Aanmelden voor

het Challengership

Wat leuk dat je interesse hebt in ons Challengership! Op deze pagina vertellen we je wat je kan verwachten als jij je wil inschrijven.

Challengership in 4 stappen

1. Korte kennismaking via Google Meet

Voordat we gaan starten, leren we je eerst graag wat beter kennen. We zijn heel benieuwd wat jou beweegt om een carrière in de IT te starten. We checken dan ook gelijk even of je voldoet aan de instroomcriteria.  Als we samen besluiten om te starten met het selectieproces, ontvang je een uitnodiging voor ons selectieproces.

2. Het selectieproces

Tijdens ons selectieproces nodigen we je online uit om een aantal activiteiten te doen. Als je het proces positief hebt afgesloten, weet jij meteen of je in kan stromen in ons Challengership en zo ja, wanneer je gaat kennismaken met de organisatie waarbij jij hebt gesolliciteerd. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent! Ons selectieproces bestaat uit het spelen van een aantal games, een klein programmeertestje en een afrondend gesprek. Via deze activiteiten kunnen we een duidelijk profiel van je opstellen en weten we of jij uit het juiste hout gesneden bent om deel te nemen aan ons programma.

display: none
Ons selectieproces in detail:

Programmeertest
Tijdens de programmeertest los je twee programmeer challenges op. De eerste is een instap challenge die je eenvoudig moet kunnen halen. De tweede challenge is een stukje pittiger. Deze hoef je dan ook niet 100% te behalen, maar is vooral bedoeld om jouw huidige niveau in kaart te brengen. Deze testjes doe je  in een taal die je zelf mag kiezen (JavaScript, Python, Java, C, C# of php). Beide testjes dien je binnen een vastgestelde tijd af te ronden. Er loopt een duidelijke timer mee.

Games
Je gaat vier online games spelen die jouw brein in kaart brengen. Aan de hand van die games krijgen wij een goed beeld van jouw cognitieve capaciteiten en je competenties. We krijgen hiermee inzicht in hoe jij observeert, denkt, besluit, organiseert en handelt. En dat terwijl jij gewoon aan het gamen bent! Aan de hand van jouw breinprofiel zien we of jij een match bent voor ons programma. Je krijgt van ons een waardevol rapport mee over jouw breinprofiel.

De games zijn leuk en uitdagend om te doen, maar ook volledig wetenschappelijk onderbouwd. Neurowetenschappers van BrainsFirst hebben jarenlang onderzoek gedaan naar het brein van topsporters. Ze brachten hiermee de biologische bouwstenen voor human performance in kaart. Dit hebben ze vervolgens vertaald naar games die in detail vastleggen waar jouw breinvaardigheden liggen.

Wij zijn heel blij met deze games, omdat we hiermee uitstekend het potentieel van onze kandidaten kunnen beoordelen. Ook van kandidaten die normaal gesproken misschien minder goed zijn in het doen van testjes.

Het goede gesprek
Het laatste deel van ons selectieproces gaat over jouw persoonlijkheid. Op basis van een aantal persoonlijke kerncompetenties die we hebben verkregen uit jouw game resultaten gaan we een gesprek met je aan. Jouw persoonlijkheidsprofiel geeft ons veel inzicht op jouw manier van werken en de organisatiecultuur waar jij je thuis zou kunnen voelen.

Aan het eind van ons selectieproces besluiten we of we je willen gaan aanbieden aan de door jouw gekozen opdrachtgever. Binnen een paar uurtjes weet jij dus al of we samen de volgende stap gaan nemen!

 

3. Kennismaken met jouw opdrachtgever

Na het succesvol afronden van het selectieproces vragen we je om twee weken exclusiviteit. Dit betekent dat je gedurende deze twee weken niet met andere organisaties in gesprek gaat, maar dat je écht voor  Young_Coders kiest. We gaan dan jouw breinprofiel zorgvuldig matchen met het organisatieprofiel van de opdrachtgever zodat we zeker weten dat er op papier al een goede ‘cultural fit’ is. Samen met iemand van Young_Coders ga je kennismaken met de organisatie. Dit gebeurt doorgaans al binnen één tot twee weken. Jij en de betrokkene vanuit de organisatie besluiten vervolgens samen of jij  gaat starten met je opleiding bij deze organisatie.

4. Starten met het programma

Als jij en de organisatie waar jij werkervaring gaat opdoen eruit zijn, start voor jou je opleiding. We communiceren de startdatum met je en je krijgt direct een contract bij je opdrachtgever of bij ons, afhankelijk van het type programma waar je aan meedoet. Dit contract gaat in op de startdatum van jouw bootcamp. 

Wil jij graag starten in het Challengership? Bekijk dan de openstaande vacatures en schrijf je in voor een Challengership, dan starten we zo snel mogelijk jouw selectieproces.

Instroomcriteria

display none

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Je bent (bijna) afgestudeerd op een hbo- of wo-studie óf hebt een hbo- of wo-denkniveau;
  • Ook zonder hbo- of wo-diploma ben je van harte welkom, maar dan is het wel belangrijk dat je al zeer waardevolle werkervaring of programmeerkennis meeneemt. Anders is het helaas lastig om een geschikte opdrachtgever voor je te vinden.
  • Moet je nog een paar vakken halen, maar ben je bijna afgestudeerd? In sommige gevallen is dit geen probleem. Je kunt je laatste punten dan nog halen tijdens het Challengership.
Je hebt al wat basiservaring met programmeren;
  • Bijvoorbeeld door een gevolgde minor of hobbymatig.
  • Nog geen ervaring? Volg dan het Challengership Track op onze e-learning Academy om de juiste basiskennis op te doen voor een Challengership!
Je staat aan het begin van je carrière;

Voor de meeste mensen betekent dit dat je uiterlijk drie jaar geleden bent afgestudeerd. Ook betekent dit dat je past binnen de doelgroep van starters op de arbeidsmarkt. De gemiddelde instroomleeftijd ligt tussen de 20-30 jaar.

Je spreekt, leest en schrijft Nederlands en Engels op goed niveau;

Al onze kandidaten dienen minimaal Nederlands op B2 niveau te spreken en te schrijven. Ook is het belangrijk dat je de Engelse taal vaardig bent in woord en schrift. Onze programma’s zijn helaas niet geschikt voor mensen die de Nederlandse taal niet (goed genoeg) beheersen.

Je bent fulltime beschikbaar;

Het Challengership is een intensief werk-leertraject waarvoor je 36 tot 40 uur in de week beschikbaar moet zijn.

Je woont in Nederland en mag hier werken;

Je woont in Nederland en mag hier werken. We accepteren geen zoekjaar visa (search year visa). Ook bieden wij geen IND sponsorships of expat regelingen. Je dient te allen tijden te mogen werken in de EU, en je dient ook een paspoort van binnen de EU te hebben.

Je hebt super veel zin om je IT-carrière te starten!
  • Spreekt voor zich! Jij hebt de juiste motivatie en bent leergierig.

Twijfel jij of je voldoet aan de instroomcriteria? Plan dan vrijblijvend een carrièregesprek in, dan verkennen we samen of jij in aanmerking komt voor een Challengership. Let op, dat het geen zin heeft om een carrièregesprek in te plannen als je geen Nederlands spreekt of de taal niet voldoende beheerst. Voor vragen over zij-instromers (mensen die willen omscholen op latere leeftijd, verwijzen we graag eerst naar onze FAQ).