Level up the new economy

In een wereld waarin verandering de enige constante is, hebben wij een Theory of Change opgesteld die ons richting geeft voor een duurzame toekomst. Wij zijn vastbesloten om een positieve impact te creëren op drie belangrijke Sustainable Development Goals: kwaliteitsonderwijs, waardig werk en economische groei, en het verminderen van ongelijkheid.

Sfeerfoto Young_Coders
Theory of Change Young_Coders

Onze theory of change voor een duurzame toekomst

Wij werken ernaar toe om jaarlijks 120 kandidaten structureel op te leiden. Dat doen we door enkel te kijken naar potentieel. We maken dat meetbaar in de ambitie dat 25% van deze kandidaten geen bijpassend hbo- of wo-diploma bezit. Dit benadrukt onze toewijding om talent te ontwikkelen en potentieel te ontdekken, ongeacht de academische achtergrond. Zo verkleinen we de kloof in ongelijkheid en vergroten we de diversiteit in IT.

Naast onze eigen doelgroep van young professionals vinden wij het belangrijk dat ook jongeren ontdekken wat het IT-vak precies inhoudt. Daarom willen wij tweemaal per jaar lesgeven aan basisschoolkinderen uit groep 7 en 8 over technologie en programmeren. IT heeft een stoffig imago, wat we kunnen veranderen door kinderen en jongeren te enthousiasmeren over programmeren. We geloven dat basis IT-vaardigheden kinderen helpen om hun creativiteit te ontwikkelen, hun probleemoplossend vermogen te vergroten en hen een beter beeld te geven over IT als uitdagend vakgebied. 

Tot slot willen we onze impact op de SDG’s vergroten door voor iedere Challenger die wij aannemen een statushouder een gratis IT-opleiding te bieden. Op deze manier staat het succesvol plaatsen van onze Challengers gelijk aan een grotere impact op kwaliteitsonderwijs, waardig werk en economische groei en het verminderen van ongelijkheid. 

Met deze Theory of Change streven we ernaar om de wereld te verbeteren als integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering. Stap voor stap, initiatief na initiatief. Werk je voor, met of via Young_Coders, dan draag je bij aan de toekomst.

Transparantie en rapportage

Wij rapporteren jaarlijks over onze voortgang in een impactjaarverslag.

Dat is onder andere fijn voor onze klanten, die steeds vaker geconfronteerd worden met maatregelen omtrent het beoordelen van hun toeleveranciers.

Zij hebben aan Young_Coders een transparante partner die jaarlijks rapporteert over de eigen impact op de wereld.

Ons impactjaarverslag wordt op deze pagina gepubliceerd.