Samen bouwen aan de toekomst

Digitalisering, innovatie, en AI, aangejaagd door nieuwe technologieën: het zijn de hot topics in menig boardroom. Hoe blijf je als organisatie dynamisch omgaan met snelle ontwikkelingen? Hoe adopteer je nieuwe technologieën voor de toekomst? Welke middelen en resources kun je hierbij inzetten in een oververhitte IT-sector?  

Wij geloven dat een ‘new wave of tech innovators’ hier het verschil kan maken. Jonge, gretige tech-talenten vanuit allerlei achtergronden. Geselecteerd op potentieel, in een team geplaatst als complementaire teamplayers. Klaar om elke afdeling op te schudden met frisse energie, technische onbevangenheid en innovatievermogen.

Wij noemen ze Challengers.

Opdrachtgevers

PwC
Kadaster
Trifork
Deutsche Telekom Healthcare Solutions
Future City Foundation
MIC
Rabobank

onze challengers

Onze Challengers doorlopen een strenge selectieprocedure. Belangrijke  onderdelen van ons selectieproces zijn een cognitieve test, een wetenschappelijke persoonlijkheidstest, een videopitch, een kennismakingsgesprek en een selectiedag. Iedereen die onze selectie succesvol doorloopt kan het verschil maken. Dat weten we zeker. Deze psychologen, muzikanten en biologen zijn vaak nóg slimmer dan ze zelf weten. De tech-skills en soft-skills, die leren wij ze.

Onze Challengerships

Wij geloven in EdTech. We omarmen de nieuwste educatieve technologie en gebruiken die voor het opleiden van onze Challengers. Dat doen we in ons Young_Coders Challengership: ons antwoord op de bestaande traineeships. Een traineeship geeft aan dat iets tijdelijk is. Maar binnen de tech sector ben je nooit uitgeleerd. De technologische ontwikkelingen gaan alleen maar sneller. Je leert elke dag wel iets nieuws. Je wordt continu uitgedaagd. Daarom noemen wij onze opleiding een Challengership.

Elk Challengership is maatwerk. Afgestemd op de wensen en technology stack van de opdrachtgever. De specifieke kennis brengen we bij in een combinatie van werken en leren. Tijdens het Challengership gaan de teams direct aan de slag bij de opdrachtgever. Zo brengen de teams hun theoretische kennis direct in praktijk en leren ze de organisatie kennen. Na de basisopleiding van twee maanden krijgen de Challengers de mogelijkheid om zich te certificeren. Samen met de opdrachtgever bepalen we welke certificering het best past bij de organisatie en de Challenger.

Een belangrijk onderdeel van elk Challengership is agile werken en denken vanuit design-thinking. We leren onze Challengers denken vanuit creatieve ideeën, niet vanuit de grenzen van techniek. Dit stelt ze in staat om onverwachtse impact te maken en snel te schakelen, ook als geheel team. Als team dat volledig past bij de organisatie en functioneert als een geoliede machine.

Onze teams

Wij zorgen voor de beste match. Een character fit. We stellen teams samen, specifiek opgeleid om jouw organisatie verder te helpen. Hierbij hanteren wij het 4 H-principe, wat inhoudt dat een optimaal team bestaat uit een Hero, een Hipster, een Hacker en een Hustler. De Hero is de scrum master of de tech lead. De Hipster is verantwoordelijk voor het design en de UX. De Hacker ontwikkelt de applicatie en de Hustler heeft contact met de opdrachtgever.

Onze teamleden zijn niet alleen complementair aan elkaar, maar passen ook bij je organisatie-identiteit. Zo kunnen ze optimaal samenwerken en leren, met maximaal rendement. Daarnaast selecteren we op domeinkennis. Met kennis van de branche en de juiste soft en hard skills, zijn de teams in staat om de brug te slaan tussen business en tech. 

De nieuwe generatie medewerkers is opgegroeid met technologie. Ze hebben geen last van oude referenties en werkwijzen. Daardoor zijn ze sneller in staat om vanuit nieuwe, frisse gedachten tech-oplossingen te bouwen.

Educatiepartners

hogeschool-utrecht-logo-zwart.pnglogo-nl-aic.pnglogo-learned-zwart.png

We werken met veel educatiepartners samen om de nieuwste educatieve technologieën te omarmen en om kennis met elkaar te delen. Met het gezamenlijke doel om tech-educatie in Nederland te stimuleren en een leven lang leren te omarmen. 

Mooiste klantcases

"Samen gaan we de FIWARE Academy opzetten en zo de IT-talenten van de toekomst opleiden."

- Yvonne Kemmerling
Voorzitter Future City Foundation

“De Challengers hebben we bij ons als leergierig, enthousiast en betrokken ervaren. Mooi om te zien dat deze jonge mensen vol inzet hun nieuwe weg bewandelen.”

- Sonia Jennings
Lid Raad van Bestuur CareCodex

"Wat mij het meeste aansprak bij Young_Coders is dat er niet wordt gezocht op functie, maar op profiel. Op basis van input uit de eigen organisatie, wat we verwachten van iemand die zo’n rol vervult, krijg je een veel betere match; passend bij de functie én het bedrijf.”

 

- Marieke van Dalen
Manager online bij het Kadaster

“Young_Coders leidt de talenten op die voor ons soms lastig te vinden zijn. Doordat ze nog geen IT-achtergrond hebben kijken ze op een andere manier naar vraagstukken, komen ze met unieke ideeën en zijn ze direct vanaf het begin een waardevolle toevoeging aan ons team."

- Jorrit Nijholt
Head of IT bij ETPA