fbpx

Het challengership van Yoeri

Yoeri is in mei 2019 begonnen bij zijn opdrachtgever en aan zijn Young Coders Bootcamp. Yoeri is inmiddels enkele maanden aan de slag als Ruby developer. Wij stelden Yoeri een aantal vragen over zijn ervaringen bij Young Coders!

Waarom heb je gekozen voor een IT Challengership?

Ik heb altijd al affiniteit gehad met IT, maar ik miste de nodige ervaring om in dit werkveld aan de slag te kunnen. Een Challengership is de beste manier om deze ervaring snel op te doen en met een geschikte werkgever in aanraking te komen.

Hoe ben je bij Young Coders terecht gekomen?

Een goede vriend wees mij op de website. Een kort WhatsApp gesprek en aantal testjes later zat ik aan tafel bij ze.

Waarom heb je gekozen voor Young Coders?

Young Coders kwam op mij over als een persoonlijk bedrijf dat veel ervaring heeft in het werkveld. Daarom heb ik voor Young Coders gekozen.

Sinds wanneer ben je werkzaam bij je opdrachtgever?

Ik ben halverwege mei 2019 begonnen bij mijn opdrachtgever.

Hoe bevalt de YC Challengership?

Goed. De voorbereidende weken sloten in dit geval niet 100% aan op de situatie bij de werkgever, gezien zij een andere, minder bekende programmeertaal gebruiken, maar hier wordt wel zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Ik heb voor aanvang van het Challengership extra cursussen kunnen volgen om mijn kennis verder uit te bouwen. Het werk bij de opdrachtgever is interessant en uitdagend, en Young Coders helpt mij waar nodig.

Hoe verliep de startperiode van de YC Challengership?

Het was een drukke periode. Door omstandigheden kon ik dus niet meteen met mijn bootcamp beginnen. Dit maakte de eerste paar weken uitdagend. Maar zowel de opdrachtgever als Young Coders hielden hier goed rekening mee zodat ik mijzelf toch snel kon inwerken.

Hoe is dat inmiddels veranderd?

Inmiddels zit ik goed op mijn plek bij de werkgever en de onderwerpen die in de bootcamp behandeld werden sluiten goed aan op mijn dagelijkse activiteiten. Hierdoor kan ik met plezier en vertrouwen aan de slag.

Wanneer begon jij je thuis te voelen bij je opdrachtgever?

Eigenlijk meteen de eerste week al. Bij het kennismakingsgesprek voelde ik al een klik en na de eerste week wist ik dat ik op de juiste plek terecht was gekomen.

Is het een uitdaging om YC Challenger te zijn?

Het is zeker een uitdaging. Er is veel om te leren en vaak zijn dat pittige onderwerpen. Hier moet je actief mee bezig zijn om een goede vertaalslag te kunnen maken naar de werkomgeving.

Wat heb je allemaal geleerd tijdens je YC Challengership?

Ik heb veel geleerd over object geörienteerd programmeren en hoe je daarmee, volgens bewezen principes, de architectuur van een software applicatie kunt inrichten. Ik heb ook geleerd over versiebeheer, en hoe je met meerdere mensen tegelijk aan één applicatie kunt werken.

Hoe denk jij dat jij een verschil maakt als Challenger binnen het team?

Omdat ik wat jonger ben dan de meeste collega’s kan ik een ander perspectief bieden. De vragen die ik stel en de ideeën die ik inbreng helpen mijn opdrachtgever om op een nieuwe wijze over problemen na te denken.

Welk advies zou je andere die overwegen om Challenger te worden geven?

Als je plezier haalt uit het oplossen van (technische) problemen, is een Young Coders Challengership zeker iets voor jou!

Wat zou je na afloop van je YC Challengership willen doen?

Doorgroeien bij mijn huidige werkgever tot een ervaren developer!

Wil jij starten met jouw Challengership?

Ben jij eruit? Wil jij aan de slag en jouw IT carrière een kickstart geven?