IT traineeship

Een IT traineeship is dé manier om je carrière in IT te starten. Of je nou psychologie, theoretische natuurkunde of finance hebt gestudeerd, in een traineeship begint iedereen bij de basis en ontwikkel je je in doorgaans één tot twee jaar tijd tot een volwaardig IT’er. En het mooie is, je hoeft niet nog een keer een jarenlange opleiding te volgen! Want je duikt direct de praktijk in in een werk-leertraject.

Een IT trainee tijdens brainstorm
Trainees in gesprek

Waarom veel starters kiezen voor een IT traineeship

    • Niet betalen voor een opleiding, maar betaald worden;
    • Niet jarenlang in de collegebanken, maar in de praktijk aan de slag;
    • Ingang bij een grote uitdagende organisatie waar je niet zomaar binnenkomt.

Maar er kleeft ook een nadeel aan traineeships. Binnen een traineeship kun je vaak jobhoppen tussen verschillende functies, afdelingen en organisaties, om uiteindelijk te blijven plakken op de plek die het best bij jou past. Nou is dit niet per se erg, maar in de loop van de tijd zijn opleidingen van traineeships in IT hierdoor aangetast. De opleiding wordt vaak generiek ingestoken, zodat je van alles een beetje weet en op veel verschillende plekken inzetbaar bent. Een prima verdienmodel, maar funest als jij je wilt ontwikkelen als IT-specialist. Daarom kiest Young_Coders voor een andere aanpak. Wij onderzoeken liever van tevoren met jou wat je het leukst vindt en waar je goed in bent, dan dat je daar pas bij jouw derde opdrachtgever achter komt. Zo haal je meer uit jouw werk-leertraject en kunnen we jou uitdagen om steeds een stukje beter te worden in jouw IT-specialisme, bij een opdrachtgever waar jij je goed op je plek voelt.

Meer weten over de verschillende IT-specialismen? Lees hier meer over programmeren, data science en IT consultancy.

 

Van IT traineeship naar Challengership

Ons traineeship noemen we een Challengership. Waarom een Challengership? Omdat je als starter in de IT elke dag wordt uitgedaagd en omdat wij je uitdagen om het beste uit jezelf te halen. En om samen het beste uit jouw Challengership te halen gaan we met je in gesprek over wat je drijft en wat je zoekt in jouw carrière. We testen ook je kerncapaciteiten in ons brain assessment: een aantal leuke games die ons inzicht geven in jouw kwaliteiten en werkstijl. Als we weten waar jouw kracht ligt, bieden we je in onze opleiding precies de juiste uitdaging die jij nodig hebt om je ultiem te ontwikkelen. En dan sta je versteld over de progressie die jij in korte tijd kunt boeken!

Wat precies de verschillen zijn tussen een traineeship en een Challengership hebben we overzichtelijk gemaakt voor je.

 

De verschillen op een rijtje

IT Traineeship Challengership
Brede opleiding Maatwerkopleiding
Je bent van alle markten thuis en kunt meepraten op elke IT-afdeling Je wordt specialist in jouw IT-job en leert de fijne kneepjes van het vak
Mogelijkheid om meerdere organisaties te verkennen Matching met één opdrachtgever die bij jouw profiel past

Weet je echt nog niet wat je wilt en wil je de hele IT-sector verkennen om erachter te komen wat bij jou past? Kies dan voor een IT traineeship. Heb jij al een beetje ervaring met programmeren, waardoor je al een beetje weet welke IT-richting jou ligt en wil je je daar verder in verdiepen? Dan is het Young_Coders Challengership misschien wat voor jou! Lees meer over het Challengership of check meteen de openstaande vacatures.

They leveled up