fbpx

Hoeveel waarde hecht jij aan een cv? Want eigenlijk is een cv gewoon een opsomming van de opleidingen en werkervaring. Maar toch zijn er genoeg organisaties voor wie dit stukje papier heilig is. Sollicitanten worden daar dan ook op beoordeeld en geselecteerd.

Maar wat zegt zo’n cv nou precies? Ja, natuurlijk geeft het een beeld van iemands denkniveau en in welke mate iemand leerde zelfstandig na te denken. Maar tegenwoordig weet je dat ook binnen 60 minuten dankzij online testen.

Als je er dus verder over nadenkt, vertelt een cv alleen wat iemand vroeger heeft geleerd. Inmiddels verouderde kennis dus. Goed om te weten, maar wat zegt het over iemands huidige prestaties? De IT-wereld staat immers nooit stil. 

En dít probleem zien wij dus vaak: dat de huidige IT-opleidingen slecht aansluiten bij wat het bedrijfsleven zoekt.

Wat het gevolg hiervan is?

Dat sommige organisaties hierdoor de ruwe diamanten niet herkennen. Oftewel, geen instroom van mensen met een originele denkwijze. Mensen die juist zorgen voor innovatie!

De grootste voorspeller van succes is…

Kijk eens naar de mens tegenover je. Lees de papiertjes snel door ter info en leg ze vervolgens aan de kant.

Wij hebben namelijk bewezen dat wie iemand is een grotere succesvoorspeller is dan een cv. Een studieachtergrond is niet doorslaggevend om goed te matchen met een werkgever. De persoonlijke klik tussen mensen blijkt veel belangrijker. 

Waarom is die klik belangrijker?

Stel je hebt fijne collega’s, je kunt goed opschieten met je leidinggevende en je voelt je prettig in je werkomgeving. Zou je dan de behoefte voelen om ander werk te zoeken? Vast en zeker niet. Het gras bij de buren kan dan niet gauw groener zijn. 

Hoe wij dit weten? Uit eerste hand van onze kandidaten, die wij dagelijks spreken. Zij geven zelf aan dat een fijne werksfeer en -voldoening belangrijker is dan status en geld. En als het werk een keertje minder uitdagend is, geeft dat ook niet.

Hoe werkt Young Coders?

Natuurlijk heeft een sollicitant een bepaald denk- en werkniveau nodig voor de job. En dat testen wij uiteraard ook meteen als eerste. 

Is er vervolgens een klik tussen de sollicitant en jou? Dan zorgen wij ervoor dat de medewerker zo snel mogelijk de juiste kennis opdoet. Kennis kun je makkelijk overdragen, maar iemands persoonlijkheid moet je niet willen veranderen.

Door op deze manier naar mensen te kijken los je gelijk een aantal problemen binnen je organisatie op:

  • De uitdaging om mensen voor langere tijd aan je organisatie te binden
  • Het aantrekken van een jongere doelgroep
  • Het aanspreken van een meer diverse, inclusieve doelgroep
  • De roep om mensen met een creatieve mindset die kunnen zorgen voor innovatie.

Wil jij ook goed opgeleide werknemers die – minstens even belangrijk – perfect matchen met jou en je bedrijf? Is jouw organisatie op zoek naar de beste werknemer op de juiste plek? 

Geen probleem, we helpen je graag!

Vertel ons ook wat over jou!

Wij zijn ook heel benieuwd naar jouw organisatie! Wil je ons wat vertellen over jezelf, sparren over innovatie of bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem contact met ons op en plan vrijblijvend een afspraak in.