Inge

Werkt met veel plezier als Microsoft engineer met een achtergrond in International Studies

03-01-2022

“Dit werk past bij mij als een maatpak.”

Terwijl ik begin met het typen van dit verhaal, kijk ik links van mij. Daar zie ik mijn werklaptop. Nu nog dichtgeklapt, maar morgenvroeg mag hij weer aan. Ik betrap mijzelf erop dat ik blij ben dat ik morgen weer aan de slag kan. Dit werk past bij mij als een maatpak.

Ik wil niet Captain Obvious zijn, maar een goede match tussen werkgever en werknemer is enorm belangrijk voor het kunnen behalen van goede resultaten. Gelukkig kan ik zeggen dat ik al vanaf dag één met plezier naar mijn werk toe ga, ik bedoel: vanuit mijn eigen huis werk.

Kennismaken met het nieuwe werken

In april 2020 ben ik begonnen bij mijn opdrachtgever – een internationale financiële instelling. Niet alleen moest ik kennismaken met een nieuwe baan en nieuwe collega’s, maar ook met het nieuwe werken. Zo heb ik bijvoorbeeld bijna al mijn collega’s alleen nog maar gezien via een beeldscherm. Ondanks dat dit niet altijd makkelijk is geweest heb ik toch een goede band met mijn team kunnen opbouwen. Iets wat ik als heel waardevol acht. Echter is het op afstand (samen)werken weer een heel ander verhaal om te vertellen…

De key takeaway hier is dat het simpelweg buitengewoon goed klikt tussen mijn opdrachtgever en ik. Dit komt mede doordat er bij dit bedrijf A) veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling, B) ik dagelijks werk met collega’s die mij inspireren, C) de werkzaamheden mij uitdagen om creatief te denken, en de lijst gaat maar door. De match met mijn opdrachtgever is geen kwestie van een reeks toevalligheden geweest. Daar is een zorgvuldig proces aan voorafgegaan. Op basis van –onder andere– een persoonlijkheidstest krijgt Young_Coders een goed beeld van wie jij als persoon bent en wat bij jou past. Denk hierbij aan: organisatiecultuur, werkzaamheden, normen, waarden enzovoorts. Er wordt goed geluisterd naar wat je wensen en behoeften zijn. 

Waarom IT?

Young_Coders heeft het mogelijk gemaakt voor mij om de IT-wereld in te stappen. In het begin kreeg ik vaak van vrienden en familie de vraag waarom ik in hemelsnaam in IT wilde gaan werken. Naar de buitenwereld toe is de IT een geeky-branche die moeilijk te begrijpen is. Een grote misvatting als je het mij vraagt! Werken in de IT betekent voor mij werken aan projecten die er toe doen. Het houdt in dat je de juiste vragen moet stellen om bij de juiste antwoorden te kunnen komen. Naast het oplossen van complexe vraagstukken haal ik veel voldoening uit goed klantrelatiebeheer. Ik streef ernaar om elke klant vanaf het eerste contactmoment een positieve ervaring te kunnen bieden.

ALTIJD BLIJVEN GROEIEN

Verder hou ik ervan om altijd te blijven groeien. Nee, ik heb het hier niet over de omvang van mijn buik. Ik heb het over inhoudelijke vakkennis en professionele vaardigheden.  Wat mij erg aanspreekt bij Young Coders is dat ze mooie leerkansen creëren, ook voor diegene die – zoals ik – geen achtergrond hebben in informatica. Er wordt gekeken naar jou als individu en wat je potentie is. Dit is voor mij de doorslaggevende factor geweest om juist voor Young­Coders te kiezen.

Terugkijkend op het afgelopen jaar waren er veel onzekerheden omtrent de pandemie en werk. Toch mag ik binnenkort intern komen werken bij mijn opdrachtgever. En één ding is in ieder geval wél zeker: ik ga het bij mijn nieuwe werkgever ontzettend naar mijn zin hebben.

Ben jij ook op zoek naar een opleiding en baan die écht bij jou passen?  Wellicht is een Challengership dan wat voor jou!

BEKIJK CHALLENGERSHIP