FAQ

We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt. De frequently asked questions, ofwel veelgestelde vragen, hebben we hieronder vast beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem dan via onze chatbox. Dan probeert onze chatbot je vraag te beantwoorden, of krijg je een medewerker van Young_Coders te spreken.

Taal

Closed accordeon

closed accordeon

Do you accept non-Dutch speaking candidates? / Accepteren jullie ook kandidaten die geen Nederlands spreken?

Occasionally we have possibilities for non-Dutch speaking candidates. Please contact us directly, and we’ll gladly inform you about it. Simply send us a WhatsApp message at +31 6 11934655 and we’ll get in touch.

Challengership

closed accordeon

closed accordeon

Wanneer kom ik in aanmerking voor een Challengership?

Bekijk onze aanmeldcriteria hier.
Voldoe je niet aan de aanmeldcriteria maar wil je wel aan de slag in IT? Volg dan onze E-learning trainingen op Collow!

Wanneer starten jullie Challengerships?

Wij starten Challengerships op aanvraag van onze aangesloten opdrachtgevers. Er zijn dus geen vaste instroommomenten per jaar, maar flexibele instroommomenten afhankelijk van de actuele opdrachtgevers. De startdata voor openstaande Challengerships vind je hier.

Hoe werkt jullie selectieproces? (Challenger Try-out)

De Challenger try-out is ons selectieproces, waarin we door middel van een aantal games, een leuk programmeertestje en een goed gesprek testen of jij past bij het Challengership. Je leest er alles over op deze pagina.

Hoeveel uur moet ik beschikbaar zijn?

Het Challengership is een fulltime traject (36 tot 40 uur) en is niet deeltijd te volgen.

Is het Challengership online?

Nee. We gebruiken zeker online componenten in onze opleiding, maar onze lessen blijven altijd klassikaal. Ook werk je in ieder geval een deel van de tijd op locatie bij je opdracht.

Ik heb al veel ervaring met programmeren, maar wil me graag verder specialiseren. Is een Challengership wat voor mij?

Dat zou zeker kunnen. Het hangt af van jouw instapniveau. Als je hobbymatig al veel ervaring hebt met programmeren is een Challengership zeker wat voor jou. We dagen je dan extra uit om je verder te ontwikkelen. Heb je al jaren professionele ervaring, dan is een Challengership waarschijnlijk niet voor jou weggelegd.

Kan ik zelf kiezen in welke programmeertaal ik aan de slag ga?

Nee. We vragen je een open mind te hebben m.b.t. de programmeertaal en technology stack waarin je gaat werken. Ons lesmateriaal wordt op maat gemaakt voor onze opdrachtgevers. Je gaat dus aan de slag met de programmeertaal die standaard is bij onze opdrachtgever. Wel kijken we natuurlijk of deze technologie past bij jouw interesses.

Wat voor opleidingen geven jullie precies? (Bootcamp)

We leiden onze Challengers op tot allerlei tech-functies, afhankelijk van de vaardigheden van de Challengers en de wensen van onze opdrachtgevers. Denk hierbij aan front-end, full-stack en back-end developers, consultants, data scientists, low coders en test engineers. Wat de precieze invulling van de opleiding wordt, is afhankelijk van je eigen vaardigheden en talenten en van de opdrachtgever waar jij voor gaat werken. Dit is altijd maatwerk.

Kan ik zelf kiezen bij welke opdrachtgever ik ga werken?

Deze keuze maken wij samen met jou op basis van de uitkomst van de Challenger try-out en factoren als reistijd. We houden altijd zo veel mogelijk rekening met jouw wensen. Op basis van je persoonlijkheidsprofiel proberen wij de beste match te vinden met een opdrachtgever. Als je op gesprek gaat is er op papier al een goede match. Je wordt van tevoren begeleid en voorbereid op het gesprek door ons en er is altijd iemand van Young_Coders bij het gesprek aanwezig.

Hoe ziet het Challengership er na de opleiding (bootcamp) uit?

Na je bootcamp ga je aan de slag bij jouw opdracht. Je gaat hier werkervaring opdoen. Ook ben je actief voor Young_Coders, bijvoorbeeld door andere Challengers te begeleiden, gastlessen te verzorgen of door jezelf te blijven ontwikkelen met interne projecten bij Young_Coders.
Je hebt regelmatig gesprekken met jouw Young_Coders succescoach. De coach kijkt zowel naar jouw hard skills, als naar jouw welzijn. Zit je lekker op je plek? Heb je genoeg plezier in je werk? Zo houden we een gezonde werkomgeving waarbij zowel jij als je opdrachtgever een goed gevoel hebben. Je kunt je succes coach zien als jouw projectleider.

Hoe lang duurt een Challengership?

Een Challengership duurt 2 jaar. Daarna kun je, uiteraard in overleg met jouw opdrachtgever, in vaste dienst treden bij jouw opdrachtgever.

Krijg ik een diploma of certificaat?

Na je bootcamp krijg je van ons de mogelijkheid om een certificering te behalen. Dit kan bijvoorbeeld een Microsoft of Java (SE) certificering zijn. Er zijn tal van geaccrediteerde certificaten die veel waarde hebben op jouw cv. In samenspraak met jou en je opdrachtgever bepalen we welk certificaat het beste bij jou past.

Financieel & overeenkomsten

closed accordeon

closed accordeon

Hoeveel krijg ik betaald tijdens het Challengership?

Iedere Challenger start op een marktconform startsalaris, inclusief volledige reiskostenvergoeding en een salarisverhoging bij aanvang van het tweede jaar. We lichten dit verder in de aanmeldprocedure graag aan je toe.

Per wanneer krijg ik betaald?

Je krijgt betaald zodra jouw plaatsing rond is en je gaat starten met je opleiding. Dit betekent het volgende:

  1. Als je onze Challenger try-out succesvol hebt doorlopen bieden wij jou een Challengership aan.
  2. Je gaat dan op gesprek bij een mogelijke opdrachtgever, waar je doorgaans binnen een maand al kunt starten.
  3. Ben je geselecteerd? Dan plannen we in samenspraak met de opdrachtgever de start van jouw opleiding in. 
  4. De start van jouw opleiding is het moment waarop jij salaris gaat verdienen.
Wat voor overeenkomst ga ik met jullie aan en wanneer?

Je gaat twee overeenkomsten aan met Young_Coders. Een arbeidsovereenkomst en een studiebeding.

Arbeidsovereenkomst: Je krijgt van ons direct een vast contract voor onbepaalde tijd, dat ingaat wanneer jij start bij je opdrachtgever.

Studiebeding: Hierin spreken we af dat jouw opdrachtgever en Young_Coders je volledige opleiding betalen, en dat jij gedurende het hele Challengership voor Young_Coders en je opdrachtgever blijft werken.

 

Wat gebeurt er als ik het Challengership vroegtijdig wil afbreken?

Voor aanvang van de opleiding ondertekenen we een studiebeding. Dit beding wordt gedurende het Challengership in delen afgeschreven. Aan het eind van je inzetperiode heb je dan ook geen studieschuld meer. Besluit je zelf eerder weg te gaan of doe je iets waardoor je niet meer welkom bent bij jouw opdrachtgever? Dan berekenen we pro rato het studiebeding aan je door.

Locatie & reizen

closed accordeon

closed accordeon

Waar is de leslocatie en hoe vaak moet ik daarheen?

Onze trainingslocatie is in Amersfoort, aan de Databankweg 12. Goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer (een kwartiertje lopen vanaf station Amersfoort Schothorst). Je kunt gratis parkeren bij het pand.

 Je hebt misschien gezien dat we in Amsterdam ook een locatie hebben. Deze ruimte is echter niet geschikt als trainingslocatie en gebruiken we alleen voor afspraken met opdrachtgevers. We geven dus geen les in Amsterdam.

Je hoeft niet elke dag naar Amersfoort te komen. Onze opleiding is gebouwd op een combinatie van werken en leren. Je bent tijdens de opleiding waarschijnlijk 1 tot 2 dagen per week op locatie in Amersfoort.

Heb ik een rijbewijs nodig om in aanmerking te komen voor het Challengership?

Bijna nooit! Een rijbewijs is natuurlijk handig, maar meestal niet noodzakelijk. Met het ov kom je vaak een heel eind!

Zijn er opdrachtgevers bij mij in de buurt?

Het grootste deel van onze opdrachtgevers bevindt zich in de randstad. We proberen bij plaatsing zoveel mogelijk rekening te houden met een acceptabele reistijd. Maximaal een uur reistijd tussen jou en je opdrachtgever vinden wij normaal. Het is echter mogelijk dat we een mooie passende opdrachtgever voor je hebben die niet binnen de acceptabele reistijd ligt van je woonplaats. Wij vragen dan ook aan je of je flexibel kan zijn m.b.t. eventueel verhuizen als dit opportuun is. Dit is uiteraard niet verplicht!

E-learning

closed accordeon

closed accordeon

Kan ik ook losse trainingen volgen buiten het Challengership?

Zeker! Kijk daarvoor op Collow: ons gratis e-learningplatform vol tech-trainingen.

Kan ik het Challengership Track nog volgen?

Het Challengership Track op Ontdek_Tech bestaat helaas niet meer. Maar niet getreurd! Het betekent niet dat je je niet meer kunt voorbereiden op een Challengership. Al onze trainingen zijn nu te vinden op Collow, ons nieuwe e-learning platform. Meld je aan en volg de trainingen. De training ‘Data science met Python’ is bijvoorbeeld een uitstekende voorbereiding op het Challengership.

Waar is Ontdek_Tech?

Ontdek_Tech was een bètaversie van ons nieuwe e-learning platform Collow. Alle trainingen die je kon volgen op Ontdek_Tech zijn hier ook terug te vinden. Had je al een account op Ontdek_Tech? Dan is al je leerprogressie overgezet naar Collow. Hier log je met je e-mailadres, NIET met je gebruikersnaam. Je wachtwoord moet je opnieuw aanmaken door op “Wachtwoord vergeten” te klikken.

Wat is Collow?

Collow is ons nieuwe e-learning platform. Op dit moment werkt het hetzelfde als ons oude platform Ontdek_Tech. Namelijk het volgen van gratis tech trainingen. Maar we hebben veel meer in petto voor Collow! Later in het jaar is het ook mogelijk om gescout te worden door onder andere Young_Coders, maar ook door andere bedrijven. Wil je hier meer over weten? Check dan de Collow website.