kickstart van IT carrières

Hey, welkom bij Young_Coders: dé kickstart van IT-carrières. Droom jij van een baan als developer? Wil jij verschil maken bij toffe organisaties? Dan zoeken we jou! Dat je nog geen ervaren developer bent maakt niet uit. Die skills leren wij je. In ons Challengership. Een werk-leertraject dat behoort tot de top 10 tech-opleidingen van Nederland, volgens Computable

Benieuwd hoe wij jou verder kunnen helpen? Beantwoord hieronder een paar korte vragen zodat wij je kunnen voorzien van de beste informatie voor jou. 

Ga naar vragen

Het Challengership

Ons Challengership is dé springplank voor young professionals die in de IT aan de slag willen.

We kijken samen met jou waar je tech-ambities liggen en bieden je een topopleiding waarin je alle technische bagage en soft skills meekrijgt om échte impact te maken bij jouw opdrachtgever. Je opdrachtgever is een organisatie die zit te springen om mensen zoals jij: young professionals vanuit allerlei studierichtingen die dolgraag in de IT aan de slag willen, leergierig zijn en elke IT-puzzel willen oplossen.

Wat bieden we dan concreet:

  • Gratis tech-opleiding met waardevolle certificaten in de richting waar jij je in wilt ontwikkelen
  • Marktconform salaris gedurende het hele Challengership, dus ook tijdens je opleiding!
  • Gegarandeerd werkervaring bij een leerzame organisatie die echt bij je past
  • We gaan altijd voor de beste match, waardoor de kans groot is dat je opdrachtgever je na het Challengership een baan aanbiedt

Word Challenger

Okey, jij hebt dus interesse in een mooie tech-carrière, anders was je bij deze alinea al wel afgehaakt. Maar wat nu? Dat leggen we je graag uit!

Er zijn een paar mogelijkheden om in aanmerking te komen voor ons Challengership.

01. Jij hebt al een beetje programmeerervaring en je weet wat je wilt

Wat bedoelen we dan precies met “ervaring”? Jij kan al een eenvoudige functie schrijven en hebt al wat kleine hobbyprojectjes voor jezelf of anderen ontwikkeld in programmeertalen zoals Python, JavaScript, php, Java of C#. Als jij al bekend bent met programmeren kun je direct in aanmerking komen voor ons Challengership! Schrijf je direct in. 

Inschrijven

02. Je hebt al een beetje programmeerervaring maar je hebt nog geen idee welke kant van de IT jou ligt

Ook geen probleem! Doe onze interessetest, en je weet in een paar minuten waar mogelijk jouw passie binnen de IT ligt. Na het maken van de test kun je je gelijk inschrijven als je wilt. Tijdens het selectieproces verkennen we samen wat jij het allerleukst vindt in IT.

Test yourself

03. Ik wil echt aan de slag in de IT maar ik heb nog geen programmeerervaring.

Ook dat tackelen we samen. Via onze Prep School kun je een opleidingstraject volgen waarin je basiskennis opdoet van IT systemen en je een goede basiskennis van de programmeertaal Python leert. Als je de Prep School hebt afgerond, kun je jezelf inschrijven voor het Challengership. Lees hier meer over de Prep School.

Prep School

04. Wow wow wow! Dat gaat me allemaal even te snel. Ik wil graag eerst wat meer informatie.

Dat snappen we. Het is best heftig om een switch in je jonge carrière te maken. Maar juist als je nog jong bent, is het wel hét moment om de knoop door te hakken. Uiteraard vind je op onze website heel veel informatie, maar heb jij behoefte om een gesprekje aan te gaan met onze carrière coach Ellen? Plan dan even een afspraak met haar in via haar online agenda. We bespreken dan samen wat je mogelijkheden zijn en of wij jou verder kunnen helpen. 

Plan carrièregesprek

 

Momentje Mee Met

Benieuwd hoe het is om een Challenger te zijn? Bekijk de ervaringen van drie Challengers in een Momentje Mee Met Kris, Gerard en Bas. 

 

Still there?

Nog steeds hier? Vooruit, dan vertellen we nog wat over ons Challengership voor de échte informatievreter. In ons Challengership willen we jou zo goed mogelijk voorbereiden op een baan in de IT. Dit doen we vanuit een vijftal principes.

 01.  Korte bootcamp mét certificering

In onze bootcamp van twee maanden word je klaargestoomd voor het werk bij je opdrachtgever. Je leert in korte tijd heel erg veel en brengt dat direct in de praktijk. Na twee maanden weet je precies wat je ligt, waar je goed in bent en waar je je bij jouw opdrachtgever verder in wil ontwikkelen. Vervolgens gaan we samen met jou en je opdrachtgever kijken of je daar een waardevol certificaat in kunt behalen. 

02.  Werkend leren

Je leert door te doen: daar zijn we van overtuigd. Daarom ga je direct vanaf de start al aan de slag met kleine praktijkopdrachten. In de eerste maand van je bootcamp heb je twee lesdagen en werk je drie dagen aan opdrachten, om de theorie direct in de praktijk te brengen. De tweede maand heb je nog één lesdag in de week en werk je vier dagen bij je opdrachtgever. Zo rol je geleidelijk in het vak en leer je theorie direct toe te passen in je dagelijkse werk. 

03.  Ontwikkelen in teams

We zien het te vaak gebeuren: een junior die binnenkomt op een IT-afdeling en na twee maanden precies hetzelfde doet als de rest. Vaarwel ‘vernieuwing’ en ‘innovatie’. En dat terwijl veel organisaties juist zoeken naar jong talent om te vernieuwen en innoveren. Wij doen het anders. Wij geloven in de impact van teams. Daarom leiden we je op in een tech-team met complementaire teamleden. Je vult elkaar aan en versterkt elkaars talenten.

04.  Groeien in een teamrol die bij je past

Natuurlijk. Je kunt bloed, zweet en tranen stoppen in beter leren presenteren als je dat lastig vindt. Maar je kunt ook een team om je heen verzamelen dat jouw zwakke punten opvangt, zodat jij je kunt bezighouden met dat waar je écht goed in bent. Als je je ontwikkelt in dat waar je goed in bent, kom je met dezelfde inspanning tien keer verder. Daarom vinden wij het heel belangrijk dat je in een complementair team terecht komt. Dat betekent niet alleen dat je zwakke punten worden opgevangen, maar ook dat je kunt excelleren met jouw unieke talenten.

05. Hero's programme

Tot slot vinden we het belangrijk dat echt iedereen uitgedaagd wordt. De mensen die als allerbest door onze tests komen kunnen daarom in aanmerking komen voor het Hero's programme. Dan kun je door ons worden uitgenodigd om naast het reguliere Challengership een aanvullend programma te volgen waar je wordt klaargestoomd om als tech-lead aan de slag te gaan. Je kunt dan individueel geplaatst worden en bij je organisatie de weg banen voor een team.

Ben je nou super enthousiast geworden en wil je dolgraag in de IT aan de slag? Schrijf je dan in voor het Challengership!

Inschrijven

 

Challenger Success stories

"Het klikte meteen. Voor Young_Coders was het duidelijk dat naast uitdaging in mijn werk het sociale aspect erg belangrijk voor me is."

- Rianne
Van Neurobiologie naar Data Science

"Dit werk past bij mij als een maatpak."

- Inge
Werkt met veel plezier als Microsoft engineer met een achtergrond in International Studies

"Wat een voldaan gevoel geeft het als uiteindelijk na testen en testen alle features van het systeem werken zoals ze bedoeld zijn!"

- Thomas
Van supermarkt manager met voorliefde voor techniek naar processpecialist in de eHealth

“In tegenstelling tot wat ik verwacht had is programmeren creatief en vol met mogelijkheden.”

 

- Marieke
Met een diploma neuropsychologie in de pocket uitgestroomd naar haar eigen webdesignbedrijf

"Een carrièreswitch is nooit makkelijk. Maar het wordt al een stuk makkelijker met de juiste hulp.”

- Gökçe
Had een eigen advocatenkantoor, nu is ze full-stack javascript developer

“Dat is het leukste én het spannende aan het Challengership; eerst lijkt het allemaal reuze moeilijk, maar na het studeren snap je gewoon hoe het werkt.”

 

- Werner
Zelfs met een achtergrond in de dierenverzorging kun je een full-stack javascript developer worden

"Zo'n acht maanden na mijn plaatsing codeer ik nieuwe functionaliteiten, schrijf ik tests en ben ik aan het debuggen als een professional."

- Taraasha
Studeerde mental health counseling en liberal art, werkt nu als full-stack Java developer

"Als je plezier haalt uit het oplossen van technische problemen, is een Young_Coders Challengership zeker iets voor jou!"

- Yoeri
Vanuit een achtergrond in Industrial Design en voorliefde voor wiskunde nu een ervaren back-end developer

“Als je programmeren leuk vindt en je denkt dat je het kan? Ga er dan voor!”

- Nick
Heeft van zijn programmeerhobby zijn werk gemaakt en is nu uitgestroomd als professionele ontwikkelaar

"De geruststellende woorden van Young_Coders staan me nog steeds bij. Ze vertrouwen op hun selectieproces, en dus op de kandidaten die er doorheen komen."

- Tycho
Stroomde in als muzikant en bouwde binnen een jaar zijn eerste API voor zijn opdrachtgever