DE YOUNG CODERS ACADEMY

OPLEIDINGEN OP MAAT VOOR DIVERSE ICT ROLLEN

De Young Coders Academy

De Young Coders Academy is ideaal voor organisaties die nieuwe- óf bestaande medewerkers graag willen om- of bijscholen op ICT-gebied. Een training volgen kun je het beste vergelijken met het halen van je rijbewijs: Door de theorie te volgen snap je de basis en ben je in principe capabel genoeg om deel te nemen aan het verkeer. Maar écht goed autorijden komt met ervaring. Daarom eindigt onze Academy niet na de theorie: We begeleiden jullie personeel ook in de praktijk. Vandaar dat wij het “Master-Apprentice” principe toepassen.

Het “Master-Apprentice” principe – De basis van onze academy

Nieuwe vaardigheden leer je het beste door te oefenen en te experimenteren. Kortom: Door in de praktijk er mee bezig te zijn. En vooral ook door fouten te maken. Een groot deel van je ervaring bestaat uit een optelsom van het maken van fouten waar je van hebt geleerd.

Leren doe je ook door te kijken naar voorbeelden. Naar helden, experts. De “Masters”. Goed voorbeeld, doet goed volgen. Je leert sneller met een goede expert naast je. Iemand die jou coacht. De Master stimuleert je om eerst iets zelf te proberen. Als je er dan niet uitkomt, vraag je het je Master. Je Master doet het voor en jij kijkt en leert. En dan probeer je het zelf nog een keer. Nu met meer succes. Je krijgt vertrouwen en je groeit in kennis en vaardigheden.

Als ICT-trainee ben je slim, jong, nieuwsgierig en een beetje eigenwijs. Je doet de dingen het liefst op je eigen manier. Je past nieuwe technieken toe en je vraagt je continue af of iets beter of sneller kan. Ook stel je veel vragen aan je Master en aan de organisatie waar je werkt. Je bent een voorbeeld voor anderen. Je wordt zélf langzaamaan een Master in je vakgebied.

Waar kan de Young Coders Academy helpen?

Wij bieden twee verschillende opleidingsmogelijkheden:

  • Tech degrees – Dit zijn intensieve trajecten van 1 – 2 maanden die worden afgesloten met een examen en een certificaat
  • Tracks – Trajecten op maat die op basis van de wensen van jouw bedrijf of organisatie worden samengesteld.

De tech degrees zijn gebaseerd op de volgende ICT-functies. Beheer- en support medewerker, Data analist en engineer, Consultant, Applicatie beheerder en fullstack developer. De diverse curricula zijn op te vragen door contact op te nemen met bootcamp@youngcoders.nl

Hoe gaat een academy training in zijn werk?

De tech degrees en tracks worden op locatie bij Young Coders gedoceerd of op locatie bij de opdrachtgever. De deelnemers kijken video’s, werken aan praktijkopdrachten en worden ondersteund door eigen docenten en docenten die via Skype/Slack te benaderen zijn. Indien er voor een tech degree wordt gekozen wordt het examen begeleid waarna bij een voldoende het certificaat wordt uitgereikt.

Na de training zal het eerste kwartaal onze coach één dag per twee weken bij jou op locatie aanwezig zijn. De deelnemer kan dan in de praktijk worden begeleid en kan desgewenst ook meehelpen op het project. Na dit kwartaal komt de coach één keer per maand een halve dag langs om samen met de deelnemer typische problemen en eventuele nieuwe ontwikkelingen door te spreken.

Hoe worden jullie mensen geselecteerd voor de academy?

Om te beoordelen of jullie nieuwe- óf bestaande medewerker in staat is om binnen een aanvaardbare termijn ICT-er te worden, maken wij gebruik van diverse testmethodes. Het is voor iedereen erg belangrijk om te weten of de medewerker ook daadwerkelijk de motivatie heeft én cognitief in staat is om de beoogde ICT functie te vervullen op termijn. Ook kunnen we bepalen wat deze termijn dan inhoudt. Niet iedereen is geschikt voor het tech-degree traject, maar zou wel prima in één van de aangeboden tracks mee kunnen draaien. De testmethodes bestaan primair uit een aantal vaardigheidstests en een persoonlijkheidstest. Deze tests kunnen de medewerkers vanaf huis of werk maken.

Deze tests worden afgenomen door gecertificeerd personeel. Ook wordt de uitkomst van de tests alleen gedeeld met de medewerker en niet met derden binnen de organisatie. Young Coders brengt alleen een algemeen studie advies uit naar de opdrachtgever.

Zo zorgen we ervoor dat iedereen in zijn kracht staat en de juist vorm van training kan ontvangen en beperken we het “drop-out” risico. 

NAAR WELK ICT TALENT BEN JIJ OP ZOEK?

JA, IK HEB INTERESSE!