fbpx

Starten als Young Coder: Nick vertelt zijn verhaal!

Nick is in oktober 2018 begonnen aan zijn Young Coders Bootcamp. Nadat hij is uitgestroomd is hij in december begonnen bij zijn huidige opdrachtgever. Na bijna een half jaar aan de slag te zijn als Young Coder laten we Nick aan het woord om zijn ervaringen te delen door hem een aantal vragen te stellen over zijn ervaringen tot nu toe.

Waarom heb je gekozen voor een IT traineeship?

Ik heb tijdens mijn studiejaren niet de juiste keuze voor mezelf gemaakt, en ik wilde altijd al programmeren. Ik kwam een Facebook advertentie tegen van Young Coders en nou ja… Nu zit ik hier!

Waarom heb je gekozen voor Young Coders?

Ik werd enthousiast van de advertenties. Ik dacht: “Hey! Dit kan ik proberen”. Je moet dan een aantal testen maken, en dat vond ik prachtig. Alles ging goed dus dat was mooi.

Hoe bevalt de traineeship?

Prima, met de traineeship van Young Coders heb ik nu niet echt veel meer te maken. De bootcamp die we hebben gehad was gericht op full stack PHP en web development en basiskennis programmeren. Ik zit nu vooral op Delphi ontwikkeling. Ik heb hiervoor een extra cursus gehad en wat boeken doorgenomen. Dat was fijn.

Hoe verliep de startperiode van de YC traineeship?

Prima! Een leuke uitdaging. Lekker dingen doen en programmeren. Ik miste toen ik begon bij mijn opdrachtgever nog wel de finesses in het product waar ik aan moest gaan werken, maar dat komt vanzelf wel. Ik begin mijn weg steeds beter te vinden.

Ik werd ook heel fijn opgevangen bij mijn opdrachtgever. Het was van: “hey jullie zijn er, leuk!” In het begin was het vooral nog aftasten wat kon ik doen. Er was ook nog sprake van dat ik naar Groningen zou gaan want daar zijn ook nog ontwikkelaars nodig. Uiteindelijk is er toch besloten om in Bunnik blijven. En sindsdien ben ik aan de slag bij een leuk team dus dat is fijn. We werken op basis van Scrum, dus je hebt veel communicatie over wat je aan het doen bent.  

Hoe is dat inmiddels veranderd?

Nu is het vooral van: Ze kunnen mij dingen te doen geven met in het achterhoofd dat als ik het doe, het iets langer duurt. Maar hij kan het wel met iets meer begeleiding. Na een tijdje merk ik al dat er steeds minder begeleiding nodig is.

Wanneer begon jij je thuis te voelen bij Deutsche Telekom?

Wanneer begon ik mij thuis te voelen? Ja eigenlijk vrij snel al. Gewoon aardige mensen. Het is ook niet zo een gigantisch bedrijf dus je bent geen nummer. Je kent iedereen zo ondertussen wel.

Is het een uitdaging om YC trainee te zijn?

Nou ja, vooral dat ik meer over het product moest weten, waar dingen staan en hoe dingen gaan. Het ontwikkelen gaat best prima, het is vooral wat moet precies waar? Want het is een groot en complex systeem waar ik aan werk. E.e.a. gaat op een bepaalde manier en als je dan afwijkt van die manier dan werkt het niet meer.

Wat heb je allemaal geleerd tijdens je Young Coders traineeship?

Loempia’s eten! Maar ook jezelf wat meer ontwikkelen op bedrijfsniveau. Samenwerken met anderen. Ik heb ook veel over Delphi geleerd. En dat ontwikkelen best wel een grote taak kan zijn, dat je best een groot en complex product kan hebben.

Hoe denk jij dat jij een verschil maakt als trainee binnen het team?

Je bent een nieuw persoon, die heeft een andere blik op de wereld en ook een andere blik op hoe je dingen anders kan doen. Je hebt een senior team dat al een gevestigde manier van dingen doen heeft. En dan kom ik hier en dan ben ik van: “Ja, maar waarom doen jullie het niet zo? Zo gaat het veel beter”. 

Welk advies zou je andere die overwegen om trainee te worden geven?

Als je programmeren leuk vindt, en je denkt dat je het kan? Ga er dan voor!

Wat zou je na afloop van je  traineeship willen doen?

Voorlopig hier nog willen blijven werken bij dit bedrijf!

Wil jij starten met jouw Challengership?

Ben jij eruit? Wil jij aan de slag en jouw IT carrière een kickstart geven?