Omscholen it
Heb jij altijd al gedroomd van een baan in de IT? Of ben jij gewoon heel goed met computers? Dan is jezelf omscholen naar IT een goede optie voor jou! Lees meer over de mogelijkheden rondom IT omscholen en welke rol Young_Coders hierin kan spelen.
Wat is omscholing?
Omscholen is het leren van een ander vak of beroep waarvoor je geen relevante opleiding hebt gedaan. Je leert dus vaak in een kortere tijdsperiode een ander beroep uitoefenen dan waar je aanvankelijk voor bent opgeleid. Mensen kiezen voor een omscholing wanneer ze hun huidige werk niet leuk meer vinden, wanneer ze vinden dat ze toe zijn aan een nieuwe uitdaging of wanneer ze hun passie en dromen willen volgen.
Omscholen begint bij jou. Door een veranderende situatie of persoonlijke voorkeuren kan er een behoefte ontstaan aan omscholing. Omscholing is het meest effectief wanneer je je voor een specifiek beroep of vak wilt laten omscholen.
Waarom een IT omscholing?
Dit is misschien wel de eerste vraag die je jezelf stelt. Waarom zou ik mezelf omscholen naar IT?
Een omscholingstraject is vaak dé manier om in een vakgebied terecht te komen waar je niet voor hebt gestudeerd. Daarnaast duurt een omscholing naar IT niet zo lang als een voltijdopleiding. Hierdoor kun je op korte termijn van je passie je beroep maken!
Bij Young_Coders werken we met een leren-werken systeem. Dit betekent dat je in onze opleiding het vak leert, maar ook direct bij een opdrachtgever aan de slag gaat om praktijkervaring op te doen. Als je meer informatie wilt over hoe dit werkt, lees dan over het Challengership.
Daarnaast is er heel veel werkgelegenheid in IT. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer IT-banen ontstaan, terwijl er al een enorm tekort was in de branche. Dit zorgt ervoor dat de mogelijkheden in de IT eindeloos zijn en dat je kunt rekenen op een mooie carrière als je de switch maakt naar IT.
Voordelen van omscholing
Kansen in IT
Alleen al in Nederland verdwijnen er al 1,6 miljoen banen. Ondertussen blijven de open IT-vacatures toenemen, terwijl we al jaren kampen met een tekort aan IT-professionals. Volgens het CBS is de IT-sector een van de meest kansrijke industrieën om in te gaan werken. De cijfers van het laatste kwartaal van 2022 wijzen uit dat de vacaturegraad in de IT in Nederland het hoogst lag: 77 per 1.000 banen. Ter vergelijking, in de zorg is dit 32 per 1.000 banen.
Door getalenteerde coders vanuit allerlei studieachtergronden om te scholen naar IT, voorzien wij starters van een oprechte kansen en dragen we samen bij aan een gezondere, diverse en inclusieve IT-arbeidsmarkt.
Bij Young_Coders heb je alleen een hbo- of wo-diploma nodig. Waarin, dat maakt niet uit! Tijdens je opleiding heb je leren samenwerken en doorzetten, twee cruciale eigenschappen voor een IT’er. De andere skills leren wij je in ons IT-traineeship.
Naar welke stromingen binnen IT kan ik omgeschoold worden?
Bij Young_Coders zijn er een heleboel verschillende stromingen waarin jij omgeschoold kunt worden. Zo kun je front-end, full-stack of back-end developer worden, Data scientist of bijvoorbeeld IT consultant. Er zijn talloze programmeertalen waarin jij omgeschoold kan worden naar IT. Wat Young_Coders uniek maakt is dat zodra jij begint met ons traineeship, je ook direct kennis maakt met de organisatie waar jij werkervaring gaat opdoen.
De stroming waarin jij omgeschoold gaat worden hangt compleet af van jouw interesses en ambities.
Vind jij complexe puzzels en logica nou leuk, dan is een traineeship tot back-end developer wellicht wat voor jou. Hou je van het analyseren van data en vind je programmeren in Python interessant, dan schuilt in jou wellicht een data scientist! Ben je benieuwd wat voor coder jij bent? Doe dan onze interessetest en kom erachter welke IT-rol het best bij jou past!
Omscholen naar IT bij Young_Coders
Maar hoe werkt zo’n traineeship nou precies bij Young_Coders?
Alleereerst zorgen wij voor een “character fit”. Dat betekent dat wij zoeken naar de organisatie en IT-rol die écht bij jou passen. Hierbij kijken we naar je interesses en naar jou als persoon. Daarom leren we jou tijdens het selectieproces goed kennen. Je gaat vervolgens op gesprek bij de organisatie waar je jouw werkervaring gaat opdoen. Is er een wederzijdse match? Dan start jij in het traineeship!
Wil jij je aanmelden voor een zo’n traineeship? Of wil je wat meer informatie? Bekijk dan de Challengership pagina.