Wij maken jouw IT team divers

Wij geloven dat de kracht van goed presterende IT-teams ligt in diversiteit. Te vaak zien we dat software eenzijdig wordt ontwikkeld. Misschien herken je het wel: de app is fantastisch gebouwd, maar niemand snapt hoe je ermee moet werken. Of je krijgt pas achteraf de vraag waarom de gezichtsherkenning zo slecht werkt bij mensen met een Aziatisch uiterlijk. En is er wel nagedacht over de ethische aspecten van het algoritme?

Onze teams zijn altijd divers, complementair en hebben oog voor ethiek en de samenleving.

Achtergronden

Wij kijken alleen naar potentieel en sluiten niemand uit. Hierdoor ontstaat een mooie balans in gender, opleidingsniveau en etniciteit. Met studieachtergronden van kunst tot neuropsychologie brengen onze teams veel expertise met zich mee. Benieuwd wat de meerwaarde is van een muzikant, bioloog en psycholoog in een IT-team? Ontdek het in ons blog: prioriteit voor diversiteit.

Complementair

We willen het samen maken, als echte teamplayers. We stellen teams zo samen dat er een heterogene groep ontstaat waarin teamleden elkaar aanvullen, begrijpen en tot grote hoogte brengen. Hard skills, achtergronden en persoonlijkheden versterken elkaar.

Ethiek

Onze teams bestaan uit young professionals die impact willen maken. En zo ontwikkelen ze ook software: met ethisch besef en oog voor de samenleving. Versterkt door het feit dat onze teams ook echt een afspiegeling van die samenleving zijn. Dat je iets kunt ontwikkelen, betekent niet dat het ook moet. Onze teams kijken kritisch naar de ethiek in softwareontwikkeling. 

Of het nou gaat om een website, een app of een portal: je IT-team bepaalt vaak voor jaren hoe iets eruit gaat zien en hoe het werkt. Het is daarom ontzettend belangrijk om een team samen te stellen dat de doelgroep snapt, vanuit verschillende invalshoeken naar techniek kijkt en techniek ethisch ontwikkelt. Zo voorkom je nieuwskoppen als ‘Bijna drie kwart overheidssites voldoet niet aan toegankelijkheidswet’ en ‘Gezichtsherkenning herkent donkere huidskleur minder goed’.

Kennismaken?

Wij leveren IT-teams van de toekomst: divers, ethisch en complementair.

Sluit dit aan bij jouw visie op diversiteit?
Wellicht kunnen we samen bouwen aan een diverser IT-landschap. Laten we eens kennismaken!

Contact