fbpx

NAAR WELKE ICT'ER BEN JIJ OP ZOEK?

OSAYUWAMEN

Het kunnen creëren van programma’s om problemen op te lossen die je ziet vind ik geweldig

MAAIKE

Wanneer alles samenkomt en werkt is het mooi. Maar een elegante oplossing vinden is waar ik het meest voldoening uit haal.

JELMER

Ik denk dat programmeren de nieuwe manier is voor het aanleggen van wegen zoals de Romeinen dat honderden jaren geleden hebben gedaan. 

KATALIN

Als ik heel kort en bondig moest samenvatten wat ik het liefste doe, dan zou ik zeggen: Problemen oplossen en mooie dingen maken.

THOMAS

Mijn doel is om uiteindelijk een developer te worden met veel kennis en een echte teamplayer om samen doelstellingen te behalen.

ROBIN

Ik wil graag leren hoe ik alles uit computers kan halen en daarmee wil mijn eigen kleine steentje bijdragen aan de maatschappij. 

JIAJUN

Op korte termijn zou ik graag mijn skills willen ontwikkelen om mijn eerste stappen in de ICT te zetten.

Onze nieuwe Young Coders – Binnenkort die van jullie?

Op deze pagina vind je onze Young Coders die klaar staan om te starten met ons programma. Is jouw organisatie op zoek naar enthousiaste, slimme, goed opgeleide mensen?  Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Osayuwamen (Osas)

Osas is een zeer gedreven Young Coder en heeft inmiddels zijn gehele Young Coders traineeship afgerond en al werkervaring opgedaan bij één van onze opdrachtgever. Hij is iemand die graag zijn persoonlijke doelen realiseert. Osas werkt secuur én op een goed tempo waardoor hij kwalitatief werk oplevert binnen de gestelde tijd. Als Osas ergens mee begint, maakt hij het ook graag af. Osas is creatief en denkt graag “out of the box” om innovatie oplossingen te bedenken voor complexe problemen. Hij vindt het prettig om samen te werken en is een sociaal en warm persoon. Echter werkt hij ook graag zelfstandig. Zeker als hij een taak heeft waarop hij zich goed wil focussen. Osas is assertief in zijn communicatie en mag omschreven worden als een positief en veerkrachtig persoon. Hij zoekt graag zijn collega’s op en leert graag van hen.

Osas heeft binnen zijn opleiding Science Business & Innovation al een korte introductie gehad met Java en is reeds voor aanvang van zijn Young Coders programma al druk geweest met o.a. het zich eigen maken van Linux en programmeerervaring opdoen met Python via diverse online platformen. Osas is begin 2019 gestart bij zijn eerste opdrachtgever waar hij veel ervaring heeft opgedaan met Javascript, React en NodeJS. Osas heeft actief meegewerkt aan portal applicaties, was verantwoordelijk voor het beoordelen van merge-requests en heeft een actieve rol gespeeld in het analyseren van business processen en de vertaling hiervan naar inzichtelijke user-stories.

Het software ontwikkelen heeft me al een lange tijd geïnteresseerd. Het kunnen creëren van programma’s om problemen op te lossen die je ziet (zoals bots om exclusieve sneakers te kopen, een app die veranderingen op een website leest) vind ik geweldig. Maar grote projecten hebben me ook altijd geboeid: Hoe meerdere developers samenkomen en werk produceren dat met een kleine groep niet te doen zou zijn door de diverse specialiteiten die nodig zijn. Daarom vind ik het deelnemen aan het traject van Young Coders een goed begin om mezelf te ontwikkelen tot een zo breed, maar ook gespecialiseerd mogelijke developer in de toekomst.

Maaike

Maaike heeft sinds haar jeugd al een passie voor muziek, maar daarnaast ook veel interesse in de techniek en theorie daarachter. Na haar VWO (Natuur & Techniek) heeft zij het conservatorium afgerond met twee diploma’s (Bachelor én Master of Musical Theory) en is ze werkzaam geweest als docente aan het Conservatorium als muziektheoriedocent.

De interesse in techniek bleef echter aanwezig en heeft ze in haar vrije tijd zich de basiskennis van C aangeleerd en heeft ze in C diverse kleine programma’s geschreven. Daarnaast is ze gek op puzzelen en het oplossen van problemen. Ze werd dermate enthousiast dat de keuze voor een traineeship in de IT de enige logische voor haar werd.

Wij hebben Maaike leren kennen als een bijzonder intelligent, sociaal persoon die prettig in de omgang is. Maaike is gewend om voor “de klas te staan” en natuurlijk op treden. Daardoor is ze niet bang om vanuit haar professie contacten te leggen, informatie op te halen en te leiden waar nodig en indien gevraagd. Maaike is behulpzaam, heeft een uitstekend oog voor detail, kan goed plannen en werkt op een consequent tempo.

Ik wil graag een Young Coder worden omdat ik houd van analyses maken, structuren opzetten, en problemen oplossen. Ook lijkt het me heel interessant mee te denken over functionaliteit van een systeem, eventuele inrichting van software of het efficiënt benaderen van een bestaand probleem.

In mijn huidige werk merkte ik dat ik meer op mijn plek was op inhoudelijke taken, zoals nieuwe methodes aan het verzinnen, dan voor de klas aan het lesgeven. Daarom ging ik op zoek en kwam ik snel op het pad van de IT. Inmiddels ben ik een beetje bekend met C en ik schrijf in mijn vrije tijd kleine programmaatjes.

Wanneer alles samenkomt en werkt, is het mooi, maar een elegante oplossing vinden is waar ik het meest voldoening uit haal.  In de komende jaren hoop ik me te ontwikkelen tot een breed inzetbare Young Coder, die gewaardeerd wordt om de brede vakkennis en flexibiliteit. Ik hoop ook na dit traineeship te blijven doorleren om zo een waardevolle kracht in het team te worden voor mijn nieuwe werkgever.

Jelmer

Jelmer heeft naast zijn afgeronde hbo-opleiding in International Hospitality Management (HBO), altijd al interesse gehad in de IT. Van jongs af aan is hij al bezig geweest met het bouwen van websites en analyses maken in Excel. Ook is hij vervend gamer. Gedurende zijn scriptie heeft hij uitgebreid gewerkt met SPSS en achterliggende programmeertaal SAS. Ook is hij in zijn eigen tijd begonnen aan een zelfstudie Java wat eigenlijk de doorslaggevende factor gaf om als Young Coder aan de slag te gaan.

Jelmer is ambitieus en gedreven om zijn persoonlijke doelen te halen. Hij werkt geordend met een goed oog voor detail, zonder dat dit inboekt op zijn werktempo. Jelmer denkt graag “out of the box” en zal met veel nieuwe ideeën komen, uit onverwachte hoek. Jelmer is een hechte teamplayer en is gemakkelijk in de omgang. Jelmer is, mede door zijn horeca-ervaring, stressbestendig, werkt hard en is communicatief sterk. Wij hebben Jelmer leren kennen als een leergierige, enthousiaste Young Coder!

Van kleins af aan heb ik computers altijd al interessant gevonden, spelletjes spelen, websites bouwen maar ook zeker het analytische vermogen van programma’s zoals Excel. Ook was ik niet bang om onze computer compleet te demonteren, goed schoon te maken en vervolgens weer te monteren.  Tijdens de Havo kregen we een beroepskeuze test waar IT als hoogste uit de test kwam.

De IT en programmeren met name trekt mij omdat het me uitdaagt om kritisch te denken en mijn probleemoplossend vermogen te gebruiken. Daarnaast vind ik het fantastisch om deel te zijn van de toekomst en mijn eigen stuk te kunnen bijdragen aan deze toekomst. Het voelt als een soort revolutie waarin de mogelijkheden eindeloos zijn.  Ik denk dat programmeren de nieuwe manier is voor het aanleggen van wegen zoals de Romeinen dat honderden jaren geleden hebben gedaan.

Mijn korte termijn doel is om zo snel mogelijk een zelfstandig developer te zijn en middellange termijn doel is een senior developer te zijn in een team dat daadwerkelijk verandering bijdraagt aan de toekomst. Lets meet for coffee!

Katalin

Katalin is een bijzonder leergierig en intelligente persoonlijkheid. Na een complexe studie psychologie en jeugdstudies waar ze haar WO-bachelor en vervolgens haar Master heeft behaald is ze steeds meer geïnteresseerd geraakt in de IT en alle mogelijkheden die in deze sector voorhanden zijn. Vanwege haar onderzoeksachtergrond heeft ze veel interesse in data-analyse en alles wat je met data kan bewerkstelligen. Naast haar interesse in softwareontwikkeling is ze ook gepassioneerd actief in de politiek.

We hebben Katalin leren kennen als een sociaal, welbespraakt persoon. Katalin heeft een winnaarsmentaliteit. Deze kwaliteit zet zij in om anderen te inspireren en te motiveren. Katalin vindt het prettig om binnen gestelde kaders vrij te kunnen bewegen en ideeën aan te leveren. Ze is een echte teamspeler maar toont ook natuurlijk leiderschap indien dit gewenst is. Katalin is de persoon die graag een stapje extra zet.

Als ik heel kort en bondig moest samenvatten wat ik het liefste doe, dan zou ik zeggen: Problemen oplossen en mooie dingen maken. Dit zijn dingen waaraan je op heel veel manieren invulling kunt geven, maar ook door middel van computers. Daarnaast heb ik altijd al graag gewerkt met verschillende soorten software die andere mensen misschien als ingewikkeld zouden bestempelen (en meestal werd ik daar binnen een mum van tijd heel goed in). Nu wil ik me graag storten in de ICT, omdat je binnen de ICT op een veel hoger niveau prachtige dingen kan ontwikkelen en bereiken. Ik wil hiermee uiteindelijk geweldige IT-oplossingen ontwikkelen voor complexe problemen en hiermee het hele bedrijf apetrots maken.

Thomas

Thomas heeft tijdens zijn vorige studies Game Development en Elektrotechniek al bewezen veel affiniteit te hebben met ICT en softwareontwikkeling in het algemeen. Zo heeft hij tijdens deze studie al ervaring opgedaan met o.a. html, css, java en netbeans. Thomas stoorde zich tijdens zijn studies aan de weinig praktische en vaak verouderde kennis die hij daar opdeed en besloot zijn eigen weg te bewandelen waar hij ook buitenlandse werkervaring op heeft gedaan. Deze weg heeft hem geleid naar een traineeship bij Young Coders.

Thomas heeft een gebalanceerde winnaarsmentaliteit. Hij vindt het belangrijk om het beste uit zichzelf te halen en zijn doelen te behalen. Gezien zijn huidige werk is hij gewend om in chaotische situaties te werken en als het gevraagd wordt, leiding te nemen. Ook is hij uitstekend in staat om in een multiculturele omgeving te werken en is hij communicatief zeer prettig. Thomas straalt kalmte uit en praat op een prettige manier. Thomas vindt het prettig om samen te werken en hecht waarde aan een prettige omgang met zijn collega’s. Wij hebben Thomas leren kennen als een gedreven Young Coder en een bijzonder prettig persoon in de omgang.

De benodigde creativiteit, het out of the box denken om innovatieve ideeën te realiseren en samen doelstellingen te behalen, motiveert mij enorm!  Ik hou ervan om uitdagingen aan te gaan en originele maar functionele oplossingen toe te passen. Zo heb ik samen met een team een applicatie ontwikkeld waarbij de enige input van de gebruiker d.m.v. een gyroscoop plaatsvond. Hierbij was het doel een blijvende interactie te onderhouden zonder de aandacht van de gebruiker te verliezen. Daarnaast heb ik meerdere spelletjes ontwikkeld tijdens de opleiding game development. Tijdens deze projecten heb ik gewerkt met scrum en de manier van samenwerken die nodig is om (deel)producten goed af te ronden.

Op de korte termijn wil ik zoveel mogelijk kennis opdoen op het gebied van software development en mijzelf op persoonlijk niveau verder ontwikkelen om een steeds betere programmeur te worden. Mijn doel is om uiteindelijk een developer te worden met veel kennis en een echte teamplayer om samen doelstellingen te behalen. Samen de lat steeds iets hoger leggen en de uitdagingen aangaan om waanzinnige projecten te realiseren en hier met trots op terug kunnen kijken!

Robin

Robin is een echte teamspeler, gericht op samenwerken. Hij zal het meest uit zichzelf en anderen proberen te halen. Robin heeft een interessante achtergrond als onderzoeker (afgestudeerd bioloog). IT heeft altijd al een prominente interesse in het leven van Robin gehad en na in aanraking te zijn gekomen met de programmeertaal R was hij letterlijk om. Robin is flexibel, heeft veel oog voor detail en bezit een aanstekelijke vorm van enthousiasme. Hij denkt graag mee over verbeteringen en optimalisaties van processen en zoekt kaders en richtlijnen op als hij deze niet krijgt. Robin is assertief als het nodig is, en durft ook beslissingen te nemen. We hebben Robin leren kennen als een bevlogen persoon met een goed cognitief vermogen en goede communicatieve eigenschappen. Robin zou graag als analist willen starten en helpen organisaties data-driven te worden. Hij zou zich in deze rol graag met verbeteringen bezighouden en ook graag zijn programmeerervaring uitbreiden.

Tijdens mijn studie kwam ik achter de enorme kracht van computers (vooral met R). Fantastische machines om complexe problemen of vraagstukken mee op te lossen. Mits je weet hoe je ermee om moet gaan. Die enorme kracht komt er niet vanzelf uit, die moet je eruit weten te puzzelen.

Dat gevoel om iets uit te werken, uit te puzzelen, na je hoofd erover te hebben gebroken eindelijk te zien werken: dat gevoel is magisch. Ik wil heel graag de samenleving helpen met complexe problemen op te lossen, een steentje bij te dragen. Dat is ook één van de redenen dat ik actief ben bij DWARS (de jongerenafdeling van GroenLinks).

 

Ik wil graag leren hoe ik alles uit computers kan halen en daarmee wil mijn eigen kleine steentje bijdragen aan de maatschappij.  Daarom zie ik mij op de korte termijn veel leren over het IT vak.

JiaJun (Jun)

Jun is een schoolvoorbeeld van een Young Coder. Slim, een goede opleiding, een uitstekende mentaliteit en werkhouding en superleergierig. Jun heeft diverse studies gedaan in bedrijfseconomie waarvan hij zijn laatste studie met een hbo-diploma heeft mogen afronden in 2019. Jun was al jaren zoekende naar een passende branche en heeft de IT-sector omarmd. Geheel zelfstandig begon hij aan cursussen in zijn vrije tijd om bijvoorbeeld de basis van Java en Python te leren. Vervolgens is hij in aanraking gekomen met Mendix, wat hem ook bijzonder aansprak. Na deze ervaringen heeft Jun de knoop doorgehakt en heeft hij zich aangemeld als Young Coder.

Wij hebben Jun leren kennen als een sociale, rustige jongen die snel kan schakelen en zaken snel oppakt. Jun werkt graag samen met anderen. Hij is gedreven op het behalen van gestelde doelen. Hij is georganiseerd, kan plannen, maar is flexibel genoeg om ad-hoc problemen op te pakken. Hij vindt het belangrijk om toegewezen taken ook netjes af te ronden. Jun houdt van een prettige sfeer om in te werken en vindt het belangrijk om met zijn collega’s op te kunnen schieten. Hij draagt daar ook bewust aan bij.  Jun kan ook tegen een stootje: Hij laat zich niet snel uit het veld slaan en herstelt snel van tegenslagen. Hij haalt informatie op bij anderen als hij er zelf niet uitkomt. Hij werkt snel en accuraat.

De afgelopen jaren hoor je steeds meer over IT. Waar je ook maar kijkt: alles heeft wel een beetje met IT te maken. Door een kennis ben ik geïntroduceerd in de IT-wereld. Vanaf dat moment is mijn interesse in de IT-wereld alleen maar gestegen. Dat is mijn “main reason” om de switch naar IT te maken.

Omdat mijn opleiding niet IT gerelateerd is, ben ik op zoek gegaan naar een mogelijkheid om toch nog de IT-wereld in te gaan. Zo heb ik ook de traineeship bij Young Coders gevonden. Puur uit interesse ben ik in mijn vrije tijd cursussen gaan volgen in programmeertalen zoals Java en Python. Dit waren basiscursussen. Vervolgens heb ik kennis gemaakt met Mendix, een low coding platform. Dit sprak mij erg aan omdat mijn opleiding in bedrijfskunde hier goed van pas kwam. Ik zag dit als een mogelijkheid om bedrijfskunde en IT te combineren.

Op korte termijn zou ik graag mijn skills willen ontwikkelen om mijn eerste stap in de ICT te zetten. Mijn voorkeur gaat uit naar diverse rollen in de IT en wil graag leren en groeien.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of neem zelf contact op via 088 0043 668 of mail naar bootcamp@youngcoders.nl