Marieke van Dalen

Manager online bij het Kadaster"Wat mij het meeste aansprak bij Young_Coders is dat er niet wordt gezocht op functie, maar op profiel. Op basis van input uit de eigen organisatie, wat we verwachten van iemand die zo’n rol vervult, krijg je een veel betere match; passend bij de functie én het bedrijf.”

 

kadaster-logo-1.png 

Iedereen kent het Kadaster wel. Nagenoeg elke Nederlander komt in zijn of haar leven wel een keer met het Kadaster in aanraking. Het kopen van een woning, erfscheiding, het kopen van een schip; het kan van alles zijn.

Wat veel mensen niet weten is dat het Kadaster een enorme datagedreven organisatie is. Niet alleen verstrekt het Kadaster gegevens over woningen en percelen, maar het Kadaster is ook verantwoordelijk voor de landkaarten van Nederland en veel andere geografische informatie.

De casus

Het Kadaster wil graag meebewegen en innoveren. Ook op het gebied van digitale diensten. De organisatie trekt dagelijks tienduizenden bezoekers naar haar digitale diensten. Het team Online, de drijvende kracht achter het functioneel beheer en content van de website, was naarstig op zoek naar een webanalist die meer inzicht kon geven in bezoekersgedrag, het gebruik van de websites en de efficiëntie en waarde van de diverse diensten.

Problem solved

Deze positie stond al lang open maar werd niet ingevuld. Young_Coders heeft geholpen bij het omdenken in het sollicitatieproces. Stoppen met kijken naar referenties en ervaring, maar kijken naar persoonlijkheid, de character fit en het potentieel om snel te kunnen leren.

 yc-dsc-4482.jpg

Op basis van een door Young_Coders opgesteld bedrijfscultuurprofiel zijn er diverse gesprekken met onze Challengers geweest waarvan uiteindelijk de beste kandidaat is gekozen. Vervolgens is zij door Young_Coders opgeleid in diverse technieken en webanalyse.  Inmiddels is onze kandidate Rianne na haar Challengership in dienst getreden bij het Kadaster waar ze met veel plezier haar rol als webanalist uitvoert en nog elke dag nieuwe dingen leert!