fbpx

WAT IS JOUW DROOM?

WELKE CHALLENGES BIEDEN WIJ?

Onze Challengerships: Wat is jouw droombaan in de ICT?

Welk Challengership past bij jou? En welk Challengership sluit het beste aan bij jouw capaciteiten? Dat zijn best lastige vragen. Je bent klaar met je studie en je weet dat het kriebelt! Na lang nadenken wil je een stap maken richting de ICT. Je hebt wellicht helemaal geen ICT opleiding gedaan, maar het heeft jou altijd getrokken. Je bent zelf al regelmatig bezig met ICT. Misschien help jij je familie wel met computerproblemen? Heb je al wat programmeerervaring op school gehad? Of je hebt misschien wel een eigen webserver die je onderhoudt? Dat zijn allemaal zaken waar wij blij van worden. Wij zoeken namelijk mensen die een enorme drive hebben om die ervaringen naar een hoger niveau te tillen. Samen met jou gaan we bepalen welk Challengership bij jou past.

WIL JIJ WETEN WELKE ROL BIJ JOU PAST?

De test kost je nog geen vijf minuten en geeft jou een beeld welke rol(len) jou passen!

Wil jij starten met jouw Challengership?

Ben jij eruit? Wil jij aan de slag en jouw IT carrière een kickstart geven?

Welke Challengerships bieden wij?

FRONT-END DEVELOPER

Als front-end developer ben jij verantwoordelijk voor het omzetten van grafisch ontwerp naar een werkende applicatie. Je werkt nauw samen met designers, maar je weet ook alles van de nieuwste front-end technologieën af. Jij kan aangeleverde databronnen en koppelingen die je van back-end developers aangeleverd krijgt, omzetten in mooie weergaves. Je werkt veel met moderne frameworks en zit bovenop de laatste ontwikkelingen. Je programmeert bijvoorbeeld in JavaScript, php of TypeScript en maakt gebruik van Frameworks zoals Angular, React, Redux, Vue.js etc. Ook ben je goed in vormgeving met CSS en HTML.

LOW CODING

Jij bent pragmatisch ingesteld en lost graag problemen op. Jij wilt anderen helpen door een oplossing zo voordelig en zo snel mogelijk te implementeren. Dat kan door het toepassen van de beste tools voor de klus, of wat ontwikkelwerk. De middelen zijn voor jou niet zo relevant, het doel is alles. Jij houdt ervan om bestaande processen efficiënter te maken of nieuwe processen te bedenken zodat jouw klant kosten kan besparen, sneller mensen kan helpen, of efficienter kan werken. Je vindt het leuk om contact te hebben met zowel de klant als je collega’s. Jij gebruikt tools zoals BettyBlocks, Mendix of WEM.

FULL-STACK DEVELOPER

Als Full-Stack developer vind je eigenlijk alle facetten van het ontwikkelen leuk en interessant. Je hebt voldoende kennis van front-end technologie maar je kan ook prima meedraaien met back-end developers waar complexe vraagstukken worden opgelost. Jij wil graag weten hoe het “brein” van een applicatie werkt, maar je vindt het ook superinteressant om al die data op een mooie manier te tonen aan de eindgebruiker. Heeft een front-end developer jouw hulp nodig? Daar draai jij je hand niet voor om. Kan het back-end team wat hulp gebruiken? Geen probleem! En als het moet, ontwikkel jij een applicatie helemaal zelf! Je bent bekend met diverse programmeertalen en Frameworks zoals JavaScript, React, Angular en php en bent goed op de hoogte van het ontwikkelen van koppelingen tussen applicaties (API’s). Maar ook misschien wel wat Java of C#?

SOFTWARE TESTER

Jij bent iemand die gevoelig is voor kwaliteit. Je bent goed in het opsporen van fouten of onregelmatigheden. Jij bent degene die altijd als eerste de spelfouten in een tekst ziet, en je bent ervan overtuigd dat software foutloos zou moeten werken. Je bent kritisch, maar behulpzaam. Jij ziet testen niet als “iemand zijn werk controleren” maar samen aan een mooie oplossing bouwen. Want fouten maken is menselijk. Jij voorkomt de menselijke fout door het implementeren van unit testing en denkt na over CI en CD technieken. Jij zorgt ervoor dat de code die wordt opgeleverd van uitstekende kwaliteit is en dat je als team daar trots op kan zijn.

BACK-END DEVELOPER

Jij bent altijd al goed geweest is wiskunde en houdt van puzzelen. Je denkt graag abstract en bent in staat om om verschillende niveau’s naar informatie te kijken. Jij vindt de wijze waarop een applicatie werkt heel erg interessant. Het uiterlijk vertoon van een applicatie laat je liever aan andere ontwikkelaars over. Jij springt in het diepe. Je bent een hardcore developer in wording! Jij bedenkt mooie oplossingen voor complexe vraagstukken en zorgt voor het brein van de applicatie. Je werkt met volwassen programmeertalen als Java, C#, C++ en hebt wellicht een interesse in oudere programmeeromgevingen als Cobol, Delphi en Ruby. 

DATA ENGINEER / SCIENTIST

Jij bent iemand die het leuk vindt om dingen uit te zoeken. Als iemand iets beweert, vind jij dat dit ook onderbouwd moet zijn met bewijs. Jij bent vaak iemand met een wetenschappelijke achtergrond die houdt van grondige analyses. Jij vindt alles wat met data te maken heeft interessant. Door het gebruik maken van slimme tools die je deels ook zelf ontwikkelt, kijk jij niet alleen terug (Kan ik verklaren waarom er iets is gebeurd) maar kijk je ook naar de toekomst (Kan ik aan de hand van de beschikbare data voorspellen wat er komen gaat?). Jouw tools zijn onder andere Python, R en Java maar je weet ook veel van databases af.