Innoveren in teams

Young_Coders: dé innovatiepartner voor organisaties die bouwen aan de toekomst.

Het stormachtige tempo waarmee technische innovaties elkaar opvolgen is ongekend. Het zorgt voor een waanzinnig innovatieklimaat. Maar innoveren is niet zomaar een toverwoord. Het vereist veel kennis en kunde, maar vooral ook gevoel om als grote organisatie mee te gaan met alle veranderingen. 

Wij gaan graag met je in gesprek over digitale innovatie. Want of je nou wil of moet, vernieuwing is een must in deze tijd waarin technieken als AI, IoT en machine learning steeds onmisbaarder worden.

Opdrachtgevers

PwC
Kadaster
Trifork
Deutsche Telekom Healthcare Solutions
Future City Foundation
MIC
Rabobank

Wat wij doen

Wij helpen organisaties innoveren. Dit doen we op verschillende manieren, waarbij de kracht van teams altijd centraal staat. Want teams maken het verschil.

01. We geven Design Thinking workshops

Zo leren we bestaande teams bij organisaties hoe ze uitdagingen kunnen aanpakken met de eindgebruiker centraal. Als je vraagstukken op de juiste manier aanvliegt komen er gegarandeerd vernieuwende oplossingen naar boven!

Design Thinking is een methode om het probleem te onderzoeken en mogelijke oplossingen te testen. Meer over Design Thinking lees je in ons blog: Hoe bedenk je nieuwe ideeën die jouw organisatie verder helpen.

02.  We trainen teams in tech

Om als organisatie modern te blijven en te bouwen aan de toekomst is het belangrijk dat teams de juiste kennis hebben. Een winning team bestaat altijd uit complementaire teamplayers die elkaar aanvullen. Maar wat als het team al tien jaar samenwerkt? De machine is dan waarschijnlijk goed geolied, maar ook verouderd. Om de waarde van het team te behouden is bijscholing belangrijk. Helemaal in de wereld van techniek. Daarom trainen wij teams in nieuwe technieken als AI en Robotica. Maar ook in de basis van techniek, omdat je simpelweg niet meer zonder kunt. Met onze hybride maatwerkopleidingen trainen we zowel online als op locatie, waarbij we gebruikmaken van de nieuwste educatieve technologie.

03.  We leiden je toekomstige innovatieteams op

Naast het trainen van personeel in techniek en innovatiemethodieken is het essentieel om te blijven verjongen. Jonge enthousiaste talenten schudden hele afdelingen op met hun technische onbevangenheid en drive om continu te vernieuwen. Wij helpen organisaties om deze jonge talenten aan zich te binden. We stellen tech-innovatieteams zo samen dat ze complementair zijn aan elkaar én dat ze precies passen bij de organisatie. Met hun unieke vakkennis uit allerlei vakgebieden en de mateloze interesse in tech zijn ze direct van waarde. Wij leiden ze vervolgens op zodat ze ook de technische bagage hebben om organisaties te helpen met digitaliseren, innoveren en vernieuwen. Met een maatwerkopleiding die 100% aansluit bij de technology stack en werkwijze van de organisatie. Bekijk meer over onze tech-teams.

Benieuwd of het wat is voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact op voor een digitale kennismaking!

Plan kennismaking

Onze visie op innovatie

Het is ontzettend lastig om vernieuwing te brengen in een organisatie als protocollen leidend zijn en medewerkers al jaren hetzelfde werken. Wij geloven dat tech-teams het verschil maken; teams die speciaal worden samengesteld en getraind om technische innovatie te brengen.

Bij start-ups - een innovatiever klimaat vind je niet - spreken ze dan vaak over teams met de 'drie H's. Dit betekent dat het team minimaal uit een Hacker, een Hustler en een Hipster moet bestaan om een goed product te bouwen. Wij geloven echter dat er een vierde 'H' nodig is om in grote organisaties te innoveren. De Hero. Deze vier H’s vormen de basis voor technische innovatie.

Waarbij wij geloven in de kracht van diversiteit. Verschillende achtergronden, persoonlijkheden en skills zijn hét klimaat waarin technische innovatie tot bloei komt. En daar worden wij blij van: die kleine stappen richting grote technische innovatie.

Ontdek het geheim van team succes

Maak ik een paar klikken een afspraak voor een digitale kop koffie; een open gesprek over technische innovatie. Of die stappen leiden tot een Design Thinking workshop voor bestaande IT-teams of het samenstellen en trainen van complete innovatieteams, dat ontdekken we samen. Want samen kom je verder.

Plan kennismaking 

Mooiste klantcases

"Samen gaan we de FIWARE Academy opzetten en zo de IT-talenten van de toekomst opleiden."

- Yvonne Kemmerling
Voorzitter Future City Foundation

“De Challengers hebben we bij ons als leergierig, enthousiast en betrokken ervaren. Mooi om te zien dat deze jonge mensen vol inzet hun nieuwe weg bewandelen.”

- Sonia Jennings
Lid Raad van Bestuur CareCodex

"Wat mij het meeste aansprak bij Young_Coders is dat er niet wordt gezocht op functie, maar op profiel. Op basis van input uit de eigen organisatie, wat we verwachten van iemand die zo’n rol vervult, krijg je een veel betere match; passend bij de functie én het bedrijf.”

 

- Marieke van Dalen
Manager online bij het Kadaster

“Young_Coders leidt de talenten op die voor ons soms lastig te vinden zijn. Doordat ze nog geen IT-achtergrond hebben kijken ze op een andere manier naar vraagstukken, komen ze met unieke ideeën en zijn ze direct vanaf het begin een waardevolle toevoeging aan ons team."

- Jorrit Nijholt
Head of IT bij ETPA