Dit is hoe wij IT-talent hebben geworven voor USoft

08-04-2024

4 minuten

Jeanine

In februari 2024 stroomde er weer een groep Challengers uit. Zij hebben het Challengership afgerond en zijn allemaal in vaste dienst getreden bij hun opdrachtgever, USoft. We spreken met René Steenbrink, COO bij USoft, over deze succesvolle samenwerking.

“Een curriculum ontwikkelen dat paste bij wat USoft nodig had; het kon allemaal!” - René Steenbrink, COO bij USoft

Mijn naam is René Steenbrink en ik ben COO van USoft. Ik ben dus verantwoordelijk voor de operatie van USoft. 

Wij bieden organisaties een low-code ontwikkelplatform voor het ontwikkelen en (her)ontwerpen van bedrijfskritische systemen, gebaseerd op de eigen bedrijfsregels van de organisaties. De software wordt wereldwijd gebruikt bij onder andere de overheid, luchtvaart en het onderwijs. 

Wij waren op zoek naar nieuwe, jonge mensen die ons team konden versterken. Toen we op zoek gingen naar de juiste organisatie die ons hiermee kon helpen, dacht ik toevallig aan Arjan. Ik kende hem al langer en kom vaak berichten tegen op Linkedin over Young_Coders. Ik heb in het verleden al met veel organisaties op het gebied van recruitment en traineeships gewerkt, maar ik was wel benieuwd naar Young_Coders, dus toen zijn we in gesprek gegaan.

Samenwerking op maat

USoft is een wat kleiner bedrijf en we ontwikkelen onze eigen software, dus we vonden het belangrijk dat hier rekening mee werd gehouden tijdens het vormgeven van het traject. Bij Young_Coders was het gelukkig mogelijk om meer op maat te werken: een kleiner clubje recruiten en een curriculum ontwikkelen dat paste bij wat USoft nodig had; het kon allemaal! 

Het uitgebreide recruitmentproces

Tijdens de werving ben ik zelf veel betrokken geweest bij de interviews met de Challengers. Vanwege de aard van ons product waren we op zoek naar kandidaten die conceptueel zijn aangelegd en op abstract niveau sterk zijn. Dit werd goed meegenomen in het recruitmentproces van Young_Coders en in het curriculum. 

We waren heel erg onder de indruk van het gebruik van de NeurOlympics games van Brainsfirst. Door het spelen van deze games die gebaseerd zijn op neuroscience werd er gekeken naar het talent van de kandidaten in plaats van naar de prestaties uit hun verleden. Hierdoor zijn er uiteindelijk 3 uiterst kundige kandidaten bij ons terechtgekomen.

Ook waren we positief verrast door de snelheid waarmee de Challengers op technisch vlak al mee konden komen bij USoft. Zelfs Challengers die qua studieachtergrond niet meteen bij USoft zouden passen, laten heel mooie resultaten zien.

Het resultaat

Over het algemeen had het hele proces iets heel ontspannends. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling hebben wij veel op kunnen vangen door een goede onboarding te regelen en ervoor te zorgen dat de Challengers goed op hun plek zitten bij ons. We hebben een leuk traject met elkaar gedraaid en zijn heel erg tevreden met de Challengers die we er aan overgehouden hebben. Na het Challengership hebben we ze daarom ook alle drie in vaste dienst genomen.

Door de vele sparsessies zijn we ook in aanraking gekomen met het e-learningplatform dat Young_Coders voor klanten inricht. Hier zijn we nu ook mee gestart, om naast de Challengers ook onze eigen klanten te scholen in het USoft platform! 

Jeanine

Jeanine

Jeanine is visual designer, editor en programmeerenthousiast met een passie voor front-end technologie.