ICT werken en leren

Als jij je wilt ontwikkelen in ICT maar ook graag in de praktijk aan de slag wilt, kun je in ICT werken en leren tegelijk: the best of both worlds! Je krijgt een opleiding en wordt begeleid in jouw nieuwe ICT job, maar je hoeft niet meer jarenlang in de collegebanken te zitten. Je brengt jouw opgedane kennis namelijk meteen in de praktijk!

Werken in ICT
Leren in ICT

Waarom werken en leren in ICT

  • Je hoeft geen jarenlange opleiding meer te volgen;
  • Je leert het vak terwijl je al betaald wordt;
  • Je doet werkervaring op bij een uitdagende organisatie.

Werken en leren is ideaal voor praktisch ingestelde mensen. Misschien kun je wel heel goed leren, maar past het schoolsysteem niet zo bij je. Of je hebt geen zin meer om na je opleiding nóg een jarenlange voltijdstudie te starten, maar je wilt wel blijven leren. Dan is een leer-werktraject op je lijf geschreven. In een leer-werktraject zoals een ICT traineeship word je wel opgeleid, maar alleen in de dingen die je ook echt gaat gebruiken in de praktijk. De opleiding is vaak kort, maar wordt heel efficiënt ingericht zodat je in korte tijd alle kennis leert die je nodig hebt om in de praktijk aan de slag te gaan. Want ICT – en met name programmeren – is écht een vak dat je leert in de praktijk.

Bij Young_Coders ziet het werk-leertraject er als volgt uit:

Maand 1 & 2 bootcamp
Onze bootcamp is een korte ‘pressure cooker opleiding’, waarin je in twee maanden tijd ontzettend veel leert en helemaal thuis wordt in jouw programmeertalen en tools. Hard skills dus. Tijdens de bootcamp krijg je 30% les en ben je al 70% van de tijd in de praktijk aan de slag. Wat je leert pas je meteen toe op je werk.

Maand 3 tot 12/ 24
Na de bootcamp ga je verder leren in de praktijk en ontwikkel je jouw soft skills. Je start dan namelijk met onze soft skills opleiding. Dit is ongeveer een dag in de maand. Tegelijkertijd kun je jouw hard skills verbeteren door individuele certificeringstrajecten te volgen.

Op deze manier bieden we jou een leerklimaat waarin je zowel je hard en soft skills ontwikkelt, terwijl je ook lekker aan het werk bent en in de praktijk ontzettend veel leert.

ICT leer je in de praktijk

We noemden het net al, programmeren is echt een vak dat je in de praktijk leert. Hoe dat komt? Een programmeertaal leren lijkt heel erg op het leren van een gesproken taal als Duits of Frans. Natuurlijk heb je theorieboeken die jou de woorden en de grammatica bieden, maar om een taal écht goed te leren, moet je het vooral veel spreken. En zo is het ook met programmeren.

Daarbij komt nog dat er online ontzettend veel uitleg en informatie te vinden is over programmeren. De online communities en fora zijn je theorieboek of je spiekbriefje, maar je moet het in de praktijk doen om erachter te komen hoe programmeren nou écht werkt. Je kunt als hobbyist een heel eind komen met leuke hobbyprojecten, maar hoe in grote professionele organisaties wordt geprogrammeerd, dat leer je niet vanaf je zolderkamer. En ook niet met alle online hulpmiddelen. Daarvoor moet je écht zelf de praktijk in. 

Ben jij klaar om de praktijk in te duiken? Bekijk dan onze openstaande vacatures en start met werken en leren in ICT!

They leveled up