Sonia Jennings

Lid Raad van Bestuur CareCodex“De Challengers hebben we bij ons als leergierig, enthousiast en betrokken ervaren. Mooi om te zien dat deze jonge mensen vol inzet hun nieuwe weg bewandelen.”

carecodex-logo.png

Stichting CareCodex bevordert de kwaliteit van de zorg door het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van een route en een methode voor het integraal uitwisselen van informatie tussen zorgverleners en cliënten. Deze routes en methoden worden per zorgkanaal opgezet. Het BabyConnect programma, dat zich volledig richt op de geboortezorg is één van deze zorgkanalen.

De casus

Stichting CareCodex omarmt het gedachtengoed dat enthousiaste, jonge mensen letterlijk de toekomst gaan uitmaken. Zeker op het gebied van technologie. De zorg heeft in het algemeen moeite met het aantrekken en behouden van de jongere generatie werknemers. CareCodex wilde met een team van Challengers de zorg in combinatie met technologie op de kaart gaan zetten en promoten. Daarnaast wilde de stichting de nieuwe generatie werknemers laten ervaren dat het werk in de zorg eigenlijk superleuk is, maar ook heel waardevol en mooi.

yc-dsc0820-1.jpg

Het verschil maken

CareCodex wil het verschil maken. Met een team van vier enthousiaste Challengers is gestart met Design Thinking sessies waarbij de Challengers direct van meerwaarde bleken met creatieve ideeën. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan de technologie, methodieken en processen binnen het programma BabyConnect waarbij onze Challengers op diverse vlakken hun bijdrage leveren.