ICT traineeship

Wil jij ICT’er worden, maar heb je een heel andere opleiding gevolgd? Ons ICT traineeship is dé manier om je te ontwikkelen tot professioneel ICT’er vanuit iedere studieachtergrond. Of je nou bioloog, muzikant of econoom bent, in een leer-werktraject ontwikkel jij jezelf tot future proof professional.

Software developer met VR-bril op
ICT trainee tijdens training

Waarom kiezen young professionals voor een ICT traineeship?

    • Betaald worden in plaats van zelf betalen voor een opleiding;
    • Geen jarenlange opleiding meer volgen, maar in de praktijk aan de slag;
    • Blijven ontwikkelen en leren tijdens je werk.

Verschil tussen ICT en IT

Voordat we verder gaan, wat is eigenlijk het verschil tussen ICT en IT? De termen worden veel door elkaar gebruikt. In jouw zoektocht naar een ICT traineeship ben je beide termen waarschijnlijk tegengekomen.

In het kort: ICT is een onderdeel van IT. IT staat voor Informatie Technologie. Deze definitie slaat op alles wat met software, hardware, netwerken en andere randapparatuur te maken heeft.

ICT is een subdomein van IT. Het staat voor Informatie- en Communicatietechnologie. De term ICT wordt vaak gebruikt om de communicatietoepassing van informatietechnologie te benadrukken, bijvoorbeeld rondom telefonie en media. Maar in de praktijk worden de termen vaak als synoniem gebruikt, om het nog maar eens wat complexer te maken ;-).

Bij Young_Coders hanteren we voor het gemak één term: IT. Daarin maken we natuurlijk wel onderscheid tussen verschillende soorten traineeships.

Traineeship IT-consultancy

In onze IT-consultancy traineeships word je expert in Cloud ERP-toepassingen. Je gaat organisaties adviseren over digitalisering en werkt mee aan het automatiseren en digitaliseren van grote bedrijfsprocessen. Je bent minder zelf aan het programmeren, maar bent dé expert in bijvoorbeeld Microsoft Dynamics of SAP. Lees hier meer over IT consultancy traineeships.

Traineeship Data science

Als data scientist werk je vooral in de programmeertaal Python en ben je bezig met het ontwikkelen van datastromen en visueel maken van grote hoeveelheden data. Dit is een relatief heel wiskundig IT-specialisme, waar veel statistiek en lineaire algebra in voorkomt. Spreken termen als data-analyse en machine learning jou aan? Lees dan meer over data science traineeships.

Traineeship programmeren

In elk IT-traineeship leer je natuurlijk programmeren. Maar je wordt niet altijd een programmeerspecialist. In onze traineeships programmeren duik je écht de diepte in met programmeertalen en word je opgeleid tot softwaredeveloper. Je leert alle ins-en-outs van de programmeertalen en frameworks waar je mee gaat werken en leert onder andere softwarearchitectuur ontwerpen.

Is een traineeship software development wat voor jou? Lees dan meer over de verschillende programmeerrichtingen.

Ben je benieuwd welke IT-richting misschien bij jou past? Doe onze korte interessetest en ontdek in een paar minuten wat voor coder jij bent.

They leveled up