Wat is jouw droom?

02-07-2020

2 minuten

Koen

Welke rol binnen de tech-industrie past bij jou? En welke rol sluit het beste aan bij jouw capaciteiten? Dat zijn best lastige vragen. Je bent net klaar met je studie of je bent toe aan een nieuwe uitdaging. Je voelt je aangetrokken tot een baan in de IT, maar wat dan? Je hebt eigenlijk geen idee, maar je weet wel dat het kriebelt.

Waarom? Je bent al in aanraking gekomen met technologie. Je helpt je vrienden en familie met computerproblemen, je hebt al eens wat kleine programmaatjes geschreven in C#, Java, Python, php of bijvoorbeeld Javascript. Je hebt een minor gedaan in computerwetenschappen of misschien ben je tijdens je studie of werk al bezig geweest met data-analyse.

Het zijn allemaal zaken waar wij blij van worden. Wij zijn namelijk op zoek naar mensen die een enorme drive hebben om die ervaringen naar een hoger niveau te tillen. Samen met jou gaan we dan ook kijken welke rol het beste bij je past.

Keuzes, keuzes, keuzes

De beslissing om jezelf in te schrijven voor een IT traineeship is een grote. Je hebt hier wellicht best lang over nagedacht. Je stapt in een wereld die voor jou nog grotendeels onbekend is. Het is dan ook niet zo gek dat je eigenlijk helemaal nog niet weet waar jouw talenten liggen binnen de tech-industrie. Daar helpen wij je graag bij door samen met jou die keuze te maken.

Je kunt alvast onze voorkeurstest maken. Door een aantal brede vraagstellingen te beantwoorden kunnen we min of meer al bepalen waar jouw interesses naar uit gaan.
Als je besluit je bij ons aan te melden maak je bij ons nog een cognitieve- en persoonlijkheidstest zodat we naast je interesses ook weten wat je kan en wat je zoekt in een bedrijfsomgeving. Al deze factoren wegen we mee in het advies dat we voor je uitdenken.

Jouw rol is altijd maatwerk

Onze adviezen zijn heel breed. Aan welke rollen binnen de IT kun je dan denken? Front-end developers, back-end developers, testers, Quality Assurance engineers, Data engineers, Data scientists, DevOps engineers, full-stack developers. Zomaar een paar rollen waar jij mogelijk voor in aanmerking komt. Maar wat de rol ook wordt: het is altijd maatwerk. De rol moet bij jou passen en ook nuttig zijn voor de opdrachtgever én het team van andere Challengers waar we jou in onderbrengen.

Verrassingen

Het leuke is dat jouw initiële voorkeur uit de voorkeurstest niet altijd aansluit bij hetgeen wat we adviseren nadat we je uitgebreid getest hebben. Soms komen wij met vakgebieden en rollen aan waar je eigenlijk nog nooit van had gehoord. Of we ontdekken samen dat jouw talenten in een heel ander technologisch vakgebied liggen dan dat je eigenlijk dacht. En vertrouw ons maar: Als je de uitdaging aandurft, ga je een waanzinnig avontuur aan waar je voorlopig nog niet op bent uitgekeken!

Kriebelt het al bij jou? Doe de test en ontdek welke rol in tech bij je past!

TEST YOURSELF

Koen

Koen

Koen is marketeer en communicatiespecialist. Hij schrijft over o.a. Design Thinking, de IT-arbeidsmarkt en innovatie.