F.A.Q.

Hieronder vind je onze lijst met Frequently Asked Questions (FAQ) ofwel veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stuur dan een mailtje naar bootcamp@youngcoders.nl of bel met 088 0043 668. We staan je graag te woord!

Moet ik betalen voor de Young Coders bootcamp?

Nee. Sterker nog: wij betalen jouw opleiding. Doorgaans kun je gelijk instromen én starten bij één van onze opdrachtgevers. Dit betekent dat je EN een opleiding krijgt EN direct salaris verdient. Wij vinden namelijk dat je je geheel moet kunnen focussen op je nieuwe opleiding. 

Moet ik betalen voor de intakegesprekken?

Nee. Onze intake is geheel vrijblijvend. 

Hoe lang duurt jullie traineeship?

Ons traineeship bestaat uit twee delen:

  • De Bootcamp
  • Werkervaring opdoen

De bootcamp duurt twee maanden. Vervolgens ga je een afgesproken periode werkervaring opdoen bij één van onze opdrachtgevers. Deze periode verschilt per aanvraag en varieert van 6-24 maanden. Na deze periode kun je de overstap maken naar een dienstverband bij de opdrachtgever. Het is ook in sommige gevallen mogelijk dat je direct bij de opdrachtgever in dienst kan treden.

Kan ik zelf kiezen met welke programmeertaal ik aan de slag ga?

Nee. Deze keuze wordt mede gemaakt door onze opdrachtgevers. Al onze reguliere opleidingen zijn op full-stack gebaseerd. Dit betekent dat je breed wordt opgeleid.

In welke programmeertalen geven jullie les?

De meest voorkomende lessen worden gegeven in Java, php, .NET, Javascript, Swift, Objective C, Typetext en Android SDK.

Kan ik zelf kiezen bij welke opdrachtgever ik ga werken?

Deze keuze maken wij voor jou op basis van je PAPI3 test en de benodigde reistijd, ook proberen we altijd zoveel mogelijk rekening te houden met eventuele wensen. Op basis van je persoonlijkheidsprofiel proberen wij de beste match te vinden met een opdrachtgever. Als je op gesprek gaat weten dus eigenlijk al dat er "op papier" al een goede match is. Je wordt altijd begeleid door je recruiter van Young Coders en je krijgt een goede voorbereiding op je gesprek.

Wat als ik de opleiding vroegtijdig wil afbreken?

Voor aanvang van de bootcamp ondertekenen we een studiebeding. Dit beding wordt gedurende de inzet bij de opdrachtgever in vieren afgeschreven. Aan het eind van je inzetperiode heb je dan ook geen studieschuld meer. Besluit je eerder weg te gaan? Dan berekenen we pro rato het studiebeding aan je door.

Hoeveel krijg ik betaald tijdens het traineeship?

Iedere trainee start met hetzelfde salaris. Dit salaris bestaat doorgaans uit twee componenten:

  • Vaste beloning
  • Mobiliteitsbudget

De hoogte van het salaris is afhankelijk vanuit welke rol je bij ons start. Als we verder zijn in je aanvraagprocedure lichten we je salaris uitgebreid toe.

Wat houdt het tech degree precies in?

Als je klaar bent met de bootcamp en je bent gestart bij één van onze opdrachtgevers, dan krijg je van ons de mogelijkheid om je tech degree te halen. Dit is een certificering op basis van jouw programmeertaal of studierichting. Afhankelijk van het programma dat je bij ons volgt kun je dit degree halen via onze online omgeving, of krijg je van ons de benodigde studiematerialen. Wij betalen ook je examen. Heb je je tech degree gehaald tijdens je inzet? Dan krijg je van ons een salarisverhoging.

Hoe ziet de periode van inzet na de bootcamp eruit?

Je gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers, maar blijft gedurende een afgesproken periode bij Young Coders in dienst. Tijdens deze periode blijft doorgaans de coach die je hebt leren kennen tijdens de bootcamp jou begeleiden op locatie bij de opdrachtgevers, of de begeleiding wordt door de opdrachtgever geregeld. Daarnaast werken we met een succes coach. Deze coach kijkt niet naar de techniek, maar kijkt naar jouw welzijn. Zit je lekker op je plek? Heb je genoeg lol in je werk? Hoe bevalt het? Deze vragen stellen wij ook aan de opdrachtgever. Zo houden we een gezonde werkomgeving waarin zowel jij als de opdrachtgever een goed gevoel bij hebben.

Wat voor soort contract krijg ik aangeboden?

Zodra je gaat starten bij je opdrachtgever bieden wij je een arbeidscontract aan voor 40 uur gedurende de looptijd van je traineeship. Dit is doorgaans een jaar.

Heb ik een rijbewijs nodig om in aanmerking te komen voor jullie traineeship?

Ja, een rijbewijs is erg belangrijk. Een aantal van onze opdrachtgevers hebben dit als een harde eis. 

Hoe zit het met reistijd en verhuizen?

We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met een acceptabele reistijd voor woon-werk verkeer. Het is echter mogelijk dat we een mooie passende opdrachtgever voor je hebben die niet binnen een uur reistijd ligt van je woonplaats. Wij vragen dan ook aan je of je flexibel kan zijn mbt eventueel verhuizen indien dit opportuun is.

Hoe veel uur moet ik beschikbaar zijn?

Wij gaan er vanuit dat je 40 uur per week moet kunnen werken. Ons traineeship is niet te volgen in deeltijd.

Wil jij starten met een traineeship?

Doorloop ons stappenplan en je weet snel of jij gekwalificeerd bent om te starten als Young Coder!