De kickstart van IT carrières

Hey, welkom bij Young_Coders: dé kickstart van IT-carrières. Droom jij van een baan als developer? Wil jij verschil maken bij toffe organisaties? Dan zoeken we jou! Dat je nog geen ervaren developer bent maakt niet uit. Die skills leren wij je. In ons Challengership. Een werk-leertraject dat behoort tot de top 10 tech-opleidingen van Nederland, volgens Computable.

Benieuwd hoe wij jou verder kunnen helpen? Beantwoord hieronder een paar korte vragen zodat wij je kunnen voorzien van de beste informatie voor jou.

Young_Coders Challengers

Het Challengership

Ons Challengership is dé springplank voor young professionals die in de IT aan de slag willen.

We kijken samen met jou waar je tech-ambities liggen en bieden je een topopleiding waarin je alle technische bagage en soft skills meekrijgt om échte impact te maken bij jouw opdrachtgever. Je opdrachtgever is een organisatie die zit te springen om mensen zoals jij: young professionals vanuit allerlei studierichtingen die dolgraag in de IT aan de slag willen, leergierig zijn en elke IT-puzzel willen oplossen.

Wat bieden we dan concreet:

  • Gratis tech-opleiding met waardevolle certificaten in de richting waar jij je in wilt ontwikkelen.
  • Marktconform salaris gedurende het hele Challengership, dus ook tijdens je opleiding!
  • Gegarandeerd werkervaring bij een leerzame organisatie die echt bij je past.
  • We gaan altijd voor de beste match, waardoor de kans groot is dat je opdrachtgever je na het Challengership een baan aanbiedt.

Word challenger

Oké, jij hebt dus interesse in een mooie tech-carrière, anders was je bij deze alinea al wel afgehaakt. Maar wat nu? Dat leggen we je graag uit!

Er zijn een paar mogelijkheden om in aanmerking te komen voor ons Challengership.

01. Jij hebt al een beetje programmeerervaring en je weet wat je wilt.

Wat bedoelen we dan precies met “ervaring”? Jij kan al een eenvoudige functie schrijven en hebt al wat kleine hobbyprojectjes voor jezelf of anderen ontwikkeld in programmeertalen zoals Python, JavaScript, php, Java of C#. Als jij al bekend bent met programmeren kun je direct in aanmerking komen voor ons Challengership! Schrijf je direct in.

02. Je hebt al een beetje programmeerervaring maar je hebt nog geen idee welke kant van de IT jou ligt.

Ook geen probleem! Doe onze interessetest, en je weet in een paar minuten waar mogelijk jouw passie binnen de IT ligt. Na het maken van de test kun je je gelijk inschrijven als je wilt. Tijdens het selectieproces verkennen we samen wat jij het allerleukst vindt in IT.

03. Ik wil echt aan de slag in de IT maar ik heb nog geen programmeerervaring.

Ook dat tackelen we samen. Via ons e-learning platform Collow kun je gratis tech trainingen volgen waarin je basiskennis opdoet van IT systemen en je een goede basiskennis van programmeren leert. Als je het Challengership track hebt afgerond, kun je jezelf inschrijven voor het Challengership. Lees hier meer over ons e-learning platform.

04. Wow wow wow! Dat gaat me allemaal even te snel. Ik wil graag eerst wat meer informatie.

Dat snappen we. Het is best heftig om een switch in je jonge carrière te maken. Maar juist als je nog jong bent, is het wel hét moment om de knoop door te hakken. Uiteraard vind je op onze website heel veel informatie, maar heb jij behoefte om een gesprekje aan te gaan met onze carrière coach? Plan dan even een afspraak in de online agenda. We bespreken dan samen wat je mogelijkheden zijn en of wij jou verder kunnen helpen.

Still there?

Nog steeds hier? Vooruit, dan vertellen we nog wat over ons Challengership voor de échte informatievreter. In ons Challengership willen we jou zo goed mogelijk voorbereiden op een baan in de IT. Dit doen we vanuit een viertal principes.

display: none
01. Korte bootcamp mét certificering

In onze bootcamp van twee maanden word je klaargestoomd voor het werk bij je opdrachtgever. Je leert in korte tijd ontzettend veel en brengt dat direct in de praktijk. Na twee maanden weet je precies wat je ligt, waar je goed in bent en waar je je bij jouw opdrachtgever verder in wil ontwikkelen. Vervolgens kijken we samen met jou en je opdrachtgever of we daar een waardevol ontwikkelpad met certificering voor kunnen samenstellen. 

02. Werkend leren

Je leert door te doen: daar zijn we van overtuigd. Daarom ga je direct vanaf de start al aan de slag met kleine praktijkopdrachten. In de eerste maand van je opleiding heb je twee lesdagen en werk je drie dagen aan opdrachten, om de theorie direct in de praktijk te brengen. De tweede maand heb je nog één lesdag in de week en werk je vier dagen bij je opdrachtgever. Zo rol je geleidelijk in het vak en leer je theorie direct toe te passen in je dagelijkse werk.

03. Ontwikkelen in teams

We zien het te vaak gebeuren: een junior die binnenkomt op een IT-afdeling en na twee maanden precies hetzelfde doet als de rest. Vaarwel ‘vernieuwing’ en ‘innovatie’. En dat terwijl veel organisaties juist zoeken naar jong talent om te vernieuwen en innoveren. Wij doen het anders. Wij geloven in de impact van teams. Daarom leiden we je op in een tech-team met complementaire teamleden. Je vult elkaar aan en versterkt elkaars talenten. Je gaat ook met je hele team waarmee je de bootcamp volgt aan de slag bij je opdrachtgever. Je maakt het samen.

04. Groeien in een teamrol die bij je past

Natuurlijk. Je kunt bloed, zweet en tranen stoppen in beter leren presenteren als je dat lastig vindt. Maar je kunt ook een team om je heen verzamelen dat jouw zwakke punten opvangt, zodat jij je kunt bezighouden met dat waar je écht goed in bent. Zo kom je met dezelfde inspanning tien keer verder. Daarom vinden wij het heel belangrijk dat je in een complementair team terecht komt. Dat betekent niet alleen dat je zwakke punten worden opgevangen, maar ook dat je kunt excelleren met jouw unieke talenten.

Ben je nou super enthousiast geworden en wil je dolgraag in de IT aan de slag? Schrijf je dan in voor het Challengership!

They leveled up