fbpx

Young Coders kwartaalupdate Q1 2019

Leren innoveren door toepassen van het Meester-Gezel principe

In de steeds verdergaande digitalisering van de maatschappij, moet je als bedrijf of organisatie in staat zijn om snel op nieuwe ontwikkelingen te kunnen inspelen.

Echter, hoe krijg je je organisatie mee? Hoe zorg je ervoor dat liefst alle medewerkers in je bedrijf een neus krijgen voor verbetering van bestaande producten en diensten? Of kansen gaan zien voor nieuwe producten en diensten? Gelukkig zijn de vaardigheden om te innoveren voor iedereen aan te leren. Young Coders past hiervoor het meester-gezel principe toe.

Het meester-gezel principe bestaat al sinds de middeleeuwen. De basis is: iets leren door het te doen.

Vaardigheden leer je het beste door te oefenen en te experimenteren. Door in de praktijk er mee bezig te zijn. En vooral ook door fouten te maken. Ervaring is immers, naast iets doen, ook een optelsom van het maken van fouten.

Leren doe je ook door af te kijken. Door te kijken naar voorbeelden, naar helden, naar meesters. Goed voorbeeld, doet goed volgen. Je leert sneller met een goede “meester” naast je. Een coach. De meester stimuleert je om eerst iets zelf te proberen. Als je er dan niet uitkomt, vraag je het je meester. Je meester doet het voor en jij kijkt en leert. En dan probeer je het zelf nog een keer. Nu met meer succes. Je krijgt vertrouwen en je groeit in kennis en vaardigheden.

Als “gezel” ben je slim, jong, nieuwsgierig en een beetje eigenwijs. Je doet de dingen het liefst op je eigen manier. Je past nieuwe technieken toe, zoals werken volgens de agile-scrum methode. Je past kennis uit andere vakgebieden toe. Je bent een voorbeeld voor anderen. Je wordt zélf langzaamaan meester. En op een gegeven moment overstijgt de leerling de meester. En de meester leert weer van de leerling. Dit proces – mits succesvol toegepast – jaagt innovatie vanzelf aan en kan dan gekopieerd worden naar andere afdelingen.

THE PERFECT MATCH

Wij horen het steeds vaker: “Wij zoeken jonge developers die communicatief vaardig zijn en ook beschikken over de juiste branche kennis”.

De reden hiervoor is o.a. dat de huidige developer – of coder zo je wilt -steeds vaker face2face klant-contact heeft. Projecten worden niet meer uitgevoerd op afstand, waarbij teams zich een paar maanden opsluiten om een applicatie te ontwikkelen. De coders dienen nu regelmatig bij de klant te zitten, om in co-creatie te ontwikkelen.

Bij Young Coders kijken we niet alleen naar de skills op technisch gebied. We kijken ook naar de studie achtergrond en motivatie om in de IT te gaan werken. Coden kan namelijk iedereen leren. Daar geloven wij heilig in! Uiteraard leert de één het sneller dan de ander en vindt niet iedereen het even leuk. Maar het kan wel! Leren coden gaat namelijk over het leren van een taal zoals Engels of Frans. Echter, het hebben van medische, financiële of logistieke kennis is een ander verhaal. Dat leer je niet zomaar even, daar zijn complete studies voor.

Het selectieproces bij Young Coders beslaat meerder fasen en houdt met al deze facetten rekening. Met speciale search technieken worden kandidaten gespot op diverse social media kanalen. Jonge mensen zijn immers daar te vinden. Na een chat sessie op WhatsApp worden interessante kandidaten uitgenodigd voor een aantal cognitieve en persoonlijkheidstests. Als deze met goed gevolg worden afgelegd volgen er een paar diepte interviews. Indien dit ook positief verloopt wordt de kandidaat een contract aangeboden. Vervolgens kan hij of zij gaan starten met de bootcamp.

De Young Coders bootcamp bestaat uit twee delen. Het eerste deel wordt besteed aan agile scrum (samen)werken, leren programmeren en business analyse. Tijdens dit eerste deel wordt ook al bepaald op welke opdracht de young coder het beste past. Dit gaat altijd in samenspraak met de young coder en de klant. Het tweede deel staat in het teken van de klant. Omdat we immers weten waar de young coder gaat starten, kunnen we nu gaan rekening houden met de technology stack en werkwijze van de klant. Zo ontstaat dus de perfect match!

Gevestigde bedrijven krijgen steeds vaker te maken met concurrentie van grote techreuzen, maar ook van kleine startups.

De reden is een steeds verdergaande digitalisering van onze maatschappij, waardoor producten en diensten sneller en goedkoper kunnen worden aangeboden. Willen bedrijven mee kunnen doen aan deze technologische wedloop, dan zullen ze moeten veranderen. Het is deze digitale transformatie waar Team Source ondersteuning kan bieden:

 

Van het leveren van professionals voor korte of langere tijd, tot en met het inrichten van complete scrum teams.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een exclusief netwerk van freelance specialisten. Deze aanpak zorgt ervoor dat opdrachtgevers het beste team krijgen in plaats van een team dat “toevallig” net beschikbaar is.

We willen immers wel graag onafhankelijk blijven, maar tegelijkertijd ook de beste oplossing bieden!

Onze dienstverlening is met name interessant voor bedrijven en organisaties die kampen met de volgende vragen;

Waar vind ik IT professionals die liefst per direct kunnen meedraaien in mijn (bestaande) team?
Wie kan mij helpen aan een tijdelijk team van professionals die mijn project tot een goed einde kunnen brengen?

Technology Stack

De technology stack die we kunnen bieden is bijzonder breed, gezien we uit een groot netwerk van Freelance professionals putten. Denk hierbij aan developers op het gebied van .NET technologie (C#, DOT NET), Java, PHP, Front-end technologies/JavaScript, VueJS, React, Mobile development (Android SDK/iOS Swift/Objective C)

Meer weten?

Neem contact op met Arjan Dost op 06 43379780.