Combineer economie en tech

Hey, welkom bij Young_Coders: dé kickstart van IT-carrières. Wij geloven dat jij impact kan maken bij grote bedrijven. Want organisaties staan te springen om mensen als jij: jonge talenten met economische kennis die graag de tech in willen. Dat je nog geen ervaren programmeur bent maakt niet uit. Die skills leren wij je. In ons Challengership.

Nog niet zeker of tech wat voor je is? Doe de test en ontdek welke IT-rol bij jou past.
Test yourself

Of lees verder, voor meer informatie over ons Challengership.

In ons Challengership leiden we je op voor één van onze opdrachtgevers: in dit geval een big4 accountancykantoor. Een fantastische werkgever met uitdagend werk en alle ruimte om je te ontwikkelen. 

En ze hebben juist jou nodig! Iemand met economische en financiële kennis vanuit de studie, die de carrièreswitch naar IT wil maken. Want met de juiste domeinkennis, werkethiek en eagerness ben je direct van waarde. 

Je basiskennis in Python, Javascript of React helpt je al op weg, maar met onze tech-opleiding word je helemaal klaargestoomd om je opdrachtgever omver te blazen bij kick-ass projecten. Onze opleiding bestaat uit een aantal principes.

Ons Challengership

 01.  Korte bootcamp mét certificering

In onze bootcamp van twee maanden word je klaargestoomd voor het werk bij je opdrachtgever. Je leert in korte tijd heel erg veel en brengt dat direct in de praktijk. Na twee maanden weet je precies wat je ligt, waar je goed in bent en waar je je bij jouw opdrachtgever verder in wil ontwikkelen. Vervolgens gaan we samen met jou en je opdrachtgever kijken of je daar een waardevol certificaat in kunt behalen. 

02.  Werkend leren

Je leert door te doen: daar zijn we van overtuigd. Daarom ga je direct vanaf de start al aan de slag met kleine praktijkopdrachten. In de eerste maand van je bootcamp heb je twee lesdagen en werk je drie dagen aan opdrachten, om de theorie direct in de praktijk te brengen. De tweede maand heb je nog één lesdag in de week en werk je vier dagen bij je opdrachtgever. Zo rol je geleidelijk in het vak en leer je theorie direct toe te passen in je dagelijkse werk. 

03.  Ontwikkelen in teams

We zien het te vaak gebeuren: een junior die binnenkomt op een IT-afdeling en na twee maanden precies hetzelfde doet als de rest. Vaarwel ‘vernieuwing’ en ‘innovatie’. En dat terwijl veel organisaties juist zoeken naar jong talent om te vernieuwen en innoveren. Wij doen het anders. Wij geloven in de impact van teams. Daarom leiden we je op in een tech-team met complementaire teamleden. Je vult elkaar aan en versterkt elkaars talenten.

04.  Groeien in een teamrol die bij je past

Natuurlijk. Je kunt bloed, zweet en tranen stoppen in beter leren presenteren als je dat lastig vindt. Maar je kunt ook een team om je heen verzamelen dat jouw zwakke punten opvangt, zodat jij je kunt bezighouden met dat waar je écht goed in bent. Als je je ontwikkelt in dat waar je goed in bent, kom je met dezelfde inspanning tien keer verder. Daarom vinden wij het heel belangrijk dat je in een complementair team terecht komt. Dat betekent niet alleen dat je zwakke punten worden opgevangen, maar ook dat je kunt excelleren met jouw unieke talenten.

05. Hero's programme

Tot slot vinden we het belangrijk dat echt iedereen uitgedaagd wordt. De mensen die als allerbest door onze tests komen kunnen daarom in aanmerking komen voor het Hero's programme. Dan kun je door ons worden uitgenodigd om naast het reguliere Challengership een aanvullend programma te volgen waar je wordt klaargestoomd om als tech-lead aan de slag te gaan. Je kunt dan individueel geplaatst worden en bij je organisatie de weg banen voor een team.

Waarom een Challengership?

 • Minimaal een jaar werkervaring bij een leerzame organisatie die echt bij je past
 • We gaan altijd voor de beste match, waardoor de kans groot is dat je opdrachtgever je na het Challengership een baan aanbiedt
 • Gratis opleiding met waardevolle certificaten om jouw IT-carrière een boost te geven
 • Marktconform salaris gedurende het hele Challengership, dus ook tijdens je opleiding!
 • Start van je netwerk in de IT en een fantastische werkgever op je cv.

Klinkt interessant he? Maar hoe weet je nou of jij in aanmerking komt voor een Challengership?  

Wanneer ben je een Challenger

Je bent recent afgestudeerd in een economische richting en je staat aan het begin van je werkende carrière. Je hebt al aantoonbare kennis van, én al wat ervaring met softwareontwikkeling. Bijvoorbeeld via een minor op je opleiding of hobbymatig. Eigenlijk ben je door je “hobby” super enthousiast geworden over een carrière in de tech industrie!
Je wil graag uitgedaagd worden. Nieuwe dingen leren. Écht iets bijdragen. Dan is ons Challengership echt iets voor jou. Wij zorgen ervoor dat je goed wordt opgeleid en begeleid, om een vliegende start te maken in de tech.

Onze Challengers zijn mensen die:

 • Recent (uiterlijk 3 jaar geleden) een HBO of WO studie hebben afgerond of zijn uitgestroomd zonder diploma
 • Aantoonbare kennis en (hobbymatige) ervaring hebben met programmeren
 • Aan het begin staan van hun werkende carrière
 • Houden van puzzelen en graag uitgedaagd worden;
 • Goed en snel kunnen en willen leren;
 • Fulltime beschikbaar zijn;
 • Voor minimaal drie jaar in Nederland mogen werken;
 • Nederlands en Engels op goed niveau spreken, lezen en schrijven;
 • Super veel zin hebben om hun Challengership te starten!

Herken jij jezelf?

Misschien is een Challengership dan wat voor je! Doe de test en ontdek welke rol in de tech bij jou past.

Test yourself

Challenger Success stories

"Het klikte meteen. Voor Young_Coders was het duidelijk dat naast uitdaging in mijn werk het sociale aspect erg belangrijk voor me is."

- Rianne
Van Neurobiologie naar Data Science

"Dit werk past bij mij als een maatpak."

- Inge
Werkt met veel plezier als Microsoft engineer met een achtergrond in International Studies

"Wat een voldaan gevoel geeft het als uiteindelijk na testen en testen alle features van het systeem werken zoals ze bedoeld zijn!"

- Thomas
Van supermarkt manager met voorliefde voor techniek naar processpecialist in de eHealth

“In tegenstelling tot wat ik verwacht had is programmeren creatief en vol met mogelijkheden.”

 

- Marieke
Met een diploma neuropsychologie in de pocket uitgestroomd naar haar eigen webdesignbedrijf

"Een carrièreswitch is nooit makkelijk. Maar het wordt al een stuk makkelijker met de juiste hulp.”

- Gökçe
Had een eigen advocatenkantoor, nu is ze full-stack javascript developer

“Dat is het leukste én het spannende aan het Challengership; eerst lijkt het allemaal reuze moeilijk, maar na het studeren snap je gewoon hoe het werkt.”

 

- Werner
Zelfs met een achtergrond in de dierenverzorging kun je een full-stack javascript developer worden

"Zo'n acht maanden na mijn plaatsing codeer ik nieuwe functionaliteiten, schrijf ik tests en ben ik aan het debuggen als een professional."

- Taraasha
Studeerde mental health counseling en liberal art, werkt nu als full-stack Java developer

"Als je plezier haalt uit het oplossen van technische problemen, is een Young_Coders Challengership zeker iets voor jou!"

- Yoeri
Vanuit een achtergrond in Industrial Design en voorliefde voor wiskunde nu een ervaren back-end developer

“Als je programmeren leuk vindt en je denkt dat je het kan? Ga er dan voor!”

- Nick
Heeft van zijn programmeerhobby zijn werk gemaakt en is nu uitgestroomd als professionele ontwikkelaar

"De geruststellende woorden van Young_Coders staan me nog steeds bij. Ze vertrouwen op hun selectieproces, en dus op de kandidaten die er doorheen komen."

- Tycho
Stroomde in als muzikant en bouwde binnen een jaar zijn eerste API voor zijn opdrachtgever