Yoeri

Vanuit een achtergrond in Industrial Design en voorliefde voor wiskunde nu een ervaren back-end developer"Als je plezier haalt uit het oplossen van technische problemen, is een Young_Coders Challengership zeker iets voor jou!"

Een frisse start

Ik heb altijd al affiniteit gehad met IT, maar ik miste de nodige ervaring om in dit werkveld aan de slag te kunnen. Een soort traineeship was volgens mij de beste manier om deze ervaring snel op te doen en met een geschikte werkgever in aanraking te komen. Ik kwam Young_Coders op het spoor via een vriend van me die al was aangenomen. Young_Coders kwam op mij over als een persoonlijk bedrijf dat veel ervaring heeft in het werkveld. Daarom heb ik voor Young_Coders gekozen. Ik heb me snel ingeschreven en de tests gedaan. En ja hoor! Ik kwam er goed door en na een tijdje wachten kon ik starten!

Ik ben halverwege mei 2019 begonnen bij mijn opdrachtgever. De bootcamp sloot in mijn geval niet 100% aan op de situatie bij mijn opdrachtgever, gezien zij een andere, minder bekende programmeertaal gebruiken. Maar hier werd door Young_Coders direct rekening mee gehouden. Ik heb voor aanvang van het Challengership extra cursussen kunnen volgen om mijn kennis verder uit te bouwen. Ik word continu uitgedaagd, het werk is interessant en Young_Coders helpt mij waar nodig.

Inmiddels zit ik goed op mijn plek bij de werkgever en de onderwerpen die in de bootcamp behandeld werden sluiten goed aan op mijn dagelijkse activiteiten. Hierdoor kan ik met plezier en vertrouwen aan de slag.

Aan de slag!

Eigenlijk voelde ik me al gelijk thuis bij mijn opdrachtgever. Bij het kennismakingsgesprek voelde ik al een klik en na de eerste week wist ik dat ik op de juiste plek terecht was gekomen. Aan de slag gaan binnen het Challengership is echter zeker een uitdaging. Er is veel om te leren en vaak zijn dat pittige onderwerpen. Hier moet je actief mee bezig zijn om een goede vertaalslag te kunnen maken naar je nieuwe werkomgeving.

Ik heb veel geleerd over object geörienteerd programmeren en hoe je daarmee, volgens bewezen principes, de architectuur van een software applicatie kunt inrichten. Ik heb ook geleerd over versiebeheer, en hoe je met meerdere mensen tegelijk aan één applicatie kunt werken.

Het verschil maken

Omdat ik wat jonger ben dan de meeste collega’s kan ik een ander perspectief bieden. De vragen die ik stel en de ideeën die ik inbreng helpen mijn opdrachtgever om op een nieuwe wijze over problemen na te denken.

Als je plezier haalt uit het oplossen van technische problemen, is een Young_Coders Challengership zeker iets voor jou!