Hudayfa

Young_Coders heeft me laten zien hoe een ideale bedrijfsstructuur er voor mij uitziet.

03-07-2023

Hey, ik ben Hudayfa. Ik heb stage gelopen bij Young_Coders in de periode van februari tot eind juni 2023. In mijn tijd als stagiair heb ik veel verschillende dingen geleerd op zowel zakelijk als privé vlak. 

Ik begon mijn marketing en communicatie meewerkstage in februari. Het fijne van Young_Coders was dat ze heel snel reageerden op mijn sollicitatie. Ik werd dezelfde dag nog gebeld! We hebben direct een kennismakingsgesprek ingepland voor de week daarop en dat verliep super goed. 

Van het studentenleven, naar de ‘echte’ wereld

Op 6 februari 2023 begon ik met mijn stage. Ik wist absoluut niet wat ik moest of kon verwachten, alles wat ik wist is dat ik om 9.00 op kantoor moest zijn. Hier moest ik vooral de eerste paar weken aan wennen. Aan het einde van mijn eerste week realiseerde ik me dat ik niet meer in het “studentenleven” zat, maar dat dit echt een voorproefje was van de ‘echte’ werkende wereld. Na de eerste maand raakte ik er gewend aan en vlogen de dagen voorbij.

Na de eerste paar introductieweken kreeg ik al vrij snel zelfstandige taken mee. Zo moest ik een aantal SEO-teksten schrijven, andere teksten redigeren, eigen social media ideeën uitwerken en helpen met marketing campagnes opzetten. Wat ook erg fijn was, was dat in de eerste weken al duidelijk werd gemaakt dat er ruimte was om ook aan mijn schoolopdrachten te werken. Aan het eind van de dag ben ik nog steeds wel een student en heb ik ook een aantal stage/schoolopdrachten die af moeten zijn. 

Wat ik vooral op prijs stelde is dat er een informele sfeer hangt op de werkvloer. Uiteraard dient er ook gewerkt te worden, maar er is altijd ruimte voor een grapje of gewoon even een gesprekje voeren. Dat vond ik fijn en daardoor voelde ik me al snel thuis op kantoor.

De samenwerking tussen bedrijf en stagiair

Ik vond de samenwerking tussen mijn collega’s en mij soepel verlopen. Omdat Young_Coders met de scrum methode werkt is er altijd een nauwe samenwerking tussen iedereen. Zo werd ik ook direct meegenomen in alle meetings die betrekking hadden op mijn werkzaamheden. Tijdens mijn stageperiode was er ook een maand Ramadan waarin ik moest vasten. Aan het eind van deze maand hebben mijn collega’s van Young_Coders een kleinigheidje meegegeven voor de viering van het Suikerfeest. Dit waardeerde ik enorm en dit liet voor mij zien dat Young_Coders écht staat voor diversiteit en inclusie. Young_Coders heeft me laten zien hoe een ideale bedrijfsstructuur er voor mij uitziet.

Hoe waren de werkzaamheden?

Tijdens mijn stage heb ik veel verschillende werkzaamheden en opdrachten opgepakt. In de eerste paar weken bestonden mijn dagen vooral uit meelopen, meekijken en een beetje onderzoek doen. Voor school moest ik bijvoorbeeld een analyse van het bedrijf maken, dat was een ideale opdracht voor het begin van de stage waarbij ik Young_Coders net leerde kennen. 

Zoals ik al zei kreeg ik vrij snel zelfstandige opdrachten. Ik heb social media posts bedacht, SEO teksten geschreven, SEO zoekwoord onderzoek gedaan, advertenties voor Google opgezet, marketing video’s gemaakt en geholpen bij de visuele communicatie. Hierin werd ik allemaal begeleid in de eerste paar weken en mocht ik er een keer echt niet uitkwam kon ik altijd naar Koen om om hulp te vragen. 

Daarnaast had ik ook een aantal school- en stageopdrachten die ik moest afronden, deze kon ik gewoon plannen tijdens werkuren. Dit was super fijn, want zo hoefde ik niet thuis nog heel hard te blokken. 

Young_Coders staat voor “life-long learning”, je bent nooit uitgeleerd. Dit bleek ook uit mijn stageperiode. Omdat ik, maar ook Koen, veel met SEO werken, zijn we samen naar YoastCon in Nijmegen gegaan. Dit was een evenement dat helemaal gewijd was aan SEO. We hebben een workshop gevolgd en verschillende sprekers horen spreken over SEO en de ontwikkelingen in dit vakgebied. De kennis uit het event heb ik vervolgens weer meegenomen in mijn stagewerkzaamheden.

Ik heb Young_Coders ervaren als een fijn, vriendelijk en leerzaam stagebedrijf. Er wordt gekeken waar jij goed in bent en er is ruimte voor jouw creatieve input.

Lijkt het jouw ook leuk om hier stage te lopen? Toevallig is Young_Coders weer op zoek naar een nieuwe meewerkstagiair voor de afdeling marketingcommunicatie. Check de vacature voor alle informatie. Wie weet worden we wel collega’s!

CHECK DE VACATURE