fbpx

IT-Traineeships? Dat schip is gezonken

IT-Challengerships zijn de toekomst!

Iedereen die IT-trainees inhuurt, kent het wel: trainees tekenen een 2-jarig contract bij hun leverancier. En die 2 jaar is vaak minimaal. Vervolgens worden zij bij jou als klant geplaatst. Ondertussen organiseert de leverancier regelmatig borrels, skivakanties, terugkomdagen en keert bonussen uit aan de trainees. Hierdoor betaal jij als klant dus feitelijk zo’n € 100.000,- per trainee per jaar.

Vanwege deze flinke investering ga je er (terecht) vanuit dat de trainee een vast contract bij je tekent na de traineeship. De meeste traineeships zijn onder water immers gewoon detavast-constructies. Maar: bij de huidige, gangbare traineeships is het helemaal niet zeker of de trainee in vaste dienst zal treden!

Met andere woorden: voor zowel jou als klant als voor de trainee is er 2 jaar lang onzekerheid. En dat vinden wij niet kloppen. Je gaat met elkaar in zee of niet: “you can’t be half pregnant”. Beter is dus om vooraf heldere afspraken te maken over de samenwerking. 

Wat maakt Young Coders dan anders?

Young Coders is een springplank voor IT-talent dat graag direct een goede start wil maken bij de ideale werkgever. Om die reden biedt Young Coders geen IT-traineeships, maar een vaste, ideale haven voor klant en kandidaat. Meteen vanaf het begin, zonder verrassingen.

Hiervoor ontwikkelden wij het Young Coders Challengership. Onze recent afgestudeerden – de zogenoemde ‘Challengers’ – zijn slimme, enthousiaste talenten. Talenten die wéten dat je binnen de IT nooit bent uitgeleerd. En dat een standaard traineeship daarom een te tijdelijk karakter heeft. Deze talenten zijn helemaal klaar voor een serieuze uitdaging op de IT-arbeidsmarkt.

Wat houdt het Young Coders Challengership in?

Wij voorzien onze Challengers eerst van een stevige IT-basisopleiding. Vervolgens zoeken we een Challenger die het beste bij jou als klant past. En we zorgen ervoor dat deze match vanaf het begin optimaal is. 

Hoe we dat doen? | Onze Challengers volgen een streng selectieproces. Zo nemen we verschillende testen af. Denk hierbij aan cognitieve en persoonlijkheidstesten. Maar ook doen we interviews, observaties en teamspellen. Onze testomgeving biedt ook de mogelijkheid om een bedrijfsprofiel van onze klant op te stellen. Op deze wijze krijgen we een zeer goed beeld van de cultuur en wat onze klant belangrijk vindt op het gebied van persoonskenmerken van nieuwe medewerkers. Oftewel: we doen er alles aan om een volledig profiel te schetsen van onze Challengers en klanten. Zo creëren we de ideale match!

Hoe ziet de opleiding eruit?

Wij geloven in lerend werken. Het IT vak leer je niet op school, net zoals je nog niet goed kan autorijden als je je rijbewijs hebt behaald. Er is voldoende basiskennis aanwezig, maar “practice makes perfect”. Daarom gaan tijdens de opleiding de “Challengers” ook direct aan de slag bij de opdrachtgever, waar ze opgedane kennis direct kunnen omzetten in praktische oplossingen. Dit begint met kleine opdrachtjes, waarbij ze continue worden uitgedaagd. Door deze aanpak kunnen de “Challengers” aan het eind van de basisopleiding al gelijk een stukje meerwaarde leveren. Na de basisopleiding is er de mogelijkheid voor onze kandidaten om zich te certificeren. Samen met jou bepalen we welke certificering het beste voor de organisatie is.

Benieuwd naar onze aanpak?

Wij vertellen je graag hoe wij het verschil maken.