Voor HR

Goede samenwerking met HR is voor ons heel belangrijk. Sterker nog, het is het vertrekpunt van een succesvol werk-opleidingstraject. Hoe onze dienstverlening en HR van onze klanten elkaar aanvullen lees je op deze pagina.

Nog even in het kort, wat is precies onze dienstverlening? 

Wij werven en selecteren IT-talenten voor organisaties die vooruit willen. Die talenten matchen we op organisatieprofiel en leiden we op in een maatwerktraject, zodat ze precies de juiste hard- en softskills hebben om impact te maken bij de organisatie. 

Maar dat doen we niet alleen. Wij werken in nauwe samenwerking met HR. Dat doen we als volgt. 

Omdenken

Laten we eens samen omdenken. Wij dagen jou uit om niet naar het verleden van een kandidaat te kijken, maar puur en alleen naar potentieel. Niet naar een diploma of passende studieachtergrond, maar naar een perfecte match binnen je bedrijfscultuur. Dit doen wij door samen met jou, de HR-organisatie en collega’s een blauwdruk van de bedrijfscultuur en kerncompetenties te ontwikkelen. Specifiek gericht op de functie.

De HR-organisatie helpt ons enorm met al hun kennis van de bedrijfscultuur, omgangsnormen, het salarishuis, et cetera. Wij vullen die kennis aan met technisch specialisme om te werven op IT-functieprofielen. We weten bijvoorbeeld precies welke eigenschappen essentieel zijn voor een front-end ontwikkelaar. Daarnaast onderzoeken we nauwkeurig in welke positie het tech-talent van onze kandidaten optimaal benut kan worden en welke rol in een tech-team ze goed ligt.

Door de organisatieblauwdruk te matchen met het kerncompetentieprofiel van de kandidaten weten we al op papier dat de match een goede is. Het is een reis die we samen aangaan. 

“Hoe zouden jullie wel de mensen kunnen vinden die wij als gespecialiseerd HR-orgaan niet kunnen vinden?” Goede vraag. Dat komt omdat wij niet met een andere hengel vissen, maar in een compleet andere vijver. Wij richten ons op recent afgestudeerde hbo’ers en academici die juist geen technische opleiding hebben gedaan, maar wel affiniteit met, en interesse in techniek hebben. Wij testen deze kandidaten uitgebreid in een streng selectieproces. 

Wij geloven namelijk dat iedereen die het cognitieve vermogen en de juiste mindset heeft, een prima carrière in de IT kan starten. Deze mensen zijn onbewust bekwaam. Ze kunnen het zeker, maar ze weten het nog niet.

Opleiding

En de benodigde technische bagage dan? Die stoppen wij erin. Wij leiden de mensen op in een maatwerkopleiding die specifiek voor jouw organisatie is ontwikkeld. Vervolgens zorgen wij ervoor dat ze na deze opleiding ook goed worden begeleid door onze specialisten bij jou op de werkvloer. Zowel op gebied van hard skills als op soft skills.

Mensen zijn geen robots

Dat klinkt natuurlijk geweldig. Maar hoe kun je nou weten of dit daadwerkelijk zin heeft?  Het gevaar van een “bad hire” is nog steeds niet geweken toch? Dat klopt deels. Natuurlijk is en blijft het mensenwerk. Mensen zijn geen robots. We worden allemaal wel eens ziek, er kan iets gebeuren in de privésfeer of er kunnen onverwachte dingen op je pad komen. Daarom besteden wij veel aandacht aan het begeleiden van deze mensen op het gebied van soft skills: timemanagement, leren communiceren en feedback ontvangen en geven. Daarnaast hanteren wij een uitgebreide proeftijd van 3 maanden waarbinnen de kandidaten per dag opzegbaar zijn. Mochten er na die periode toch problemen optreden, dan kunnen we in overleg altijd een vervanger plaatsen. Om het afbreukrisico te beperken werken wij altijd met een minimale afname van drie kandidaten.

Of het werkt? Ruim 85% van onze kandidaten treedt in vaste dienst bij hun opdrachtgever. Lees de succesverhalen er maar eens op na.

Success stories

Contractueel

Dan nog even de droge, maar o zo belangrijke details. Zo ziet de samenwerking er contractueel uit.

  • Er geldt een proeftijd van drie maanden waarin de kandidaten dagelijks opzegbaar zijn.
  • Onze uurtarieven zijn inclusief alle opleiding, begeleiding, studiemateriaal en certificering. 
  • Jouw organisatie betaalt geen ziekte-  of vakantiedagen.
  • Gedurende een afgesproken periode van één óf twee jaar staan de mensen nog niet op de loonlijst.
  • Na de afgesproken periode kunnen de kandidaten kosteloos worden overgenomen in loondienst. Dit is een beslissing die jouw organisatie samen met de kandidaten neemt, nooit een verplichting.

We vertellen je graag meer over deze vorm van samenwerking en onze dienstverlening. Neem daarvoor contact op voor een kennismaking. We zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Contact

 

Challenger Success stories

"Het klikte meteen. Voor Young_Coders was het duidelijk dat naast uitdaging in mijn werk het sociale aspect erg belangrijk voor me is."

- Rianne
Van Neurobiologie naar Data Science

"Dit werk past bij mij als een maatpak."

- Inge
Werkt met veel plezier als Microsoft engineer met een achtergrond in International Studies

"Wat een voldaan gevoel geeft het als uiteindelijk na testen en testen alle features van het systeem werken zoals ze bedoeld zijn!"

- Thomas
Van supermarkt manager met voorliefde voor techniek naar processpecialist in de eHealth

“In tegenstelling tot wat ik verwacht had is programmeren creatief en vol met mogelijkheden.”

 

- Marieke
Met een diploma neuropsychologie in de pocket uitgestroomd naar haar eigen webdesignbedrijf

"Een carrièreswitch is nooit makkelijk. Maar het wordt al een stuk makkelijker met de juiste hulp.”

- Gökçe
Had een eigen advocatenkantoor, nu is ze full-stack javascript developer

“Dat is het leukste én het spannende aan het Challengership; eerst lijkt het allemaal reuze moeilijk, maar na het studeren snap je gewoon hoe het werkt.”

 

- Werner
Zelfs met een achtergrond in de dierenverzorging kun je een full-stack javascript developer worden

"Zo'n acht maanden na mijn plaatsing codeer ik nieuwe functionaliteiten, schrijf ik tests en ben ik aan het debuggen als een professional."

- Taraasha
Studeerde mental health counseling en liberal art, werkt nu als full-stack Java developer

"Als je plezier haalt uit het oplossen van technische problemen, is een Young_Coders Challengership zeker iets voor jou!"

- Yoeri
Vanuit een achtergrond in Industrial Design en voorliefde voor wiskunde nu een ervaren back-end developer

“Als je programmeren leuk vindt en je denkt dat je het kan? Ga er dan voor!”

- Nick
Heeft van zijn programmeerhobby zijn werk gemaakt en is nu uitgestroomd als professionele ontwikkelaar

"De geruststellende woorden van Young_Coders staan me nog steeds bij. Ze vertrouwen op hun selectieproces, en dus op de kandidaten die er doorheen komen."

- Tycho
Stroomde in als muzikant en bouwde binnen een jaar zijn eerste API voor zijn opdrachtgever