fbpx

Je hebt een nieuwe, jonge medewerker via een IT-traineeship op de werkvloer rondlopen. En sinds een maand ontpopt hij zich als een heel belangrijke kracht in de organisatie. Gelukkig maar, want het werven en opleiden van zo’n jonge medewerker is altijd een forse investering. Niet alleen in tijd, maar ook in geld en energie. Maar om het maximale uit jong talent te krijgen, is de juiste begeleiding nu eenmaal essentieel.

Uiteindelijk beschik je over iemand die ‘gekneed’ is. Gekneed naar de waarden en eigenschappen die jij als organisatie belangrijk vindt. Dus die investering was het zeker waard.

Maar: hoe groot is dan de deceptie als deze medewerker binnen korte tijd de organisatie weer verlaat? Dat is het grote probleem met de klassieke IT-traineeships.

Young Coders als springplank voor nieuw, jong IT-talent. Hét alternatief voor de klassieke IT-traineeships.

Wanneer wij kandidaten en bedrijven aan elkaar willen koppelen, dan is vaak is de eerste opmerking die ik direct terugkrijg: “Ja, mooi verhaal, maar ik wil bouwen aan mijn organisatie op de lange termijn. De opgebouwde kennis en de gedane investering wil ik niet na een jaar alweer kwijtraken.” De valkuil van de klassieke IT-traineeships!

En dat begrijpen we. Daarom is onze aanpak compleet anders dan het merendeel van de “IT-trainee-markt”. Ja, we werken regelmatig met een detavast constructie. Maar tóch stellen wij onszelf een heel ander doel dan wat gangbaar is: ons ultieme doel is namelijk de uiteindelijke indiensttreding van de kandidaat bij jouw organisatie. En daarvoor zetten wij letterlijk alles in het werk.

Hoe dan? Geen standaard IT-traineeships maar maatwerk!

Door de juiste combinatie te vinden tussen technische vaardigheden & persoonlijke kerncompetenties. Daar is onze hele werving en selectie op ingericht. Want deze zijn bij elke kandidaat en elke organisatie anders. Een succesvolle match bereik je dus alleen door maatwerk.

Het proces waar onze kandidaten doorheen gaan is uniek: naast het testen van cognitieve vaardigheden, besteden we ook veel aandacht aan (wetenschappelijk onderbouwde) persoonlijkheidstests. Daarnaast brengen we specifieke gedragingen in kaart. Al deze vaardigheden en competenties vullen elkaar aan tot een specifieke combinatie. Een combinatie die de kandidaat uniek maakt.

Wat betekent dit voor jouw organisatie?

Maatwerk hoeft je niet veel tijd te kosten. Je kunt dit gewoon aan ons overlaten. Binnen 10 minuten stellen we jouw organisatieprofiel op. Daarnaast maken we ook een zo uitgebreid mogelijk profiel van de gewenste kandidaat-eigenschappen. Zo matchen we ons instromend talent meteen met jouw organisatie.

Kortom: Young Coders is hét platform dat jouw nieuwe toppers levert!

Meer weten?

Ben je het ook zat om telkens weer naar nieuwe talenten te moeten zoeken? Ben je de klassieke IT-traineeships beu of hebben ze niet voor jouw organisatie gewerkt?  Maandenlang die ene functie maar niet vervuld zien worden? Het is tijd om daar verandering in te brengen. Bouw aan een duurzame organisatie die haar talent bij zich houdt. Ik help je hier graag bij. Al je andere vragen zijn natuurlijk ook welkom! Of lees meer over onze aanpak!

Vertel ons ook wat over jou!

Wij zijn ook heel benieuwd naar jouw organisatie! Wil je ons wat vertellen over jezelf, sparren over innovatie of bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem contact met ons op en plan vrijblijvend een afspraak in.