Marieke

Met een diploma neuropsychologie in de pocket uitgestroomd naar haar eigen webdesignbedrijf

03-01-2022

“In tegenstelling tot wat ik verwacht had is programmeren creatief en vol met mogelijkheden.”

DE YOUNG CODERS ROADTRIP

Bij Young_Coders heb ik een hele reis afgelegd, en die was niet zonder wat flinke (hele leerzame) hobbels. In april heb ik mijn eigen bedrijf opgezet. Wat een spannende en enerverende tijd, zeker nu met de Corona crisis. Tevens een tijd waarin ik terugdenk aan de afgelopen anderhalf jaar. 

In februari 2018 was ik klaar met mijn Bachelor Psychologie. Ik was alle richting kwijt in wat ik wilde doen met mijn leven. Het werk als psycholoog trok alle energie uit me, maar wat ik dan wel moest doen wist ik niet. Ik besloot een tussenjaar te nemen en op zoek te gaan naar wat ik leuk vond, en waar ik goed in was.

In mijn vrije tijd deed ik een cursus webdesign. Hiervoor leerde ik voor het eerst code schrijven. Iets wat ik nooit verwacht had te kunnen, bleek fantastische leuk te zijn.

“In tegenstelling tot wat ik verwacht had is programmeren creatief en vol met mogelijkheden.”

Hier wilde ik meer mee doen! Op Facebook kwam ik een advertentie tegen van Young_Coders. Een maand later zat ik in het klaslokaal enthousiast te programmeren, samen met gelijkgestemden. In onze klas zat zelfs een andere afgestudeerde psycholoog, ik voelde me gelijk thuis.

Gemengde ervaringen

Na twee maanden intensieve training ging ik aan het werk. En wat viel dat tegen! Ik had nooit eerder een serieuze baan gehad en was nog niet gewend aan de 40-urige werkweek. Het was een leerzame tijd maar ik zat hier niet op mijn plek als back-end developer. Ik miste het creatieve van het front-end werk, waarbij samengewerkt wordt met designers en waar het resultaat sneller zichtbaar is. Na een halfjaar switchte ik daarom naar een andere baan waar ik als front-end developer aan de slag kon. Wat een verademing! Samen met Young_Coders had ik een betere fit gevonden waar ik met hernieuwde moed aan de slag kon.

Vrijheid en zelfstandigheid

Na een tijd bij deze baan gewerkt te hebben, ik was intussen al aan het einde van de traineeship, haalde het harde werken van een heel jaar me echter in. Ik was uitgeput van een jaar nieuwe ervaringen en leren. Ik miste mijn zelfstandigheid, die was ik voor mijn gevoel kwijt met een fulltime job. Voor familieleden was ik intussen bezig met het maken van websites voor hun nieuwe business. Ik had opeens alle touwtjes in handen, deze vrijheid voelde goed! Daarnaast merkte ik dat ik hier echt mijn talent in kwijt kon. Mijn opgedane skills in development, mijn creativiteit in het websitedesign en mijn mensenkennis in het structureren van een website.

En nu?

Met doodlewebdesign.nl maak ik nu voor klanten websites en doe ik websiteonderhoud. Ik ben echt op mijn plek gekomen. Webdesign is mijn passie geworden, misschien is het ook iets voor jou!