DCMR Milieudienst Rijnmond

Het was een steile leercurve, door hard werken en veel kennisoverdracht vanuit het beheerteam is een mooie start gemaakt in de rol van Data Engineer.

 

dcmr-1.png

DCMR is de gezamenlijke milieudienst van de provincie Zuid-Holland, vijftien gemeenten in de regio Rijnmond en Goeree-Overflakkee. Voor ruim 1,2 miljoen inwoners werkt DCMR al ruim veertig jaar aan een veilige en schone leefomgeving.

Bij het bewaken van de milieukwaliteit werken ze nauw samen met andere overheidsinstellingen zoals politie, brandweer, inspectie SZW en GGD. In opdracht van lokale en regionale overheden zorgen we voor een leefbare en veilige regio.

De casus

Binnen DCMR is data ontzettend belangrijk. Een groot deel van de DCMR organisatie is datagestuurd en het beheren en analyseren van binnenkomende datastromen is essentieel. De organisatie begrijpt goed dat continuïteit een groot goed is en dat bij uitstroom naar bijvoorbeeld pensioengerechtigde leeftijd er ook een gezonde balans dient te zijn met het aannemen en inwerken van een nieuwe generatie. Het liefst doorkruisen deze twee elementen elkaar zodat er voldoende tijd is voor overdracht, opleiding en begeleiding. DCMR heeft Young_Coders gevraagd om samen te kijken naar geschikte Challengers voor het data domein.

yc-dsc-6745.jpg

Onderaan beginnen

DCMR heeft de stap durven nemen om samen te werken met onze Challengers. De maatwerk opleiding was gericht op data en databases. Basiskennis SQL, het schrijven van queries en het normaliseren van input. Als onderdeel van het beheerteam viel er veel te leren. Het was een steile leercurve, door hard werken en veel kennisoverdracht vanuit het beheerteam is een mooie start gemaakt in de rol van Data Engineer.