kickstart van IT carrières

Hey, welkom bij Young_Coders: dé kickstart van IT-carrières. Wij geloven dat jij impact kan maken bij grote bedrijven. Want organisaties staan te springen om mensen als jij: jonge talenten met kennis van zaken die graag de tech in willen. Dat je nog geen ervaren programmeur bent maakt niet uit. Die skills leren wij je. In ons Challengership.

Nog niet zeker of tech wat voor je is? Doe de interessetest en ontdek welke IT-rol bij jou past.
Test yourself

Of lees verder, voor meer informatie over ons Challengership. 

Wij geloven in de nieuwe generatie professionals en leiden talenten op tot IT-innovators. Daarbij kijken we alleen naar potentieel, verder naar niets. Heb jij het in je om bedrijven omver te blazen bij kick-ass tech-projecten? Dan plaatsen we jou in een complementair team waar jij tot je recht komt, bij een opdrachtgever die bij je past en met een opleiding die je de technische skills geeft die je nodig hebt. Die opleiding bestaat uit een aantal principes.

ons challengership

 01.  Korte bootcamp mét certificering

In onze bootcamp van twee maanden word je klaargestoomd voor het werk bij je opdrachtgever. Je leert in korte tijd heel erg veel en brengt dat direct in de praktijk. Na twee maanden weet je precies wat je ligt, waar je goed in bent en waar je je bij jouw opdrachtgever verder in wil ontwikkelen. Vervolgens gaan we samen met jou en je opdrachtgever kijken of je daar een waardevol certificaat in kunt behalen. 

02.  Werkend leren

Je leert door te doen: daar zijn we van overtuigd. Daarom ga je direct vanaf de start al aan de slag met kleine praktijkopdrachten. In de eerste maand van je bootcamp heb je twee lesdagen en werk je drie dagen aan opdrachten, om de theorie direct in de praktijk te brengen. De tweede maand heb je nog één lesdag in de week en werk je vier dagen bij je opdrachtgever. Zo rol je geleidelijk in het vak en leer je theorie direct toe te passen in je dagelijkse werk. 

03.  Ontwikkelen in teams

We zien het te vaak gebeuren: een junior die binnenkomt op een IT-afdeling en na twee maanden precies hetzelfde doet als de rest. Vaarwel ‘vernieuwing’ en ‘innovatie’. En dat terwijl veel organisaties juist zoeken naar jong talent om te vernieuwen en innoveren. Wij doen het anders. Wij geloven in de impact van teams. Daarom leiden we je op in een tech-team met complementaire teamleden. Je vult elkaar aan en versterkt elkaars talenten.

04.  Groeien in een teamrol die bij je past

Natuurlijk. Je kunt bloed, zweet en tranen stoppen in beter leren presenteren als je dat lastig vindt. Maar je kunt ook een team om je heen verzamelen dat jouw zwakke punten opvangt, zodat jij je kunt bezighouden met dat waar je écht goed in bent. Als je je ontwikkelt in dat waar je goed in bent, kom je met dezelfde inspanning tien keer verder. Daarom vinden wij het heel belangrijk dat je in een complementair team terecht komt. Dat betekent niet alleen dat je zwakke punten worden opgevangen, maar ook dat je kunt excelleren met jouw unieke talenten.

05. Hero's programme

Tot slot vinden we het belangrijk dat echt iedereen uitgedaagd wordt. De mensen die als allerbest door onze tests komen kunnen daarom in aanmerking komen voor het Hero's programme. Dan kun je door ons worden uitgenodigd om naast het reguliere Challengership een aanvullend programma te volgen waar je wordt klaargestoomd om als tech-lead aan de slag te gaan. Je kunt dan individueel geplaatst worden en bij je organisatie de weg banen voor een team.

Waarom een Challengership?

 • Gegarandeerd een jaar werk bij een leerzame organisatie die echt bij je past
 • We gaan altijd voor de beste match, waardoor de kans groot is dat je opdrachtgever je na het Challengership een baan aanbiedt
 • Gratis opleiding met waardevolle certificaten om jouw IT-carrière een boost te geven
 • Marktconform salaris gedurende het hele Challengership, dus ook tijdens je opleiding!
 • Start van je netwerk in de IT

Klinkt interessant he? Maar hoe weet je nou of jij in aanmerking komt voor een Challengership?  

Wanneer ben je een Challenger

Je bent recent afgestudeerd en je staat aan het begin van je werkende carrière. Je hebt al wat hobbymatige kennis van softwareontwikkeling. Bijvoorbeeld via een minor op je opleiding of wat zelfstudie. Denk hierbij aan Java, JavaScript, Python, R, C#, C++, php etc. Eigenlijk ben je door je “hobby” super enthousiast geworden over een carrière in de tech industrie!
Je wil graag uitgedaagd worden. Nieuwe dingen leren. Écht iets bijdragen. Dan is ons Challengership echt iets voor jou. Wij zorgen ervoor dat je goed wordt opgeleid en begeleid, om een vliegende start te maken in de tech.

Onze Challengers zijn mensen die:

 • Recent (uiterlijk 3 jaar geleden) een HBO of WO studie hebben afgerond of zijn uitgestroomd zonder diploma;
 • Al een beetje basiskennis hebben van programmeren;
 • Aan het begin staan van hun werkende carrière;
 • Houden van puzzelen en graag uitgedaagd worden;
 • Goed en snel kunnen en willen leren;
 • Fulltime beschikbaar zijn;
 • Voor minimaal drie jaar in Nederland mogen werken;
 • Nederlands en Engels op goed niveau spreken, lezen en schrijven;
 • Super veel zin hebben om hun Challengership te starten!

Heb jij wel de juiste motivatie, maar heb je geen programmeerervaring? Denk jij dat je écht wat te bieden hebt dat jou onderscheidt van anderen? Dan komen we ook graag met je in gesprek. Neem contact met ons op en overtuig ons van jouw kwaliteiten! Bel Ellen direct op 06 25112076.

Herken jij jezelf?

Misschien is een Challengership dan wat voor je! Doe de interessetest en ontdek welke rol in de tech bij jou past.

Test yourself