Tycho

Ik heb niet alleen mijn sterkte punten kunnen inzetten, maar ook veel nieuwe vaardigheden geleerd.

30-05-2024

Hey, ik ben Tycho. Ik heb stage gelopen bij Young_Coders van januari tot eind mei 2024. Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd over mezelf en wat ik wil in mijn toekomstige carrière.

Op 15 januari 2024 begon ik aan mijn stage. Als student zonder ervaring in een fulltime baan wist ik niet precies wat ik kon verwachten. De eerste week was vooral vermoeiend; het was een uitdaging om te wennen aan de vele uren die ik moest werken.

Na een maand merkte ik echter een enorme verbetering. De dagen leken sneller voorbij te gaan en ik voelde me steeds meer op mijn gemak binnen het team. Dit was grotendeels te danken aan de informele sfeer op de werkvloer. Af en toe kon ik een praatje maken met een collega, wat mij ook hielp om mijn collega’s beter te leren kennen.

Samenwerking

In het verleden heb ik wel bijbaantjes gehad waar je collega’s hebt, maar dit was de eerste keer dat ik in deze setting zo nauw moest samenwerken. Dit was al een hele ervaring op zichzelf. Er kwam meer bij kijken dan ik dacht; er moet met iedereen goed gecommuniceerd worden. Dit klinkt makkelijk, maar iedereen werkt natuurlijk op een andere manier. Je begint je stage met het proberen te begrijpen van hoe je collega’s werken. Dit verliep al snel soepel, vooral omdat ik direct werd betrokken bij alle vergaderingen en gelijk taken toegewezen kreeg.

Na verloop van tijd begon ik ook steeds beter te begrijpen hoe ik deze taken moest uitvoeren. Ik kreeg meer zelfstandigheid en de balans tussen zelfstandigheid en de hulp die ik ontving was uiteindelijk optimaal voor mij

De werkzaamheden

Tijdens mijn tijd bij Young_Coders heb ik veel verschillende werkzaamheden uitgevoerd, wat mijn vaardigheden en kennis erg hebben vergroot. 

Een van deze werkzaamheden was het schrijven van blogs en scripts. In het begin had ik hier moeite mee. Het was namelijk een uitdaging om mijn schrijfstijl aan te passen aan de tone of voice van Young_Coders. Maar met de hulp van mijn stagebegeleidster paste ik feedback snel toe en hield ik deze in gedachten voor de volgende keer. Aan het einde van mijn stage ging dit zeker beter; hoewel er altijd ruimte is voor verbetering, voel ik me nu al veel zelfverzekerder dan aan het begin.

Daarnaast hield ik me voornamelijk bezig met het maken van video’s. Ik produceerde video’s voor YouTube Shorts en creëerde content met Synthesia. Dit is een platform waar je AI kan gebruiken om video’s te creëren. 

Het maken van YouTube Shorts omvatte verschillende taken. Naast het schrijven van scripts moest ik ook filmen en editen. Dit deed ik vrij snel zelfstandig dankzij mijn voorkennis van video editen. Bij het filmen had ik eerst nog wat hulp, maar na een tijdje kon ik ook volledig alleen filmen. Het werken met Synthesia vereiste wat meer begeleiding. 

Verder heb ik ook gewerkt aan de website. Young_Coders maakt gebruik van WordPress voor hun site. Ondanks mijn eerdere ervaring met dit platform, heb ik nog veel nieuwe vaardigheden opgedaan. Mijn taken waren onder andere het maken van pagina’s, het plaatsen van berichten en het oplossen van bugs. Verder heb ik ook meegeholpen aan het bouwen van de gloednieuwe website van collow.ai. Bij dit project heb ik veel geleerd als het gaat om websites bouwen.

Er zaten ook een paar werkzaamheden bij die mij uit mijn comfortzone haalde. Op een gegeven moment mocht ik bijvoorbeeld het maken van de YouTube Shorts allemaal zelf doen. Ook heb ik anderen gedirigeerd tijdens dit proces. Dit was aan het begin vooral even wennen, maar het ging na verloop van tijd steeds beter. Rond het einde van mijn stage werd ik gevraagd om een training te geven aan een klant over Synthesia. Dit was erg nieuw voor mij, maar toen ik het eenmaal had gedaan had ik weer veel nieuws geleerd. Bepaalde dingen uitleggen aan collega’s is iets heel anders dan aan een klant. Dat moet je een keer hebben meegemaakt om dat te begrijpen.

Mijn ervaring bij Young_Coders was positief; het is een vriendelijk en leerzaam stagebedrijf. Ik heb niet alleen mijn sterkte punten kunnen inzetten, maar ook veel nieuwe vaardigheden geleerd.