Aanmelden voor

het Challengership

Wat leuk dat je interesse hebt in ons Challengership! Op deze pagina vertellen we je wat je kan verwachten als jij je wil inschrijven.

Challengership in 4 stappen

1. Korte kennismaking via Google Meet

Voordat we gaan starten, leren we je eerst graag wat beter kennen. We zijn heel benieuwd wat jou beweegt om een carrière in de IT te starten. We checken dan ook gelijk even of je voldoet aan de instroomcriteria.  Als we samen besluiten om te starten met het selectieproces, ontvang je een uitnodiging voor onze Challenger Try-out. 

2. De Challenger Try-out

Tijdens de Challenger Try-out nodigen we je online uit om voor een dagdeel een aantal activiteiten te doen. Aan het eind van de try-out weet jij meteen of je in kan stromen in ons Challengership en zo ja, wanneer je gaat kennismaken met een organisatie die een passende opdracht voor jou heeft. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent! De Challenger try-out bestaat uit het spelen van een aantal games, een klein programmeertestje en een afrondend gesprek. Via deze activiteiten kunnen we een duidelijk profiel van je opstellen en weten we of jij uit het juiste hout gesneden bent om Challenger te worden.

display: none
De Challenger Try-out in detail:

Programmeertest
Tijdens de programmeertest los je een eenvoudige programmeer challenge op in 10 tot 20 minuten, in een taal die je zelf mag kiezen (JavaScript, Python, Java, C# of php). Hiermee krijgen wij zicht op jouw instapniveau in programmeren.

Games
Je gaat vier online games spelen die jouw brein in kaart brengen. Aan de hand van die games krijgen wij een goed beeld van jouw cognitieve capaciteiten. We krijgen hiermee inzicht in hoe jij observeert, denkt, besluit, organiseert en handelt. En dat terwijl jij gewoon aan het gamen bent! Aan de hand van jouw breinprofiel zien we of jij een match bent voor ons Challengership. Is er een match? Dan ga je door met de vragenlijst en het gesprek. Is er geen match? Dan nemen we na deze stap afscheid en krijg je van ons een waardevol rapport mee over jouw breinprofiel.

De games zijn leuk en uitdagend om te doen, maar ook volledig wetenschappelijk onderbouwd. Neurowetenschappers van BrainsFirst hebben jarenlang onderzoek gedaan naar het brein van topsporters. Ze brachten hiermee de biologische bouwstenen voor human performance in kaart. Dit hebben ze vervolgens vertaald naar games die in detail vastleggen waar jouw breinvaardigheden liggen.

Wij zijn heel blij met deze games, omdat we hiermee uitstekend het potentieel van onze kandidaten kunnen beoordelen. Ook van kandidaten die normaal gesproken misschien minder goed zijn in het doen van testjes.

Het goede gesprek
Het laatste deel van de Challenger try-out gaat over jouw persoonlijkheid. Op basis van een aantal persoonlijke kerncompetenties die we hebben verkregen uit jouw game resultaten gaan we een gesprek met je aan. Jouw persoonlijkheidsprofiel geeft ons veel inzicht op jouw manier van werken en de organisatiecultuur waar jij je thuis zou kunnen voelen.

Aan het eind van de Challenger try-out besluiten we of we jou een Challengership aanbieden. Binnen een paar uurtjes weet jij dus al of we samen verder gaan!

 

3. Kennismaken met jouw Challenge

Na het succesvol afronden van de Challenger Try-out vragen we je om twee weken exclusiviteit. Dit betekent dat je gedurende deze twee weken niet met andere organisaties in gesprek gaat, maar dat je écht voor het Young_Coders Challengership gaat. We gaan dan jouw breinprofiel zorgvuldig matchen met het organisatieprofiel van onze opdrachtgevers zodat we zeker weten dat er op papier al een goede ‘cultural fit’ is. Samen met iemand van Young_Coders ga je kennismaken met de organisatie. Dit gebeurt doorgaans al binnen een week. Jij en de betrokkene vanuit de organisatie besluiten vervolgens samen of jij de opdracht gaat doen bij deze organisatie.

 

4. Starten met je Challengership

Als jij en de organisatie waar jij werkervaring gaat opdoen eruit zijn, start voor jou het Challengership. We communiceren de startdatum met je en je krijgt direct een contract voor onbepaalde tijd dat ingaat op de startdatum van jouw bootcamp. We nodigen je uit voor de introductieochtend waar je ook je goodiebag ontvangt met handige spullen om jouw start zo makkelijk mogelijk te maken.

Wil jij graag starten in het Challengership? Bekijk dan de openstaande vacatures en schrijf je in voor een Challengership, dan starten we zo snel mogelijk jouw selectieproces.

Instroomcriteria

display none

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Je bent (bijna) afgestudeerd op een hbo- of wo-studie óf hebt een hbo- of wo-denkniveau;
  • Ook zonder hbo- of wo-diploma ben je van harte welkom, maar dan is het wel belangrijk dat je al zeer waardevolle werkervaring of programmeerkennis meeneemt. Anders is het helaas lastig om een geschikte opdrachtgever voor je te vinden.
  • Moet je nog een paar vakken halen, maar ben je bijna afgestudeerd? In sommige gevallen is dit geen probleem. Je kunt je laatste punten dan nog halen tijdens het Challengership.
Je hebt al wat basiservaring met programmeren;
  • Bijvoorbeeld door een gevolgde minor of hobbymatig.
  • Nog geen ervaring? Volg dan het Challengership Track op onze e-learning Academy om de juiste basiskennis op te doen voor een Challengership!
Je staat aan het begin van je carrière;

Voor de meeste mensen betekent dit dat je uiterlijk drie jaar geleden bent afgestudeerd.

Je bent fulltime beschikbaar;

Het Challengership is een intensief werk-leertraject waarvoor je 36 tot 40 uur in de week beschikbaar moet zijn.

Je woont in Nederland en mag hier werken;

Je moet voor minimaal drie jaar in Nederland mogen werken en hier een woonplaats hebben.

Je spreekt, leest en schrijft Nederlands en Engels op goed niveau;

In sommige gevallen is alleen Engels voldoende, dit is afhankelijk van de opdrachtgever.

Je hebt super veel zin om je IT-carrière te starten!
  • Spreekt voor zich! Jij hebt de juiste motivatie en bent leergierig.

Twijfel jij of je voldoet aan de instroomcriteria? Plan dan vrijblijvend een carrièregesprek in, dan verkennen we samen of jij in aanmerking komt voor een Challengership.