#1 IT-trend 2022: EdTech
Mede door de coronapandemie groeit de behoefte aan EdTech (educational technology) razendsnel. Opleidingen, cursussen en trainingen moeten steeds vaker online plaatsvinden. Helaas gebeurt dat vaak op een houtje-touwtjemanier. Even snel Teams of Zoom erbij pakken en fysieke lessen of trainingen snel in een digitaal jasje steken. Was het maar zo simpel… Op deze manier laat je namelijk veel voordelen van online leren onbenut.
EdTech gaat verder en richt zich helemaal op het aanbieden van betere, aantrekkelijkere en meer uitdagende vormen van online-training en e-learning. Denk bijvoorbeeld aan gamification: een methode die spelprincipes, gametechnieken en puntensystemen toevoegt aan een leertraject. Je koppelt leerdoelen aan levels en puzzels die spelers een beloning opleveren als ze een level of opdracht succesvol afronden.
Daarnaast geeft EdTech je de mogelijkheid om heel gericht individuele leerpaden aan te sturen door het gericht gebruiken van data. Waar liggen iemands interesses, sterktes en zwaktes? Naar welke leervormen gaat de voorkeur uit? En in hoeverre sluit jouw digitale leeraanbod aan bij de behoeften van individuele medewerkers? EdTech gebruikt geavanceerde algoritmen en AI om de antwoorden op deze vragen te vinden.
Zelf zetten we EdTech bijvoorbeeld in op ons e-learningplatfrom Ontdek_Tech, waar je interactieve trainingen kunt volgen, maar ook online hulp kunt inschakelen van onze docenten.
Bekijk de website om meer te lezen over onze online tech-trainingen!
#2 IT-trend 2022: IoE (alles wordt smart)
Vorig jaar schreven we al over de opkomst van het Internet of Behaviors (IoB). Momenteel zien we dat IoB snel evolueert richting IoE, het Internet of Everything. De gekste producten worden ‘smart’ en verbonden met het internet. Zeg nou zelf: heb je ooit gedacht aan slim papier? Toch is het er inmiddels.
Tapp.online heeft drie elementen in papier gestopt die het interactief maken: een sensor, een batterij en een NFC-chip. Hoe het werkt en wat je ermee kunt? Als je jouw smartphone tegen het papier houdt, zet de chip data van de sensor om en kun je bijvoorbeeld de informatie lezen op een site. Een ‘tapp’ komt dus in plaats van een app.
Een ander voorbeeld van IoE is de slimme fietshelm. Die heeft allerlei technische snufjes die samen zorgen voor een veiligere fietservaring. Denk aan functionaliteiten als:
- een mesh-intercom;
- spraakopdrachten;
- ingebouwde speakers en een microfoon;
- en smartphone-connectiviteit via bluetooth.
Ondanks dat internet dus een steeds belangrijker onderdeel is van onze levens, weten nog steeds betrekkelijk weinig mensen wat het internet is en hoe het precies werkt. Daarom is er ook steeds meer behoefte aan laagdrempelige trainingen die mensen inwijden in het het boeiende en expanderende universum van IoT, IoB en IoE.
Wij vinden IoT, IoB en IoE razend interessant. dat is dan ook een van de redenen dat onze docent Katalin zich hierin specialiseert!
#3 IT-trend 2022: Steeds meer programmeerwerk in de dienstverlening
In vrijwel alle sectoren zien we dat de dienstverlening razendsnel digitaliseert. Apparaten en machines worden zelden meer geleverd zonder apps die data over de performance ervan verzamelen. Dit betekent dat er niet alleen meer programmeurs nodig zijn. Ook voor steeds meer beroepen of taken die traditioneel weinig met IT te maken hadden, is tegenwoordig een zekere mate van programmeerkennis nodig. Denk aan een financieel analist of econometrist die niet alleen handig met cijfertjes is, maar ook de ins en outs van de applicaties kent waarmee hij werkt. Of een werktuigbouwkundige die zich ook bezighoudt met programmeren.
#4 IT-trend 2022: Cloud-native platforms
Cloud-first is inmiddels wel de norm bij de meeste bedrijven. De volgende stap is cloud-native, wat betekent dat je applicaties al direct in de cloud én binnen een cloud-native architectuur ontwikkelt. Je werkt dus in principe met applicaties die in de cloud zijn ‘geboren’. Cloud-native-applicaties hebben de nodige voordelen ten opzichte van conventionele apps. Ze bieden vaak een betere en snellere performance en zijn makkelijk schaalbaar.
Weet je bijvoorbeeld dat bezoekers in de weken voor de feestdagen jouw webshop altijd massaal weten te vinden? Dan breid je met een cloud-native-applicatie je capaciteit razendsnel uit. Overbelasting wordt zo definitief een ding van het verleden. Door de gestaag toenemende populariteit van cloud-native, groeit ook de vraag naar platforms die deze technologie ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een oplossing als Kubernetes.
#5 IT-trend 2022: hyperautomatisering
Een andere trend voor 2022 is hyperautomatisering (hyper-automation): automatiseren wat je kunt automatiseren. Hyperautomatisering is vooral gericht op:
- het verbeteren van de kwaliteit van werk;
- het versnellen van processen;
- en het flexibiliseren van de besluitvorming.
Hyperautomatisering gaat meestal uit van het combineren van technieken als RPA (robotisering), machine learning en natural language processing (NLP). Je kunt bijvoorbeeld een RPA-softwarerobot mails laten verzamelen, waarna een NLP-algoritme de tekst in een mail interpreteert en hier een waarde (bijvoorbeeld ‘tevreden’ of ‘ontevreden’) aan toekent. Door die automatiseringsslag kan de klantenservice zaken sneller en gerichter afhandelen.
YOUNG CODERS EN DE IT TRENDS VAN 2022
Wil je inhaken op de IT-trends van 2022 en vooroplopen met IT? Young_Coders helpt je graag. We geven je een greep uit de mogelijkheden.
E-learning Academy
Young_Coders heeft een eigen academy met tech trainingen in alle richtingen en op verschillende niveaus. We gebruiken EdTech om de voordelen van e-learning (leren op je eigen tempo en in je eigen tijd) te combineren met de voordelen van fysiek leren (vragen stellen aan de docent en interactie met medestudenten). Met een mobiele app kun je trainingen downloaden en leer je waar en wanneer je maar wilt. Dankzij de chatfunctie is de docent bovendien altijd slechts een muisklik van je verwijderd.
Met korte deeltrainingen stel je een eigen leerpad samen op basis van jouw behoeften en wensen. We bieden ook laagdrempelige trainingen aan die een ideale inleiding vormen in het moderne techuniversum. Denk bijvoorbeeld aan een introductie tot IoT, een training digitale geletterdheid of stap voor stap leren programmeren vanaf de basics.
Programmeurs opleiden vanuit verschillende achtergronden
Young_Coders leidt ook programmeurs op vanuit verschillende studieachtergronden. Denk bijvoorbeeld aan financieel analisten, econometristen, werktuigbouwkundigen of natuurkundigen die wij vervolgens opleiden tot programmeurs. Dit zorgt voor mensen met een zeldzame, veelzijdige en uiterst waardevolle skills.
Op zoek naar de perfecte match voor jouw organisatie? Young_Coders brengt je in contact met de grootste talenten en zorgt ervoor dat je optimaal profiteert van de belangrijkste IT-trends van 2022 en de daaropvolgende jaren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.