Challengership

Ons traject noemen we een Challengership. Dat is omdat de tech-industrie eigenlijk één grote challenge is. Je wordt élke dag uitgedaagd. Bent nooit klaar met leren. En als je denkt dat je klaar bent, komt er net een technische innovatie om de hoek kijken die jouw hele werkveld op z’n kop gooit: je begint weer opnieuw. Als jij een plekje wilt veroveren in de tech-wereld ben je nooit klaar met leren. Daarom ben je bij ons geen trainee of junior. Dat dekt de lading niet. In ons Challengership ben je een Challenger. Je hebt zin om elke dag weer uitgedaagd te worden.  Jij gaat de uitdaging aan om samen met ons aan jouw IT carrière te werken. 

Dat doen we vanuit een aantal principes.

ons challengership

01.  Korte bootcamp mét certificering

In onze bootcamp van twee maanden word je klaargestoomd voor het werk bij je opdrachtgever. Je leert in korte tijd heel erg veel en brengt dat direct in de praktijk. Na twee maanden weet je precies wat je ligt, waar je goed in bent en waar je je bij jouw opdrachtgever verder in wil ontwikkelen. Vervolgens gaan we samen met jou en je opdrachtgever kijken of je daar een waardevol certificaat in kunt behalen. 

02.  Werkend leren

Je leert door te doen: daar zijn we van overtuigd. Daarom ga je direct vanaf de start al aan de slag met kleine praktijkopdrachten. In de eerste maand van je opleiding heb je twee lesdagen en werk je drie dagen aan opdrachten, om de theorie direct in de praktijk te brengen. De tweede maand heb je nog één lesdag in de week en werk je vier dagen bij je opdrachtgever. Zo rol je geleidelijk in het vak en leer je theorie direct toe te passen in je dagelijkse werk. 

03.  Ontwikkelen in teams

We zien het te vaak gebeuren: een junior die binnenkomt op een IT-afdeling en na twee maanden precies hetzelfde doet als de rest. Vaarwel ‘vernieuwing’ en ‘innovatie’. En dat terwijl veel organisaties juist zoeken naar jong talent om te vernieuwen en innoveren. Wij doen het anders. Wij geloven in de impact van teams. Daarom leiden we je op in een tech-team met complementaire teamleden. Je vult elkaar aan en versterkt elkaars talenten. Je gaat ook met je hele team waarmee je de bootcamp volgt aan de slag bij je opdrachtgever. Je maakt het samen.

04.  Groeien in een teamrol die bij je past

Natuurlijk. Je kunt bloed, zweet en tranen stoppen in beter leren presenteren als je dat lastig vindt. Maar je kunt ook een team om je heen verzamelen dat jouw zwakke punten opvangt, zodat jij je kunt bezighouden met dat waar je écht goed in bent. Als je je ontwikkelt in dat waar je goed in bent, kom je met dezelfde inspanning tien keer verder. Daarom vinden wij het heel belangrijk dat je in een complementair team terecht komt. Dat betekent niet alleen dat je zwakke punten worden opgevangen, maar ook dat je kunt excelleren met jouw unieke talenten.

05. Hero's programme

Tot slot vinden we het belangrijk dat echt iedereen uitgedaagd wordt. De mensen die als allerbest door onze tests komen kunnen daarom in aanmerking komen voor het Hero's programme. Dan kun je door ons worden uitgenodigd om naast het reguliere Challengership een aanvullend programma te volgen waar je wordt klaargestoomd om als tech-lead aan de slag te gaan. Je kunt dan individueel geplaatst worden en bij je organisatie de weg banen voor een team.

Ben jij een Challenger?

Je bent recent (of bijna) afgestudeerd óf je bent recent gestopt met een studie en je staat aan het begin van je werkende carrière. Je hebt al wat kennis van, én een beetje hobbymatige ervaring met programmeren. Bijvoorbeeld via een minor op je opleiding of online zelfstudie. Denk hierbij aan Java, JavaScript, Python, R, C#, C++, php, html en css. Eigenlijk ben je door je “hobby” en je persoonlijke interesse superenthousiast geworden over een carrière in de tech industrie!

Je wil graag uitgedaagd worden. Nieuwe dingen leren. Écht iets bijdragen. Dan is ons Challengership echt iets voor jou. Wij zorgen ervoor dat je goed wordt opgeleid en begeleid, om een vliegende start te maken in de tech.

Onze Challengers zijn mensen die:

  • Recent (uiterlijk 3 jaar geleden) een HBO of WO studie hebben afgerond óf zijn uitgestroomd zonder diploma óf bezitten over een HBO/WO denkniveau;
  • Al een beetje hobbymatige ervaring hebben met programmeren; 
  • Aan het begin staan van hun werkende carrière;
  • Houden van puzzelen en graag uitgedaagd worden;
  • Goed en snel kunnen en willen leren;
  • Brede interesse in technologie;
  • Fulltime beschikbaar zijn;
  • Voor minimaal drie jaar in Nederland mogen werken;
  • Nederlands en Engels op goed niveau spreken, lezen en schrijven;
  • Super veel zin hebben om hun Challengership te starten!

Herken jij jezelf?

Misschien is een Challengership dan wat voor je! Doe de interessetest en ontdek welke rol in de tech bij jou past.

Test yourself

(Duurt maar 5 minuutjes)

Financieel

Heb je financiële vragen? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Daarom hebben we daar een aparte pagina voor gemaakt. 

Bekijk financiële informatie

Challenger Success stories

"Wat een voldaan gevoel geeft het als uiteindelijk na testen en testen alle features van het systeem werken zoals ze bedoeld zijn!"

- Thomas
Van supermarkt manager met voorliefde voor techniek naar processpecialist in de eHealth

“In tegenstelling tot wat ik verwacht had is programmeren creatief en vol met mogelijkheden.”

 

- Marieke
Met een diploma neuropsychologie in de pocket uitgestroomd naar haar eigen webdesignbedrijf

"Een carrièreswitch is nooit makkelijk. Maar het wordt al een stuk makkelijker met de juiste hulp.”

- Gökçe
Had een eigen advocatenkantoor, nu is ze full-stack javascript developer

"De geruststellende woorden van Young_Coders staan me nog steeds bij. Ze vertrouwen op hun selectieproces, en dus op de kandidaten die er doorheen komen."

- Tycho
Stroomde in als muzikant en bouwde binnen een jaar zijn eerste API voor zijn opdrachtgever

"Als je plezier haalt uit het oplossen van technische problemen, is een Young_Coders Challengership zeker iets voor jou!"

- Yoeri
Vanuit een achtergrond in Industrial Design en voorliefde voor wiskunde nu een ervaren back-end developer

“Als je programmeren leuk vindt en je denkt dat je het kan? Ga er dan voor!”

- Nick
Heeft van zijn programmeerhobby zijn werk gemaakt en is nu uitgestroomd als professionele ontwikkelaar

"Zo'n acht maanden na mijn plaatsing codeer ik nieuwe functionaliteiten, schrijf ik tests en ben ik aan het debuggen als een professional."

- Taraasha
Studeerde mental health counseling en liberal art, werkt nu als full-stack Java developer

“Dat is het leukste én het spannende aan het Challengership; eerst lijkt het allemaal reuze moeilijk, maar na het studeren snap je gewoon hoe het werkt.”

 

- Werner
Zelfs met een achtergrond in de dierenverzorging kun je een full-stack javascript developer worden