Challengership

Het Challengership is ons IT-traineeship voor toptalenten. Hier leer je professioneel programmeren en doe je werkervaring op in een uitdagende IT-rol die bij jou past. Van front-end development tot data science, samen zoeken we naar de IT-rol die past bij jouw interesses en ambities.

Waarom noemen we dit een Challengership? Dat is omdat de tech-industrie eigenlijk één grote uitdaging is. Je wordt élke dag uitgedaagd. Bent nooit klaar met leren. Daarom ben je bij ons geen trainee of junior. In ons Challengership ben jij een Challenger. Je wilt elke dag weer uitgedaagd worden en gaat met ons de uitdaging aan om te bouwen aan jouw IT-carrière.

Up for the Challenge? Level up your career!

Challengership

Wat bieden we

We kunnen wel eindeloos lange teksten schrijven, maar naar deze info ben je natuurlijk op zoek. Daarom hebben we het maar meteen bovenaan gezet.

Dit krijg je in het Challengership:

✅    Zekerheid: je krijg van ons direct een vast contract en conform salaris.
✅    Persoonlijk: We werken kleinschalig en zoeken naar de beste match voor jou.
✅    Maatwerk: je krijgt van ons een specifieke maatwerkopleiding in een IT-rol die bij jou past.
✅    Soft skills: Je krijgt van ons een uitgebreide soft skills training.
✅    Lange termijn: we zoeken naar een opdrachtgever die een mooi carrièrepad voor je klaar heeft liggen.

Verder krijg je natuurlijk de nodige vakantiedagen, volledige reiskostenvergoeding, gezellige events en goede koffie. Maarja, da’s logisch. 😉

How to level up

Het Challengership is een een- of tweejarig IT traineeship waarbij jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Combineer dit met waardevolle werkervaring opdoen, en het Challengership is dé springplank voor jouw IT-carrière.

01. Bootcamp

De start van een Challengership is een intensieve bootcamp. Tijdens de bootcamp krijg je les in design thinking, agile werken, IT-concepten, programmeertalen, tools en frameworks die je nodig hebt voor jouw tech-functie. Tijdens de bootcamp ga je ook al kennismaken met het werk bij jouw opdrachtgever. Je werkt parttime aan praktijkopdrachten bij je opdrachtgever en krijgt parttime opleiding bij de Young_Coders opleidingslocatie in Amersfoort.

Hoe de bootcamp er precies uitziet en hoelang deze duurt hangt af van de IT-functie waar je voor wordt opgeleid en de gebruikte technologieën bij jouw opdrachtgever. De bootcamps zijn altijd projectmatig. Dat houdt in dat jij samen met je mede-Challengers een probleem gaat ontrafelen waar je vervolgens een technologische oplossing voor bedenkt. Deze oplossing ga je gedurende de bootcamp samen ontwikkelen. Je leert hierbij alle tools en technologieën die jouw opdrachtgever ook dagelijks gebruikt. Dat leer je van een van onze ervaren docenten, die jou lesgeeft en het hele proces begeleidt. De laatste dag van je bootcamp presenteer je het eindproduct aan jouw opdrachtgever tijdens de ‘demo middag’.

 

02. Soft skills

Na de bootcamp start ook jouw soft skills traject. Dit is een super leerzaam traject waarin je o.a. leert over feedback geven en ontvangen, communiceren, time management en groeiambities.

In het soft skillstraject krijg je onder andere:

✅    Soft skills tweedaagse met overnachting;
✅    Individuele gesprekken en doelen;
✅    Soft skills oefeningen en training gedurende 5 maanden met elke maand een klassikale les.

Het soft skills traject doorloop je dus na je bootcamp, terwijl je aan het werk bent bij jouw opdrachtgever.

 

03. Werkervaring

Tijdens de bootcamp heb je al kennis kunnen maken met de organisatie van jouw opdrachtgever, je collega’s en de werkomgeving. Je hebt al wat in de praktijk gewerkt en bent na de bootcamp klaar om nóg meer werkervaring op te gaan doen. In welke rol jij ook terecht komt, programmeren leer je in de praktijk. Je gaat het restant van het eerste jaar aan de slag bij jouw opdrachtgever, waar je in no-time volledig meedraait in het team. Daarnaast werk je wekelijks aan je eigen ontwikkeling en aan interessante cases intern voor Young_Coders. Je leert zo in de praktijk steeds meer en mede dankzij je soft skills traject kun je richting geven aan jouw ambities. Iedere maand komt een succes coach van Young_Coders even bij je langs om te checken hoe het gaat. Ben je nog tevreden, heb je meer of andere kennis nodig, kunnen wij je daarin ondersteunen? Young_Coders biedt je alle mogelijkheden om je kennis te blijven ontwikkelen tijdens het werk bij je opdrachtgever. Aan het eind van het eerste jaar evalueren we je voortgang en bespreken we wat er nodig is om je in het tweede jaar verder te specialiseren in jouw IT-rol.

 

04.  Jaar 2

Of jouw Challengership een of twee jaar duurt hangt af van jouw opdrachtgever. Duurt jouw Challengership twee jaar, dan gaan we in het tweede jaar een nieuw ontwikkelplan met jou opstellen zodat jij je nog verder kunt specialiseren in jouw IT-functie. 
Je volgt wederom een of meerdere opleidingen terwijl je aan het werk bent bij jouw opdrachtgever. Daarnaast kun je een actieve rol spelen bij het begeleiden van nieuwe Challengers. Door jouw mindset om constant te blijven leren blijft je je ontwikkelen en word je steeds onmisbaarder voor je opdrachtgever. We werken er in het tweede jaar naartoe dat jij na het succesvol afronden van je Challengership, jouw kennis en kunde dermate hebt ontwikkeld dat jouw opdrachtgever kan beslissen om je een arbeidsovereenkomst aan te bieden. In 85% van de gevallen gebeurt dit ook en mag je jouw tech-carrière voortzetten in vaste dienst bij jouw opdrachtgever. We zien dat onze Challengers veel groeimogelijkheden krijgen na hun Challengership en vaak jaren na het Challengership nog gelukkig zijn in hun functie bij hun werkgever. Dat is waar wij samen met jou twee jaar lang aan gaan bouwen. Een mooie tech-carrière waarin jij gelukkig bent en doet waar je goed in bent.

Instroomcriteria

Klinkt goed hè? Maar wanneer kom jij in aanmerking voor een Challengership?

Onze Challengers:

display none
Zijn (bijna) afgestudeerd op een hbo- of wo-studie óf hebben een hbo- of wo-denkniveau;
 • Ook zonder hbo- of wo-diploma ben je van harte welkom, maar dan is het wel belangrijk dat je al zeer waardevolle werkervaring of programmeerkennis meeneemt. Anders is het helaas lastig om een geschikte opdrachtgever voor je te vinden.
 • Moet je nog een paar vakken halen, maar ben je bijna afgestudeerd? In sommige gevallen is dit geen probleem. Je kunt je laatste punten dan nog halen tijdens het Challengership.
Hebben al wat basiservaring met programmeren;
 • Bijvoorbeeld door een gevolgde minor of hobbymatig.
 • Nog geen ervaring? Volg dan het Challengership Track op onze e-learning Academy om de juiste basiskennis op te doen voor een Challengership!
Staan aan het begin van hun carrière;
 • Voor de meeste mensen betekent dit dat je uiterlijk drie jaar geleden bent afgestudeerd. Ook betekent dit dat je past binnen de doelgroep van starters op de arbeidsmarkt.
Zijn fulltime beschikbaar;
 • Het Challengership is een intensief werk-leertraject waarvoor je 36 tot 40 uur in de week beschikbaar moet zijn.
Wonen in Nederland en mogen hier werken;

Je moet voor minimaal drie jaar in Nederland mogen werken en hier een woonplaats hebben.

Spreken, lezen en schrijven Nederlands en Engels op goed niveau;
 • In sommige gevallen is alleen Engels voldoende, dit is afhankelijk van de opdrachtgever.
Hebben super veel zin om hun IT-carrière te starten!
 • Spreekt voor zich! Jij hebt de juiste motivatie en bent leergierig.

Ben jij enthousiast geworden over een Challengership en val jij in het profiel van een Challenger? Bekijk dan de openstaande vacatures en meld je aan, dan zien we elkaar snel!

Help, ik pas niet helemaal in het profiel!

Wil jij wel heel graag een carrière starten in IT, maar voldoe je niet aan de bovenstaande criteria? Bijvoorbeeld omdat je nog geen programmeerervaring hebt of omdat je al heel veel werkervaring hebt en niet meer aan het begin van je carrière staat? Ook dan willen we jou graag helpen om een start te vinden in de IT. Een goede start begint met kennis. Kennis van IT maakt je waardevol op de arbeidsmarkt. Door kennis op te doen op ons gratis e-learning platform, de Young_Coders Academy, kun je de vereiste basiservaring opdoen om in aanmerking te komen voor een Challengership.

Situaties

Twijfel jij of een Challengership wat voor jou is en ben je benieuwd of ons Challengership aansluit bij jouw situatie? Hier zijn een aantal voorbeelden van situaties die wij vaak tegenkomen bij Challengers:

 • Ik kwam er tijdens mijn studie psychologie achter dat ik programmeren heel leuk vind en wil daar mijn werk van maken.
 • Ik wil heel graag developer worden maar een IT-studie paste niet bij mij.
 • Ik wil mijn expertise uit mijn studie finance graag combineren met mijn affiniteit met technologie, in een baan in de IT.
 • Ik ben eigenlijk muzikant en ben in mijn vrije tijd voor de lol aan het programmeren. Nu wil ik graag mijn carrière voortzetten in een aantrekkelijkere branche met meer zekerheid.
 • Ik sleutel al van kinds af aan computers en heb al veel ervaring met programmeren, omdat ik hier geen opleiding in heb gevolgd lukt het me niet om een baan in de IT te vinden.
 • Ik heb een master Data science gevolgd en wil hier graag mijn carrière in starten.

Twijfel je nog of het wat voor jou is? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend carrièregesprek. Je gaat dan met een van onze succes coaches in gesprek om te ontdekken welke stap het best past bij jouw situatie.

They leveled up