SAMENWERKEN AAN CREATIEVE OPLOSSINGEN

Young Coders teams: Snel aan de slag onder begeleiding van onze senior developers

Jouw organisatie gelooft in inclusiviteit en instroom van jong talent in de organisatie. Gebruik maken van Young Coders is een interessante optie om de organisatie te verrijken en relevant te blijven in de toekomst. De begeleiding van deze Young Coders is regelmatig een uitdaging voor organisaties:

  • Eigen mensen vrijmaken is lastig
  • De druk op het eigen ontwikkel of beheerteam is groot want klanten zijn veeleisend
  • Er is simpelweg te weinig tijd om deze nieuwe coders in te werken en actief in te zetten op projecten.

Voor dat probleem heeft Young Coders een interessante oplossing: Young Coders Teams.

Wat zijn Young Coders teams

Young Coders teams worden als volgt samengesteld:  Kandidaten worden geselecteerd voor de diverse rollen die een team nodig heeft. Een team bestaat uit minimaal 3 Young Coders en één senior developer/team lead.

Wij leveren deze teams op basis van diverse Full-stack opleidingen: Java, .NET (C#), php, JavaScript, Swift/Objective C etc.

Naast de techniek leren we onze Young Coders ook te werken op basis van SCRUM/Agile en Design Thinking. Daarnaast leren we ze belangrijke syntax-overstijgende zaken zoals het leesbaar maken van code, refactoring, werken met Git, coding standaarden etc.

Het Young Coders Team is flexibel in te zetten. Tijdens deze inzet zijn de Young Coders enorm gegroeid, en vinden ze jouw organisatie superleuk! Daarom bieden we de optie om de Young Coders in dienst te nemen. Onze senior developer werkt mee in de projecten en begeleidt de Young Coders direct op de werkvloer voor minimaal drie dagen per week. Zo wordt de dagelijkse operatie niet verstoord en wordt gedurende de inzet gebouwd aan kennis die niet verloren gaat.

Hoe worden deze teams samengesteld

Kandidaten die zich aanmelden voor de Young Coders bootcamp worden onderworpen aan een aantal assessments waaronder minimaal één cognitieve test en twee persoonlijkheidstests. Op basis van de cognitieve eigenschappen én de persoonlijke competenties van de kandidaat wordt bepaald of de kandidaat geschikt is voor toetreding tot ons bootcamp. Ook wordt bepaald in welke rol deze kandidaat zich het meeste zou thuisvoelen binnen een team. Als de kandidaat geschikt is, wordt deze opgeleid in ons bootcamp.

Wie zijn de senior developers die de begeleiding verzorgen?

Doorgaans worden onze teams begeleid door de coach die de kandidaten ook heeft opgeleid. Deze coaches zijn allemaal doorgewinterde professionals en werken als zelfstandigen bij diverse opdrachtgevers, waaronder Young Coders. Een overzicht van ons team van vaste coaches vind je hier. Daarnaast werken wij met een flexibele laag van coaches.

Investering en ROI van een Young Coders team

De meerwaarde van een team moge duidelijk zijn, maar wat kost een team? Dat hangt uiteraard van diverse factoren af:

  • Duur van inzet
  • Maatwerk opleiding indien gewenst
  • Aantal dagen coaching per week
  • Grootte van het team

Als we uitgaan van een team van 5 Young Coders en één ervaren developer die drie dagen per week actief meewerkt aan projecten en de Young Coders begeleid kunnen we het volgende zeggen:

  • Het team kan na drie maanden kostendekkend zijn (+2 maanden bootcamp)
  • Het team kan na vijf maanden al winstgevend zijn.

Aan het eind van de inzetperiode worden de werkzaamheden van het team afgesloten met een nette winst. Het tweede jaar dat het team wordt ingezet is de ervaren developer niet meer nodig en zijn de loonkosten voor eigen rekening. Het Young Coders team zal structureel meer winst maken dan het huidige zittende team.

Interesse in een team? Neem dan contact met ons op via 088 0043 668, Arjan Dost direct (06 43379780) of mail naar bootcamp@youngcoders.nl. Contact opnemen met ons via het contactformulier aan de rechterzijde kan natuurlijk ook!


Contact opnemen met Young Coders
Bedrijf*
Voornaam*
Achternaam*
E-mail*
Telefoon