F.A.Q.

Hieronder vind je onze lijst met Frequently Asked Questions (FAQ) ofwel veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stuur dan een mailtje naar bootcamp@youngcoders.nl of bel met 088 0043 668. We staan je graag te woord!

Moet ik betalen voor de Young Coders bootcamp?

Nee. Sterker nog: wij betalen je een volledig salaris vanaf de dag dat je start bij de bootcamp. Wij vinden namelijk dat je je geheel moet kunnen focussen op je nieuwe opleiding. Je hebt dan geen tijd meer om ernaast te werken.

Moet ik betalen voor de intakegesprekken?

Nee. Onze intake is geheel vrijblijvend. We vragen je wel een intentieverklaring te tekenen nadat je succesvol door de eerste ronde bent gekomen. In deze intentieverklaring geef je aan dat je meedoet aan de bootcamp als je een traineeship aangeboden krijgt. Als je ingegaan bent op ons aanbod van het traineeship, en je besluit daarna alsnog om niet te starten, sturen we je een factuur van € 250,- exclusief btw gezien we in dat stadium al een hoop werk voor je hebben verzet.

Hoe lang duurt jullie traineeship?

Ons traineeship bestaat uit twee delen:

  • De Bootcamp
  • Werkervaring opdoen

De bootcamp duurt twee maanden. Vervolgens ga je een afgesproken periode werkervaring opdoen bij één van onze opdrachtgevers. Deze periode verschilt per aanvraag en varieert van 6-24 maanden. Na deze periode kun je de overstap maken naar een dienstverband bij de opdrachtgever. Het is ook in sommige gevallen mogelijk dat je direct bij de opdrachtgever in dienst kan treden.

Kan ik zelf kiezen met welke programmeertaal ik aan de slag ga?

Nee. Deze keuze wordt mede gemaakt door onze opdrachtgevers. Al onze reguliere opleidingen zijn op full-stack gebaseerd. Dit betekent dat je breed wordt opgeleid.

In welke programmeertalen geven jullie les?

De meest voorkomende lessen worden gegeven in Java, php, .NET, Javascript, Swift, Objective C, Typetext en Android SDK.

Kan ik zelf kiezen bij welke opdrachtgever ik ga werken?

Deze keuze maken wij voor jou op basis van je PAPI3 test en de benodigde reistijd, ook proberen we altijd zoveel mogelijk rekening te houden met eventuele wensen. Op basis van je persoonlijkheidsprofiel proberen wij de beste match te vinden met een opdrachtgever. Als je op gesprek gaat weten dus eigenlijk al dat er "op papier" al een goede match is. Je wordt altijd begeleid door je recruiter van Young Coders en je krijgt een goede voorbereiding op je gesprek.

Wat als ik de opleiding vroegtijdig wil afbreken?

Voor aanvang van de bootcamp ondertekenen we een studiebeding van € 10.000,-. Dit beding wordt gedurende de inzet bij de opdrachtgever in vieren afgeschreven. Aan het eind van je inzetperiode heb je dan ook geen studieschuld meer. Besluit je eerder weg te gaan? Dan berekenen we pro rato het studiebeding aan je door.

Hoeveel krijg ik betaald tijdens het traineeship?

Iedere trainee start met hetzelfde salaris. Dit salaris bestaat doorgaans uit twee componenten:

  • Vaste beloning
  • Mobiliteitsbudget

De hoogte van het salaris is afhankelijk vanuit welke rol je bij ons start. Als we verder zijn in je aanvraagprocedure lichten we je salaris uitgebreid toe.

Wat houdt het tech degree precies in?

Als je klaar bent met de bootcamp en je bent gestart bij één van onze opdrachtgevers, dan krijg je van ons de mogelijkheid om je tech degree te halen. Dit is een certificering op basis van jouw programmeertaal of studierichting. Afhankelijk van het programma dat je bij ons volgt kun je dit degree halen via onze online omgeving, of krijg je van ons de benodigde studiematerialen. Wij betalen ook je examen. Heb je je tech degree gehaald tijdens je inzet? Dan krijg je van ons een salarisverhoging.

Hoe ziet de periode van inzet na de bootcamp eruit?

Na je bootcamp zijn er twee scenario's mogelijk:

  1. Je gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers, maar blijft gedurende een afgesproken periode bij Young Coders in dienst. Tijdens deze periode blijft de coach die je hebt leren kennen tijdens de bootcamp jou begeleiden op locatie bij de opdrachtgevers. Hij zal elke maand nog even polshoogte komen nemen, en kan jou ondersteunen op alle technische vlakken. Daarnaast werken we met een succes coach. Deze coach kijkt niet naar de techniek, maar kijkt naar jouw welzijn. Zit je lekker op je plek? Heb je genoeg lol in je werk? Hoe bevalt het? Deze vragen stellen wij ook aan de opdrachtgever. Zo houden we een gezonde werkomgeving waarin zowel jij als de opdrachtgever een goed gevoel bij hebben.
  2. Je gaat na de bootcamp direct in dienst bij onze opdrachtgever. Onze opdrachtgever zorgt voor je verdere opleiding en begeleiding. Uiteraard bespreken we samen met jou alle mogelijkheden en wensen!
Wat voor soort contract krijg ik aangeboden?

Je krijgt een uitzendcontract voor 40 uur per week via onze payroll organisatie "About Payrolling". Op hun website kun je alle voorwaarden en de geldende CAO voor uitzendwerk op je gemak doornemen.

Heb ik een rijbewijs nodig om in aanmerking te komen voor jullie traineeship?

Ja, een rijbewijs is erg belangrijk. Een aantal van onze opdrachtgevers hebben dit als een harde eis. 

Hoe zit het met reistijd en verhuizen?

We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met een acceptabele reistijd voor woon-werk verkeer. Het is echter mogelijk dat we een mooie passende opdrachtgever voor je hebben die niet binnen een uur reistijd ligt van je woonplaats. Wij vragen dan ook aan je of je flexibel kan zijn mbt eventueel verhuizen indien dit opportuun is.

Wil jij starten met een traineeship?

Doorloop ons stappenplan en je weet snel of jij gekwalificeerd bent om te starten als Young Coder!