F.A.Q.

HEB JIJ EEN VRAAG? WIJ HEBBEN HET ANTWOORD!

F.A.Q.

Hieronder vind je onze lijst met Frequently Asked Questions (FAQ) ofwel veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stuur dan een mailtje naar bootcamp@youngcoders.nl of bel met 088 0043 668. We staan je graag te woord!

Welk opleidingsniveau heb ik minimaal nodig?

Dat hangt helemaal af van de functie die je graag zou willen. We hebben diverse functies binnen de ICT voor diverse opleidingsniveau's. Je kunt bij ons terecht met een (liefst) afgerond MBO (technische opleidingen zoals webdesign, systeembeheer etc.), HBO of WO diploma. 

Twijfel je of jij geschikt bent met jouw diploma? Neem dan gerust contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek. Een diploma zegt nooit alles!

Wat voor een test moet ik doen?

Om Young Coder te worden willen we samen met jou gaan kijken of een traineeship ook écht wat voor jou is. Daarom nemen we een aantal tests bij je af:

  • Drie logische tests waarbij we kijken naar je rekenkundige vaardigheden, je abstract denkvermogen en je verbaal denkvermogen
  • Twee persoonlijkheidstests waarmee we in kaart brengen waar jouw passie ligt, wat jouw persoonlijke behoeftes zijn en wat jij leuk en minder leuk vindt.
  • We nemen een interview af waarbij we dieper ingaan op de persoonlijkheidstests. Ook leren we je zo beter kennen.

De logische tests en persoonlijkheidstests worden digitaal afgenomen en kun je ook thuis maken. Voor het interview nodigen we je uit bij ons op kantoor in Amersfoort.

Oefenmateriaal en uitleg over de logiche tests vind je op https://practicetests.cubiks.com/nl/ onder het kopje “Logiks intermediate/Logiks advanced”

Meer informatie over de persoonlijkheidstests kun je vinden op https://practicetests.cubiks.com/nl/onder het kopje “PAPI/Cubiks factors”.

Moet ik betalen voor de Young Coders opleiding?

Nee. Sterker nog: Wij betalen jouw opleiding. Doorgaans kun je gelijk instromen én starten bij één van onze opdrachtgevers. Dit betekent dat je EN een opleiding krijgt EN direct salaris verdient. Wij vinden namelijk dat je je geheel moet kunnen focussen op je nieuwe opleiding. 

Moet ik betalen voor de intakegesprekken?

Nee. Onze intake is geheel vrijblijvend. 

Hoe lang duurt jullie traineeship?

Ons traineeship bestaat uit twee delen:

  • De opleiding
  • Werkervaring opdoen

Op basis van de wensen van onze opdrachtgever volg je bij ons een opleiding en start je ook gelijk met werken. Door in de praktijk ervaring op te doen leer je nu eenmaal het meest! Onze opleidingen variëren van een tech-degree van 1-2 maanden tot een volledig begeleid leertraject van wellicht wel een jaar. Dit is volledig afhankelijk van de klantwens.

Kan ik zelf kiezen voor welke functie ik word opgeleid?

Die keuze maken we samen met jou. Op basis van jouw interesses, jouw scores in onze tests en de beschikbare functies gaan we samen bepalen waar jij het beste tot je recht komt. Uiteraard maak jij uiteindelijk altijd de beslissing!

Wat voor trainingen geven jullie precies?

We leiden onze kandidaten op tot diverse functies binnen de ICT. Denk daarbij aan developers, system engineers, support medewerkers, consultants en data analisten. Wat de precieze invulling van een training zal worden, is afhankelijk van de opdrachtgever waar jij voor gaat werken. Dit is meestal maatwerk.

Kan ik zelf kiezen bij welke opdrachtgever ik ga werken?

Deze keuze maken wij samen met jou op basis van de uitkomst van je tests en de benodigde reistijd. Ook proberen we altijd zoveel mogelijk rekening te houden met jouw wensen. Op basis van je persoonlijkheidsprofiel proberen wij de beste match te vinden met een opdrachtgever. Als je op gesprek gaat weten dus eigenlijk al dat er "op papier" al een goede match is. Je wordt altijd begeleid door je recruiter van Young Coders en je krijgt een goede voorbereiding op je gesprek.

Wat als ik de opleiding vroegtijdig wil afbreken?

Voor aanvang van de training ondertekenen we een studiebeding. Dit beding wordt gedurende de inzet bij de opdrachtgever in delen afgeschreven. Aan het eind van je inzetperiode heb je dan ook geen studieschuld meer. Besluit je eerder weg te gaan? Dan berekenen we pro rato het studiebeding aan je door.

Hoeveel krijg ik betaald tijdens het traineeship?

Iedere trainee start met hetzelfde salaris. Dit salaris bestaat doorgaans uit twee componenten:

  • Vaste beloning
  • Mobiliteitsbudget

De hoogte van het salaris is afhankelijk vanuit welke rol je bij ons start. Als we verder zijn in je aanvraagprocedure lichten we je salaris uitgebreid toe.

Wat voor soort contract krijg ik aangeboden?

Dit hangt helemaal af van de opdrachtgever. Soms treed je direct in dienst bij de opdrachtgever en zul je je contract via hen aangeboden krijgen. Werk je via ons? Dan werk je onder een projectovereenkomst voor een maximale hoeveelheid declarabele uren. Als de uren op zijn, treed je in dienst bij je opdrachtgever.

Hoe ziet de periode van inzet na de training eruit?

Na je bootcamp blijf je lekker werken bij je opdrachtgever. Dit kan in allerlei vormen, afhankelijk van de wens van de opdrachtgever. Je gaat al direct in dienst bij de opdrachtgever of je kan in een werkbegeleidingstraject worden ingezet voor een afgesproken tijd en vervolgens in dienst treden. Er zijn tal van tussenmogelijkheden, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat jij lekker aan de slag blijft en je goed op je plek zit.

Daarnaast werken we met een succes coach als je via ons gaat werken. Deze coach kijkt niet naar de techniek, maar kijkt naar jouw welzijn. Zit je lekker op je plek? Heb je genoeg lol in je werk? Hoe bevalt het? Deze vragen stellen wij ook aan de opdrachtgever. Zo houden we een gezonde werkomgeving waarin zowel jij als de opdrachtgever een goed gevoel bij hebben.

Heb ik een rijbewijs nodig om in aanmerking te komen voor jullie traineeship?

Een rijbewijs is natuurlijk altijd handig, maar niet verplicht. 

Hoe veel uur moet ik beschikbaar zijn?

Wij gaan er vanuit dat je 40 uur per week moet kunnen werken. Ons traineeship is niet te volgen in deeltijd.

Kan ik ook een losse training volgen?

Ja, dat kan. Echter dien je dit te doen vanuit je huidige werkgever. De kracht van onze trainingen zit hem in het feit dat je ook direct aan de slag moet kunnen gaan en praktijkervaring moet opdoen. Jouw werkgever dient dan ook jou een plek te kunnen geven.

Ook zijn er mogelijkheden voor je als je in een outplacement traject zit. Heb je hier interesse in? Neem dan even contact met ons op.

Hoe zit het met reistijd en verhuizen?

We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met een acceptabele reistijd voor woon-werk verkeer. Het is echter mogelijk dat we een mooie passende opdrachtgever voor je hebben die niet binnen een uur reistijd ligt van je woonplaats. Wij vragen dan ook aan je of je flexibel kan zijn mbt eventueel verhuizen indien dit opportuun is.

Wil jij starten met een traineeship?

Doorloop ons stappenplan en je weet snel of jij gekwalificeerd bent om te starten als Young Coder!