Privacy & Cookies

Gegevensbescherming en veiligheid staan bij Young_Coders uiteraard ook hoog op de agenda. Wij beloven je dat wij zorgvuldig en voorzichtig omgaan met jouw gegevens die je bij ons achterlaat. Onze website maakt gebruik van cookies en natuurlijk vinden wij het interessant om te kijken of onze bezoekers vinden waar ze naar op zoek zijn. In onderstaande cookieverklaring kun je lezen wat voor cookies wij gebruiken en waarvoor.

Privacyverklaring 

 

Young_Coders, gevestigd in Amersfoort, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. 

Contactgegevens: 

Young_Coders 
Databankweg 12C 
3821 AL Amersfoort 
hello@youngcoders.nl

Algemeen

Deze Privacy Policy is van toepassing op alle persoonlijke gegevens die bezoekers van de website van YOUNG_CODERS achterlaten. Tijdens een bezoek op onze website kun je gevraagd worden om jouw persoonlijke gegevens te geven. Het is jouw keuze om dit wel of niet te doen. Wanneer je jouw gegevens achterlaat op de website, ga je akkoord met deze Privacy Policy.

YOUNG_CODERS is een organisatie die mensen opleidt tot ICT’er in de breedste zin van het woord. YOUNG_CODERS doet dit voor haar eigen organisatie via YOUNG_CODERS en voor derde personen en partijen via haar handelsnaam FUTURE BUILDERS. YOUNG_CODERS is te bereiken via email hello@youngcoders.nl of er kan gebeld worden naar: +31 88 0043 668. Onze adresgegevens zijn: Databankweg 12C (3821 AL) Amersfoort. KvK nr: 71053166

YOUNG_CODERS verzamelt gebruikergegevens via Google Analytics, waaronder een gedeelte van het IP-adres van jouw computer en het tijdstip dat je ons hebt bezocht. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Deze informatie wordt, met inbegrip van een deel van het adres van jouw computer (IP-adres) verwerkt door Google Analytics.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar het privacy beleid van Google en/of Google Analytics. De informatie door Google Analytics Cookies wordt gelezen, komen alleen bij Google terecht.

Daarnaast maakt YOUNG_CODERS gebruik van een 3e partij om haar website up-to-date te houden.  Deze ontvangen echter geen persoonsgegevens.

Er worden geen persoonsgegevens verzameld, tenzij het contactformulier wordt ingevuld.

YOUNG_CODERS bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om het doel te realiseren, waarvoor jouw gegevens worden verzameld. Je gegevens worden niet langer dan 2 maanden bewaard. YOUNG_CODERS verwerkt jouw persoonsgegevens met het doel om telefonisch, via WhatsApp of per e-mail contact met je op te kunnen als je daar zelf om hebt gevraagd.

YOUNG_CODERS wil je wijzen op de volgende rechten waar je gebruik van mag en kan maken mbt je gegevens die via de website binnenkomen:

  • Recht op inzage: Je mag je gegevens opvragen. Deze zullen dan binnen een maand naar je verstuurd worden.
  • Recht op rectificatie: Wanneer gegevens verkeerd zijn doorgegeven, veranderd of verkeerd verwerkt zijn moeten deze gegevens aangepast worden.
  • Recht op het indienen van een klacht: Wanneer je een klacht wil indienen moet je dit doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
  • Recht op het stoppen van het gebruik van de gegevens: Je mag aangeven dat je gegevens niet meer gebruikt mogen te worden.
  • Recht op vergetelheid: Je hebt het recht dat je gegevens verwijderd worden. Dit dient binnen een maand te gebeuren mits dit redelijkerwijs haalbaar is.

Sommige gegevens in het contactformulier zijn verplicht om in te vullen. Het gaat hier om de volgende gegevens:

Contactformulier:

  • Je voor- en achternaam
  • Het bedrijf waar voor je werkt
  • Je e-mailadres
  • Het onderwerp en het bericht dat je wilt versturen

Inschrijving als Challenger:

Of we contact met je mogen opnemen

  • Je voor- en achternaam
  • De wijze waarop wij contact met je mogen opnemen
  • Je e-mailadres
  • Je telefoonnummer
  • Jouw denkniveau
  • Of je een diploma hebt behaald
  • Of je goed Nederlands spreekt en schrijft
  • Of je minimaal drie jaar in Nederland mag werken

YOUNG_CODERS stelt deze gegevens verplicht in te vullen zodat YOUNG_CODERS haar jou zo goed mogelijk kan helpen en te woord staan. Voor de website wordt een beveiligde verbinding gebruikt. De verbinding is voorzien van een getekend SSL-certificaat van LetsEncrypt. Op deze manier worden gegevens die verzonden worden versleuteld. Dit zorgt voor deze veilige verbinding. YOUNG_CODERS neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Onze website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat jouw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.

Verwerking van persoonsgegevens bij sollicitaties

Wanneer je informatie aanvraagt of opgeeft via de website vragen wij om gegevens zoals naam, contactgegevens, CV en andere gegevens die nodig zijn voor de sollicitatie.  Wanneer je jouw gegevens achterlaat op de website, gaat je akkoord met deze Privacy Policy. Wanneer je niet akkoord gaat, kunt je niet via deze wijze solliciteren bij YOUNG_CODERS.

Wanneer een sollicitatie niet binnen het gevraagde profiel valt, kan er op basis van geautomatiseerde besluitvorming, een afwijzing volgen. Dit om de grote aantallen sollicitaties in goede banen te leiden.

Wij verwachten van je dat je ons correcte gegevens verstrekt. YOUNG_CODERS verwerkt deze persoonsgegevens uitsluitend conform de Wet bescherming persoonsgegevens. Ten behoeve van de correcte verwerking van de gegevens worden de gegevens tevens verwerkt door ZOHO Recruit, de leverancier van de software ten behoeve van de online sollicitatiemogelijkheden, die hiervoor een bewerkersovereenkomst heeft afgesloten met YOUNG_CODERS, conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Indien je via de website solliciteert op een functie binnen YOUNG_CODERS, worden jouw persoonsgegevens verwerkt voor de registratie, de behandeling en de afhandeling van jouw sollicitatie. Jouw gegevens kunnen tevens gebruikt worden voor het versturen van digitale nieuwsbrieven, voor zover je hiervoor jouw uitdrukkelijke toestemming hebt gegeven.

Onderdeel van de verwerking is dat jouw gegevens kunnen worden doorgezonden naar een of meerdere van de tot YOUNG_CODERS behorende ondernemingen, voor zover dit noodzakelijk of relevant is voor de afhandeling van jouw verzoek of sollicitatie. Jouw toestemming voor deze verwerking is te allen tijde weer in te trekken, door een email te sturen naar het mailadres onder het kopje ‘Contact’.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren 

Young_Coders bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:   

Persoonsgegevens Reden Bewaartermijn
Voor- en achternaam Om bij je bij het terugbellen of het versturen van een bericht netjes te kunnen aanspreken 2 jaar
Geslacht Om je netjes te kunnen aanspreken 2 jaar
Adresgegevens Om jouw inschrijving te kunnen verwerken 2 jaar
Telefoonnummer Om je te kunnen bellen mbt je inschrijving of verzoek 2 jaar
E-mailadres Om je antwoord te kunnen geven of om indien je daar toestemming voor hebt gegeven, het versturen van een nieuwsbrief 2 jaar
IP-adres Voor vaststellen van je locatie als je de website bezoekt Onbepaalde tijd
Gegevens over jouw activiteiten op onze website Voor analyse tbv websiteoptimalisatie 50 maanden

Delen van persoonsgegevens met derden 

Young_Coders verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken 

Young_Coders gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Young_Coders gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor meer info bij de verschillende websites vermeld onderaan deze Cookieverklaring. Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven.  Zie hiervoor de Cookieverklaring. 

Statistisch onderzoek 

Young_Coders streeft ernaar om jouw websites en/of applicaties van de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. Hiervoor is het noodzakelijk dat Young_Coders regelmatig statistisch onderzoek uitvoert zodat zij, waar nodig, aanpassingen in haar websites en/of applicaties kan aanbrengen. 

Young_Coders kan voor dit statistisch onderzoek gebruik maken van jouw informatie. Alleen speciaal hiervoor aangewezen medewerkers van Young_Coders hebben voor dit doel toegang tot jouw Informatie. De resultaten van het onderzoek zijn altijd geaggregeerd. Dat betekent dat de gegevens in het onderzoeksresultaat niet persoonlijk tot jou te herleiden zijn. 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen 

Young_Coders neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met ons op via hello@youngcoders.nl. Young_Coders heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:   

  • Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.   
  • SSL. Wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk 'https' en het hangslotje in de adresbalk.  
  • DKIM, SPF en DMARC zijn drie internetstandaarden die wij gebruiken om te voorkomen dat u uit onze naam e-mails ontvangt die virussen bevatten, spam zijn of bedoeld zijn om persoonlijke (inlog)gegevens te bemachtigen.  
  • DNSSEC is een extra beveiliging (aanvullend op DNS) voor het omzetten van een domeinnaam (youngcoders.nl) naar het hieraan gekoppelde IP-adres (servernaam); het wordt voorzien van een digitale handtekening. Je kunt die handtekening automatisch laten controleren. Op die manier voorkomen wij dat je omgeleid wordt naar een vals IP-adres. Dit is te testen op internet.nl.    

Cookieverklaring 

Wat is een cookie? 

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. 

Gebruik van noodzakelijke cookies 

Met behulp van een noodzakelijke cookie kunnen wij jou herkennen bij een nieuwe bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Noodzakelijke cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser. 

Gebruik van sessie cookies 

Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit. 

Tracking cookies van onszelf 

Met jouw toestemming plaatsen wij een cookie op jouw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra je een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat je naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.  

Google Analytics 

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. 

De informatie die Google verzameld wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Je IP-adres wordt standaard niet meegegeven. Geef je toestemming voor het gebruiken van je IP-adres dan wordt je websitebezoek geregistreerd tot op woonplaats-niveau. De verzamelde informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens. 

Social plug ins 

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook, Twitter of andere social media platvormen zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Lees de privacyverklaring van Facebook, Twitter en andere social media platformen (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met je (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken. 

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens. 

Geplaatste cookies 

Vanuit youngcoders.nl worden de volgende cookies geplaatst: 

 

Cookie Bron Functie Bewaartermijn
PHPSESSID Website Voor behoud van gebruikerssessiestatus voor alle pagina-aanvragen sessie
iamcsr Zoho Voor de veiligheid van de website en de gebruiker sessie
zfcnn Zoho Voor de veiligheid van de website en de gebruiker sessue
_ga Google Registreert een uniek ID dat gebruikt wordt voor het aanmaken van statistische data over hoe de bezoeker de website gebruikt 2 jaar
_gid Google Registratie hoe bezoekers de website gebruiken sessie
collect Google Gebruikt om gegevens naar Google Analytics te verzenden over het apparaat en het gedrag van de bezoeker. Traceert de bezoeker op verschillende apparaten en marketingkanalen. sessie
_fbp Facebook Tbv adverteren van derde partijen 3 maanden
fr Facebook Tbv tonen van advertenties 3 maanden
tr Facebook Volgen bezoek vanuit Facebook sessie 


Recht op inzage en correctie of verwijdering van jouw gegevens 

Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser. 

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan 

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies in je browser kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser. 

Je kunt eenvoudig de cookievoorkeuren aanpassen waarvoor je bij je eerste bezoek aan de website hebt gekozen.  

Verwijderen van tracking cookies geplaatst door derden 

Sommige tracking cookies worden geplaatst door derden die onder meer via onze website advertenties aan je vertonen. Deze cookies kan je centraal verwijderen via Your Online Choices (website: zie bij Meer informatie over cookies) zodat ze niet bij een website van een derde teruggeplaatst worden. 

MEER INFORMATIE OVER COOKIES? 

Op de volgende websites kan je meer informatie over cookies vinden: 

ICTRecht: Achtergrond Cookiewet 
Consumentenbond: Wat zijn cookies? 
Consumentenbond: Waarvoor dienen cookies?
Consumentenbond: Cookies verwijderen
Your Online Choices: A guide to online behavioural advertising 

Vragen? 
Mocht je nog vragen hebben over deze Privacy- & Cookieverklaring dan kun je ons een bericht sturen middels het contactformulier.

Laatst gewijzigd op 1 oktober 2020.