Tycho

Stroomde in als muzikant en bouwde binnen een jaar zijn eerste API voor zijn opdrachtgever"De geruststellende woorden van Young_Coders staan me nog steeds bij. Ze vertrouwen op hun selectieproces, en dus op de kandidaten die er doorheen komen."

Kan ik ook het verschil maken?

“Iedereen kan het verschil maken!” Dat las ik op de Young_Coders website. Zou dit ook voor mij gelden? Ik heb gestudeerd als muzikant. Wiskunde, computertechnieken en applicatiestructuur was voor mij nog geen bekend terrein. De interesse was er echter wel. Hoe ga ik dit aanpakken? Ik ben al eens begonnen aan een studie Java, heb geprobeerd spelletjes te maken in Unity en de cursus php is achter de rug. Maar het vakgebied is eigenlijk te overweldigend groot om een goede start te krijgen. Waar moet je beginnen?

Inschrijven... Spannend!

Ik schrijf me in – zonder te hoge verwachtingen – en krijg de dag erna al een telefoontje van Jan-Willem. We hebben een kort introductiegesprek en hij vraagt of ik de toelatingstoetsen wilde gaan maken. Hier kwam ik nog maar net doorheen! Met mijn wiskundige aanleg zat het kennelijk toch wel goed, maar de onzekerheid begon toe te nemen.

“Ben ik hier wel geschikt voor?”

De geruststellende woorden van Young_Coders staan me nog steeds bij. Ze vertrouwen op hun selectieproces, en dus op de kandidaten die er doorheen komen.

De persoonlijkheidstest

Ik maakte de persoonlijkheidstest, gevolgd door een interview op locatie. Dit zodat Young_Coders een beter beeld kon krijgen van mij als persoon. We hadden gelijk een interessant gesprek gezien Jan-Willem en ik erachter kwam dat we beiden een voorgeschiedenis in de muziek hadden. Een erg leuk gesprek en blijkbaar naar tevredenheid, omdat ik het telefoontje kreeg dat ik mee mocht doen aan het Challengership. YES! Het beste nieuws? Een goede vriend van me is er óók doorheen gekomen en we zouden samen starten.

Even wachten

Het heeft even geduurd, want er waren veel andere kandidaten waarvoor ook gezocht werd naar een opdrachtgever. Maar uiteindelijk mocht ik op kennismakingsgesprek bij een FinTechbedrijf in Hoofddorp. Het gesprek was geslaagd en de bootcamp ging starten.

Hoe ik het proces ervaren heb

Waar ik persoonlijk heel blij mee was is dat de lesstof die behandeld werd tijdens de bootcamp op ons was afgesteld. Echt maatwerk. Zowel ik als mijn mede-Challenger hadden al wat ervaring. Ons hoefde niet uitgelegd te worden wat een variabele was, of wat een functie deed. We begonnen daarom een stapje verder. Dit zorgde ervoor dat ik steeds werd uitgedaagd om nieuwe concepten te laten werken en ook écht nieuwe dingen leerde gaandeweg. De bootcamp was concreet, uitdagend en we hadden een goede docent (Eric, je bent een baas). Het was vooral heel erg leuk om te mogen doen.

De eerste paar maanden bij mijn werkgever was het echt enorm veel uitzoekwerk en kreeg ik het gevoel dat ik dit nooit zou kunnen. Maar nu – na een half jaar aan het werk te zijn geweest – heb ik zelfstandig een API gebouwd voor een bestaande applicatie en heb ik enorm veel zin om de volgende ‘release’ live te mogen gooien. Ik draai helemaal mee.