Welkom bij young coders

Dé innovatiepartner voor organisaties die bouwen aan de toekomst.

Het stormachtige tempo waarmee technische innovaties elkaar opvolgen is ongekend. Het zorgt voor een waanzinnig innovatieklimaat. Maar innoveren is niet zomaar een toverwoord. Het vereist veel kennis en kunde, maar vooral ook gevoel om als grote organisatie mee te gaan met alle veranderingen. 

Wij gaan graag met je in gesprek over digitale innovatie. Want of je nou wil of moet, vernieuwing is een must in deze tijd waarin technieken als AI, IoT en machine learning steeds onmisbaarder worden.

Kennismaken?

Wij zien dat veel grote organisaties moeite hebben om hun weg te vinden in alle technologische ontwikkelingen. Meebewegen en ontwikkelen is belangrijk, maar hoe doe je dat in een organisatie waar werkwijzen vastliggen en oude systemen té belangrijk zijn om overboord te gooien? Kortom, hoe krijg je een organisatie aan het innoveren?

innoveren doe je in teams

Het is ontzettend lastig om vernieuwing te brengen in een organisatie als protocollen leidend zijn en medewerkers al jaren hetzelfde werken. Wij geloven dat tech-teams hier het verschil kunnen maken; teams die speciaal worden samengesteld en getraind om technische innovatie te brengen.

Bij start-ups - een innovatiever klimaat vind je niet - spreken ze dan vaak over teams met de 'drie H's'. Dit betekent dat een team minimaal een Hacker, een Hustler en een Hipster nodig heeft om een goed product te bouwen.

Meer over de drie H's

     - Een Hacker is de ruggengraat van het product. Een echte back-end  developer die urenlang achter het beeldscherm gekluisterd zit om de code perfect te krijgen.
     - De Hustler is de netwerker. Houdt het overzicht, zorgt ervoor dat de neuzen dezelfde kant op wijzen en heeft niet alleen feeling met het product, maar ook met andere afdelingen binnen de organisatie.
     - Waar de Hustler voelsprieten heeft binnen de organisatie, heeft de Hipster een groot netwerk in de markt. De Hipster kent de doelgroep, weet wat hip is, maar beter nog: weet wat hip wordt. Laat de Hipster maar los op de vormgeving, de front-end van het product.

Dit is een fantastische start van een innovatieteam. Wij geloven echter dat er een vierde 'H' nodig is om in grote organisaties te innoveren. De Hero.

Wie is de Hero

De Hero is wat ouder dan de andere teamleden, een echte senior tech-lead. De Hero neemt niet genoegen met minder dan perfectie en tilt het team - en daarmee het product - naar een hoger niveau. De Hero staat stevig in zijn schoenen om de verschillende karakters in het innovatieteam te begeleiden en motiveren. Daarnaast heeft de Hero ruime ervaring met methodieken als 'Design Thinking, 'Lean Startup' en 'Agile werken'. De Hero bewaakt innovatieklimaat en zorgt voor resultaat. 

De vier H’s zijn de basis voor technische innovatie. Wij geloven in de kracht van deze diversiteit. Verschillende achtergronden, persoonlijkheden en skills zijn hét klimaat waarin technische innovatie tot bloei komt.

Wil je meer weten over hoe wij de vier ‘H’s combineren tot innovatieve tech-teams? Lees ons artikel 'Waarom Teams Werken'.

En daar worden wij blij van: die kleine stappen richting grote technische innovatie. We gaan graag een open gesprek met je aan om te kijken welke stappen jouw organisatie kan zetten richting een innovatieklimaat voor jouw organisatie. Of die stappen leiden tot een Design Thinking workshop voor bestaande IT-teams of tot het samenstellen en trainen van complete innovatieteams, dat ontdekken we samen. Want samen kom je verder.

Maak in een paar klikken een afspraak voor een digitale kop koffie: een open gesprek over technische innovatie.

Plan kennismaking

hoe we samen verder komen

If you want to go fast, go alone. 
If you want to go far, go together.

Het is een bekende uitspraak. Maar het is ook écht zo. Er bestaat niet zoiets als ‘alleen innoveren’. Daarom werken we in co-creatie nauw samen met onze opdrachtgevers. We willen het samen maken.

Dit doen we met: 

  • Maatwerk. Onze innovatieteams zijn altijd maatwerk. Geselecteerd op complementaire persoonlijkheden die passen bij de organisatie. Opgeleid naar de wensen en technology stack van de opdrachtgever.
  • Teams. Wij geloven in de impact van teams. We zien te vaak gebeuren dat een junior na twee maanden op de IT-afdeling precies hetzelfde werkt als de rest. Weg innovatie. Zet echter een high energy team neer, geef ze de juiste tools en de vernieuwende ideeën spatten ervan af. Gegarandeerd.

  • Potentieel. Wij hechten geen waarde aan jaren werkervaring en diploma’s. Wij kijken naar wie iemand is, wat hij kan, en belangrijker: wat hij gaat kunnen. Cognitie en persoonlijkheid, dat vinden wij veel interessanter dan een IT diploma.
  • Topprofessionals. Onze teams worden opgeleid door topprofessionals uit het werkveld, die weten wat er speelt. Ze trainen de teams volgens de laatste trends en methodieken.

  • werkend leren. Innoveren leer je in de praktijk, door werkend te leren. Daarom gaan de teams al vanaf dag 1 aan de slag bij de opdrachtgever. Ze maken direct impact en die impact groeit steeds sneller.

Mooiste klantcases

"Samen gaan we de FIWARE Academy opzetten en zo de IT-talenten van de toekomst opleiden."

- Yvonne Kemmerling
Voorzitter Future City Foundation

“De Challengers hebben we bij ons als leergierig, enthousiast en betrokken ervaren. Mooi om te zien dat deze jonge mensen vol inzet hun nieuwe weg bewandelen.”

- Sonia Jennings
Lid Raad van Bestuur CareCodex

"Wat mij het meeste aansprak bij Young_Coders is dat er niet wordt gezocht op functie, maar op profiel. Op basis van input uit de eigen organisatie, wat we verwachten van iemand die zo’n rol vervult, krijg je een veel betere match; passend bij de functie én het bedrijf.”

 

- Marieke van Dalen
Manager online bij het Kadaster

“Young_Coders leidt de talenten op die voor ons soms lastig te vinden zijn. Doordat ze nog geen IT-achtergrond hebben kijken ze op een andere manier naar vraagstukken, komen ze met unieke ideeën en zijn ze direct vanaf het begin een waardevolle toevoeging aan ons team."

- Jorrit Nijholt
Head of IT bij ETPA