banken in Amerika (o.a. Citi Bank and JP Morgan) coding een verplichte vereiste zullen maken voor hun beleggers. Hierdoor groeit het tekort aan ICT’ers alleen maar meer.

De noodzaak hiervoor vind je niet alleen terug in de bedrijfssector, maar ook in de politiek wordt de noodzaak ervan ingezien. In Amerika alleen al werd in 2016 100 miljoen dollar uitgetrokken om door middel van coding bootcamps de werkvloer te verrijken met werkzoekenden die normaliter een verminderde kans hadden om deze branche te betreden. En cijfers laten zien dat deze coders door werkgevers meer dan geaccepteerd worden. 72{a8c87629f63459c2dc366d18317a6d252d991efd314e45b4e8c24e16e0c30755} van de werkgevers vindt een bootcamp net zo doeltreffend als een tech degree en 12{a8c87629f63459c2dc366d18317a6d252d991efd314e45b4e8c24e16e0c30755} vindt de bootcamp zelfs effectiever. Maar wat zijn de redenen om voor een bootcamp te kiezen nou eigenlijk precies?

De redenen om voor bootcamps te kiezen

De standaard coder heeft een tech degree in zijn zak en gaat daarna aan de slag in de ICT waar hij in deze gunstige markt waarschijnlijk ook niet meer uit gaat. De vraag naar ICT’ers is hoog, dus veel verandering is niet nodig. Maar in een markt waar de concurrentie hoog is en kennis vrij kan worden uitgewisseld over grenzen, is creativiteit de succesfactor geworden (Pink, 2005). Een coder die door middel van een bootcamp het vak is ingerold heeft daarbij een voordeel: een achtergrond en kennis in een discipline die hem of haar een ander perspectief geeft; de succesfactor in een globaliserende wereld.

De technologie en computer studies die op HBO en WO niveau worden gegeven zijn echter wel erg intensief en gaan diep op de stof in, waardoor je na 3 jaar een stevige basis hebt voor een goede carrière in de tech. Echter is de technologie één van de meest snel veranderende disciplines in de wereld. De regels die drie jaar geleden golden, gelden nu dan ook niet meer. Coding bootcamps zijn daarom niet alleen noodzakelijk voor coders die de branche net betreden, maar zelfs voor ervaren coders die hun vaardigheden willen bijschaven.

Het nut van bootcamps

Bootcamps hebben dus zeker nut. Ze dragen bij aan een pool van talent die de snel veranderende wereld helpt mee te digitaliseren. Maar werkgevers zijn het niet altijd eens over de volledigheid van een coding bootcamp en of dit werkelijk genoeg is om mee te draaien binnen het team. Ervaring en een stevig opgebouwd portfolio doen de bootcamp coder op een gelijke voet staan met coders die er via de traditionele weg komen. Daarom zijn traineeships na een bootcamp integraal aan het succes van de bootcamp.

Door middel van begeleiding van ervaren ontwikkelaars tijdens de eerste periode van de carrière van een coder, wordt een stevige basis gelegd. Verder is een hoge focus op de praktijk erg belangrijk tijdens de bootcamp. Door middel van het ontwikkelen van een portfolio kan vervolgens worden aangetoond aan de werkgever dat de coder ook werkelijk skills heeft en mee kan draaien met het team. De bootcamp alleen is dus niet voldoende. Kies daarom als werkgever en toekomstige coder voor de combinatie van leren en werken.

Aanmelden als opdrachtgever

  • Meld je aan als opdrachtgever!
    Geef je naam en de organisatie die je vertegenwoordigt door. Dan appen of mailen we je gelijk terug om een contactmoment met je te plannen!
  • Je privacy
    Wij leven de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) graag na. Daarom vragen we je om toestemming te geven dat wij je gegevens bewaren met het doel om op jouw initiatief contact met je op te nemen. Deze gegevens bewaren wij standaard één maand. Je kunt te allen tijden aangeven dat je verwijderd wilt worden uit ons systeem door een mail te sturen naar info@youngcoders.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.