FAQ
We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt. De frequently asked questions, ofwel veelgestelde vragen, hebben we hieronder vast beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem dan via onze chatbox. Dan probeert onze chatbot je vraag te beantwoorden, of krijg je een medewerker van Young_Coders te spreken.
Taal
Closed accordeon
closed accordeon
Do you accept non-Dutch speaking candidates? / Accepteren jullie ook kandidaten die geen Nederlands spreken?
We used to, but the market’s demand has changed. We currently do not accept non-Dutch speaking candidates. You need to be proficient in Dutch on level B2 as a minimum to be eligble for our program.
Challengership
closed accordeon
closed accordeon
Wanneer kom ik in aanmerking voor een Challengership?
Bekijk onze aanmeldcriteria hier.
Hebben jullie een programma voor zij-instromers?
Je bent een zij-instromer als je een carrière switch wil maken op latere leeftijd. We hebben geen standaard programma voor zij-instromers. Uiteraard kunnen wij wel een maatwerk lesplan voor opdrachtgevers ontwikkelen als zij graag zij-instromers zouden willen laten opleiden. Dat initiatief ligt echter niet bij ons.
Kan ik me ook inschrijven als ik al wat ouder ben?
Zie het kopje “zij-instromers”.
Wanneer starten jullie Challengerships?
Wij starten Challengerships op aanvraag van onze aangesloten opdrachtgevers. Er zijn dus geen vaste instroommomenten per jaar, maar flexibele instroommomenten afhankelijk van de actuele opdrachtgevers. De startdata voor openstaande Challengerships vind je hier.
Hoe werkt jullie selectieproces?
We hanteren een uitgebreid selectieproces, waarin we door middel van een aantal games, een leuk programmeertestje en een goed gesprek testen of jij past bij het Challengership. Je leest er alles over op deze pagina.
Hoeveel uur moet ik beschikbaar zijn?
Het Challengership is een fulltime traject (36 tot 40 uur) en is niet deeltijd te volgen.
Is het Challengership online?
Nee. We gebruiken zeker online componenten in onze opleiding, maar onze lessen blijven altijd deels klassikaal. Ook werk je in ieder geval een deel van de tijd op locatie bij je opdracht.
Ik heb al veel ervaring met programmeren, maar wil me graag verder specialiseren. Is een Challengership wat voor mij?
Dat zou zeker kunnen. Het hangt af van jouw instapniveau. Als je hobbymatig al veel ervaring hebt met programmeren is een Challengership zeker wat voor jou. We dagen je dan extra uit om je verder te ontwikkelen. Heb je al jaren professionele ervaring, dan is een Challengership waarschijnlijk niet voor jou weggelegd.
Kan ik zelf kiezen in welke programmeertaal ik aan de slag ga?
Nee. We vragen je een open mind te hebben m.b.t. de programmeertaal en technology stack waarin je gaat werken. Ons lesmateriaal wordt op maat gemaakt voor onze opdrachtgevers. Je gaat dus aan de slag met de programmeertaal die de standaard is bij onze opdrachtgever. Wel kijken we natuurlijk of deze technologie past bij jouw interesses.
Wat voor opleidingen geven jullie precies? (Bootcamp)
We leiden onze Challengers op tot allerlei tech-functies, afhankelijk van de vaardigheden van de Challengers en de wensen van onze opdrachtgevers. Denk hierbij aan front-end, full-stack en back-end developers, consultants, data scientists, low coders en test engineers. Wat de precieze invulling van de opleiding wordt, is afhankelijk van je eigen vaardigheden en talenten en van de opdrachtgever waar jij voor gaat werken. Dit is altijd maatwerk.
Kan ik zelf kiezen bij welke opdrachtgever ik ga werken?
Je kiest bij ons altijd een programma bij één van onze klanten, dus je maakt zelf die keuze vanaf het begin.
Hoe ziet het Challengership er na de opleiding (bootcamp) uit?
Na je bootcamp ga je aan de slag bij jouw opdracht. Je gaat hier werkervaring opdoen.
Je hebt regelmatig gesprekken met jouw Young_Coders succescoach. De coach kijkt zowel naar jouw hard skills, als naar jouw welzijn. Zit je lekker op je plek? Heb je genoeg plezier in je werk? Zo houden we een gezonde werkomgeving waarbij zowel jij als je opdrachtgever een goed gevoel hebben. Je kunt je succes coach zien als jouw projectleider.
Hoe lang duurt een Challengership?
Een Challengership duurt meestal 1-2 jaar. Daarna kun je, uiteraard in overleg met jouw opdrachtgever, in vaste dienst treden bij jouw opdrachtgever.
Krijg ik een diploma of certificaat?
Na je bootcamp krijg je van ons de soms de mogelijkheid om een certificering te behalen. Dit is afhankelijk of er een certificeringstraject bestaat voor jouw technology stack. Dit kan bijvoorbeeld een Microsoft of Java (SE) certificering zijn. Er zijn tal van geaccrediteerde certificaten die veel waarde hebben op jouw cv. In samenspraak met jou en je opdrachtgever bepalen we welk certificaat het beste bij jou past.
Financieel & overeenkomsten
closed accordeon
closed accordeon
Hoeveel krijg ik betaald tijdens het Challengership?
Dat hangt af van de opdracht en de vorm van jouw opleiding. Bij sommige opdrachten treed je gelijk in dienst bij onze opdrachtgever, en bij anderen kom je eerst bij ons in dienst. Dat is afhankelijk van de keuze die onze opdrachtgever maakt. Iedere Challenger start sowieso altijd op een marktconform startsalaris, inclusief volledige reiskostenvergoeding. We lichten dit verder in de aanmeldprocedure graag aan je toe.
Per wanneer krijg ik betaald?
Je krijgt betaald zodra jouw plaatsing rond is en je gaat starten met je opleiding. Dit betekent het volgende:
- Als je onze selectie succesvol hebt doorlopen bieden wij jou een opleidingsprogramma aan.
- Je gaat dan op gesprek bij de potentiële opdrachtgever, waar je doorgaans binnen een maand al kunt starten.
- Ben je geselecteerd? Dan plannen we in samenspraak met de opdrachtgever de start van jouw opleiding in.
- De start van jouw opleiding is het moment waarop jij salaris gaat verdienen.
Wat voor soort arbeidsovereenkomst krijg ik?
Afhankelijk van het type programma, krijg je een arbeidsovereenkomst van je opdrachtgever of van ons. Deze bestaat doorgaans uit:
Arbeidsovereenkomst: Je krijgt een contract voor bepaalde- of onbepaalde tijd (afhankelijk van het type programma), dat ingaat wanneer jij start bij je opdrachtgever.
Studiebeding: Hierin spreken we af dat jouw opdrachtgever en Young_Coders je volledige opleiding betalen, en dat jij gedurende het hele programma bij Young_Coders of je opdrachtgever blijft werken, afhankelijk van het type programma.
Wat gebeurt er als ik het Challengership vroegtijdig wil afbreken?
Voor aanvang van de opleiding ondertekenen we een studiebeding bij ons of bij je opdrachtgever. Dit afhankelijk van het type programma waar je aan meedoet. Dit beding wordt gedurende het programma doorgaans in delen afgeschreven. Aan het eind van je opleiding heb je dan ook geen studieschuld meer. Besluit je zelf eerder weg te gaan of doe je iets waardoor je niet meer welkom bent bij jouw opdrachtgever? Dan berekenen we pro rato het studiebeding aan je door.
Locatie & reizen
closed accordeon
closed accordeon
Waar is de leslocatie en hoe vaak moet ik daarheen?
Onze trainingslocatie is in Amersfoort, aan de Piet Mondriaanlaan 50. Goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer (4 minuten lopen vanaf station Amersfoort Centraal). Je kunt betaald parkeren voor de deur of iets verderop in de Q-Park garage aan de Piet Mondriaanplein zijde van het station Amersfoort Centraal.
Je hebt misschien gezien dat we in Amsterdam ook een locatie hebben. Deze ruimte is echter niet geschikt als trainingslocatie en gebruiken we alleen voor afspraken met opdrachtgevers. We geven dus geen les in Amsterdam.
Je hoeft niet elke dag naar Amersfoort te komen. Onze opleiding is gebouwd op een combinatie van werken en leren. Je bent tijdens de opleiding waarschijnlijk 1 tot 2 dagen per week op locatie in Amersfoort.
Heb ik een rijbewijs nodig om in aanmerking te komen voor het Challengership?
Bijna nooit! Een rijbewijs is natuurlijk handig, maar meestal niet noodzakelijk. Met het ov kom je vaak een heel eind!
Zijn er opdrachtgevers bij mij in de buurt?
Het grootste deel van onze opdrachtgevers bevindt zich in de randstad. We proberen bij plaatsing zoveel mogelijk rekening te houden met een acceptabele reistijd. Maximaal een uur reistijd tussen jou en je opdrachtgever vinden wij normaal. Het is echter mogelijk dat we een mooie passende opdrachtgever voor je hebben die niet binnen de acceptabele reistijd ligt van je woonplaats. Wij vragen dan ook aan je of je flexibel kan zijn m.b.t. eventueel verhuizen als dit opportuun is. Dit is uiteraard niet verplicht!
E-learning
closed accordeon
closed accordeon
Kan ik ook losse trainingen volgen buiten het Challengership?
Zeker! Kijk daarvoor op de pagina over onze Young_Coders academy.
Wat is de Young_Coders academy?
De Young_Coders Academy is ons nieuwe e-learning platform. Als je graag een Challengership zou willen starten, maar jouw programmeerkennis is nog niet voldoende, kun je je hier inschrijven om gratis toegang te krijgen tot tientallen interessante online opleidingen.