IT-traineeship volgen? Zo jaren 90

20-01-2021

3 minuten

Koen

Een IT traineeship volgen is écht een beetje passé. Net als de telefooncel en de fax: geschiedenis. Een traineeship stamt uit de tijd dat veel afstudeerders bij grote banken en verzekeraars werden binnengehaald maar nog niet precies wisten wat ze precies wilden gaan doen. In een traineeship hopte je dan van de ene naar de andere afdeling en uiteindelijk bleef je dan plakken op de plek waar je het het meest naar je zin had. Of waar de organisatie jou het beste kon gebruiken.

Een IT traineeship wordt nog vaak op dezelfde manier aangevlogen. Jouw werkgever bepaalt wat je gaat doen en waar je gaat werken. Gedurende een bepaalde periode ga je bij verschillende werkgevers aan de slag in diverse IT-rollen. Uiteindelijk bepaal jij samen met je werkgever waar je het best tot je recht zou komen. Vaak word je dan lang doorgedetacheerd of voor een overname fee in vaste dienst genomen door jouw opdrachtgever.

Wij vinden dat dat écht niet meer kan. Waarom niet? Omdat er een alternatief is, beter voor opdrachtgever én trainee.

Geen IT traineeship maar een Challengership

Een Challengership, wat is dat nou weer? Waarschijnlijk ken je een IT Traineeship wel, maar heb je nog nooit van een Challengership gehoord. Dat kan wel kloppen want we hebben het zelf bedacht. 

Een IT traineeship gaat er namelijk vanuit dat een leertraject eindig is. Wij geloven dat je nooit bent uitgeleerd. Je wo­­rdt continu uitgedaagd door nieuwe technieken. Sterker nog, jij kiest zelfs voor een carrièreswitch zonder IT te hebben gestudeerd! Dan ben je voor ons geen IT trainee, maar een Challenger: klaar om je hele leven uitgedaagd te worden in de IT-sector.

En dat begint niet bij het snuffelen bij verschillende organisaties en afdelingen. Wij zoeken liever naar de beste match. Een character fit tussen opdrachtgever en Challenger. Waar jij het best tot je recht komt en direct van meerwaarde kunt zijn. Dat noemen wij een Challengership.

Het Young_Coders Challengership als alternatief voor een klassiek IT Traineeship

We spreken uit ervaring als we zeggen dat de keuze om totaal iets anders te gaan doen een heftige is. Jij hebt besloten dat je je huidige carrièrepad gaat verlaten en je volledig wil gaan richten op een nieuwe uitdaging in de tech-industrie. Een Young_Coders Challengership past helemaal bij die gedachte. Je hebt nog helemaal geen idee wat je precies wil gaan doen, laat staan dat je weet welke nieuwe werkgever bij je zou passen. Daarom begeleiden wij je hierin. Bij een klassiek IT traineeship wordt er eigenlijk voor je bepaald wat je gaat doen en waar je gaat werken. Als het niet bevalt, dan ga je toch ergens anders kijken? Wij vinden juist dat continuïteit een goede basis belangrijk is. Het Challengership biedt je dat. Wij ontdekken samen met jou waar je passie en jouw IT-talent ligt. Uiteindelijk bepaal jij of je wilt gaan starten bij een opdrachtgever. Wij helpen je hierbij door je kerncompetenties en jouw cognitief vermogen te matchen met onze opdrachtgevers. Zo weten we of er een onderliggende match is waar jij het best tot je recht komt.

Niet jobhoppen maar een rustige start met een Challengership

Wij leiden jou op in de techniek die je opdrachtgever gebruikt. Zo sluit jouw opleiding supergoed aan bij wat er van je verwacht wordt. We trainen jouw soft skills en begeleiden je gedurende het gehele traject van één of twee jaar. Vervolgens overleg jij samen met je opdrachtgever of je daar in dienst wil treden. Geen schimmige constructies of kleine lettertjes. Alles transparant. Daar houden we van.

Meer weten over een succesvol alternatief van een IT Traineeship?

ONTDEK HET CHALLENGERSHIP

Koen

Koen

Koen is marketeer en communicatiespecialist. Hij schrijft over o.a. Design Thinking, de IT-arbeidsmarkt en innovatie.