ANYONE CAN CHANGE THE WORLD…

ASK US HOW!

Organisatie

Young Coders wil graag een zo efficiënt mogelijke, platte organisatie zijn én blijven. Hierdoor blijven we wendbaar en kunnen we snel reageren op marktontwikkelingen. Uiteraard zijn we ook een tikkie eigenwijs. Maar dat neemt niet weg dat we soms behoefte hebben aan advies. Daarom hebben we een advisory board in het leven geroepen onder voorzitterschap van Michiel Hartman. Naast dit adviesorgaan hebben we ook een aantal ervaren coaches aangetrokken, die ervoor zorgen dat onze Young Coders optimaal worden voorbereid op een carrière als software developer.

 

Het management

Arjan Dost

Arjan Dost

CEO

Arjan is lid van het Managementteam en co-founder van Young Coders. Arjan heeft ruim 30 jaar ervaring in de ICT en heeft voor hij Young Coders oprichtte onder meer de bedrijven Equality en 24access opgericht. Equality was een vergelijkbaar bedrijf als Young Coders, waarbij ook HBO-ers en WO-ers werden opgeleid tot programmeur en met succes ingezet op ICT-projecten. Hij heeft een schat aan ervaring in recruiting, coaching, detachering en maatwerk IT-projecten.

Arjan heeft focus op de lange termijn doelstellingen van Young Coders en is verantwoordelijk voor marketing en sales.

Arjan is getrouwd, heeft drie kinderen (en een hond genaamd Claire). Arjan houdt van skiën, zeilen, koken en een mooi glas wijn op zijn tijd.

Jan-Willem Ligtelijn

Jan-Willem Ligtelijn

COO

Jan-Willem Ligtelijn is in de rol van COO verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele gang van zaken en heeft als speciale focus recruitment & training van de Young Coders. Hij is het eerste aanspreekpunt voor de coaches en put uit ruim 20 jaar ervaring in de ICT, voor een groot deel als developer, business analist, project leider en project manager. Jan-Willem is naast Young Coders mede-oprichter van Sir Miles B.V waarin hij functies als manager en consultant heeft bekleed.

Jan-Willem is getrouwd, heeft een zoon, twee eigenwijze mopshonden en een zwarte kat. Jan-Willem houdt van koken (bbq freak!), muziek, gamen, reizen en Japanse sportwagens.

Jelis Noom

Jelis Noom

New Business Sales

Jelis is New Business Sales bij Young Coders. Hij houdt zich bezig met het binden van bedrijven aan Young Coders en zit bovenop de nieuwste ontwikkelingen in de markt. Jelis heeft vanaf jonge leeftijd al een drijvende ondernemersgeest en is als sinds zijn tienerjaren actief in de sales in diverse branches. 

Jelis woont samen met zijn vriendin in het groene hart, en heeft een passie voor meerdere sporten (squash, volleybal en krachttraining). Hij gaat graag uit eten en is een fervent bordspel liefhebber.

Chairman Advisory Board

Michiel Hartman

Michiel Hartman

Michiel Hartman is toegetreden tot de Advisory Board van Young Coders. Hij adviseert Young Coders op het gebied van recruitment opportunities, kansen en uitdagingen in de markt en algemeen ondernemerschap. Toen hij Arjan en Jan-Willem leerde kennen was hij meteen onder de indruk hoe zij samen succesvol ondernemen. Ze hebben een goede radar voor nieuwe ontwikkelingen in de markt om een nieuwe startup op te zetten die precies aanvoelt wat jonge mensen en bedrijven zoeken.

Na het afronden van zijn rechtenstudie begon Michiel Hartman als Management Trainee bij ING in 1990. Nadat hij een aantal functies in de Nederlandse organisatie bekleedde, trad hij in dienst bij ING Bank International waar hij betrokken was bij de uitbreiding en ondersteuning van de internationale bankactiviteiten. In die periode werkte hij ook in Zwitserland. In 1997 werd Michiel benoemd tot Senior Corporate Strategist bij ING Groep en was hij betrokken bij de formulering en implementatie van de strategie van ING Groep. Hij was ook actief als plaatsvervangend secretaris van de Raad van Bestuur van ING. In 1999 werd hij benoemd tot Business Manager in de CEO Business Management team van ING Barings. In deze rol was hij betrokken bij de realisatie van de ING Barings-strategie en werkte hij in Londen en Amsterdam.

In 2001 besloot Michiel om zich aan te sluiten bij Korn Ferry, waar hij werkte als Senior Associate en Client Partner Financial Services. In die hoedanigheid richtte hij zich op het verwerven en uitvoeren van executive search en leiderschap ontwikkeling in het topsegment van de markt. Van 2008 tot 2010 werkte Michiel bij Talent & Pro, eerst als COO van de internationale holding en vanaf 2009 ook als CEO Talent & Pro Netherlands. Vanaf 2010 is Michiel actief als consultant. In deze hoedanigheid was hij verbonden aan headhunter Partners at Work en heeft hij opdrachten vervuld bij Deutsche Bank en ING. In deze laatste functie was hij projectleider in het kernteam Restructuring Selection en meerdere projectteams voor zowel ING Nederland, ING België en ING Duitsland als global IT en Wholesale Banking entiteiten.

Michiel is getrouwd en heeft twee kinderen. In zijn vrije tijd houdt hij van sporten, architectuur, fotografie en reizen.

Advisor

Bram van Dorsser

Bram van Dorsser

Bram is toegetreden tot de Advisory Board van Young Coders. Hij is niet de advocaat of bedrijfsjurist van Young Coders. Maar, als lid van de Advisory Board, fungeert Bram wel als klankbord voor het management wanneer het gaat om juridische vraagstukken. Daarnaast adviseert hij het management over strategische onderwerpen en algemene managementvraagstukken.

Bram is één van de oprichters en partners van Ovidius, een Nederlands boutique advocatenkantoor. Eerder is hij als partner verbonden geweest aan ander Nederlands niche kantoor. Daarvoor werkte Bram achtereenvolgens bij één van de zogenoemde ‘magic circle’ advocatenkantoren en bij een groot Nederlands advocatenkantoor. Bram is gespecialiseerd in het (commercieel) contractenrecht en het ondernemingsrecht. Hij heeft ruime ervaring binnen de ICT. Dat is hoe Arjan en Bram elkaar hebben leren kennen; tijdens contractonderhandelingen voor een groot IT-project.

Bram heeft een brede maatschappelijke belangstelling, die onder meer tot uiting komt in zijn betrokkenheid bij Rafiki Orthopaedic Foundation. In zijn vrije tijd doet Bram aan verschillende sporten, en het liefste staat hij op twee lange latten in de sneeuw.