fbpx

Kan ik ook het verschil maken?

“Iedereen kan het verschil maken!”. Dat las ik op de Young Coders website. Zou dit ook voor mij gelden? Ik heb gestudeerd als muzikant. Wiskunde, computertechnieken en applicatiestructuur zijn nou niet echt m’n sterkste punten. De interesse is er echter wel. Hoe ga ik dit aanpakken? Ik ben al eens begonnen aan een studie Java, geprobeerd spelletjes te maken in Unity en de cursus PHP is achter de rug maar het vakgebied is eigenlijk te overweldigend groot om een goede start te krijgen.

Inschrijven.. Spannend!

Ik schrijf me in – zonder te hoge verwachtingen – en krijg de dag erna al een telefoontje van Jan-Willem. We hebben een kort introductiegesprek en hij vraagt of ik de toelatingstoetsen wilde gaan maken. Hier kwam ik nog maar net doorheen! Zoals ik zei: wiskunde is niet mijn sterkste punt en de onzekerheid begon toe te nemen.

“Ben ik hier wel geschikt voor?”

De geruststellende woorden vanuit Young Coders staan me nog steeds bij. Ze vertrouwen op hun selectieproces, en dus op de kandidaten die er doorheen komen.

De persoonlijkheidstest

Ik mocht een tweede toets maken, gevolgd door een interview op locatie. Dit zodat Young Coders een beter beeld kon krijgen van mij als persoon. We hadden gelijk een interessant gesprek gezien Jan-Willem en ik erachter kwam dat we beiden een voorgeschiedenis in de muziek hadden. Een erg leuk gesprek en blijkbaar naar tevredenheid omdat ik het telefoontje kreeg dat ik mee mocht doen aan het Challengership. YES! Het beste nieuws? Een goede vriend van me is er óók doorheen gekomen en we zouden samen starten.

Even wachten

Het heeft even geduurd, want er waren veel andere kandidaten waarvoor er ook gezocht werd naar een opdrachtgever. Maar uiteindelijk mocht ik ook op kennismakingsgesprek bij een FinTechbedrijf in Hoofddorp. Het gesprek was geslaagd en de bootcamp ging starten.

Hoe ik het proces ervaren heb

Waar ik persoonlijk heel blij mee was is dat de lesstof die behandeld werd tijdens de bootcamp op ons was afgesteld. Echt maatwerk. Zowel ik als mijn mede-Young Coder hadden al wat ervaring. Ons hoefde niet uitgelegd te worden wat een variabele was, of wat een functie deed. We begonnen daarom een stapje verder. Dit zorgde ervoor dat ik steeds werd uitgedaagd om nieuwe concepten te laten werken en ook écht nieuwe dingen leerde gaandeweg. De bootcamp was concreet, uitdagend en we hadden een goede docent (Eric, je bent een baas). Het was vooral heel erg leuk om te mogen doen.

De eerste paar maanden bij mijn werkgever was het echt enorm veel uitzoekwerk en kreeg ik het gevoel dat ik dit nooit zou kunnen. Maar nu – na een half jaar aan het werk te zijn geweest – heb ik zelfstandig een API gebouwd voor een bestaande applicatie en heb ik enorm veel zin de volgende ‘release’ live te mogen gooien. Ik draai helemaal mee.

Wil jij starten met jouw Challengership?

Ben jij eruit? Wil jij aan de slag en jouw IT carrière een kickstart geven?

Vertel ons ook wat over jou!

Wij zijn ook heel benieuwd naar jouw organisatie! Wil je ons wat vertellen over jezelf, sparren over innovatie of bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem contact met ons op en plan vrijblijvend een afspraak in.